DI-524 i brak sygnału WiFi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Gotszalk
Początkujący użytkownik forum

DI-524 i brak sygnału WiFi

Post autor: Gotszalk »

Witam,
Posiadam stary router Wifi Dlink Di-524 revB. Zawsze sprawiał mi dziwne kłopoty przy zmianie konfiguracji zabezpieczeń radia, ale metodą prób i błędów dochodziłem do ustawień na któych mi działał.

..do dzisiaj. Postanowiłem zmienić ustawienia, żeby podłaczyć do sieci jeszcze jedno urzadzenie (brak ustawień jak w PC). Zmiana długości klucza spowodowała wstrząs, zobaczyłem dziwne znaczki w polach kluczy (wiele czarnych diamentów ze znakiem zapytania) więc podjąlem sie upgrade'u firmware'u ze strony dlink na najnowszy 2.07 (z 2.04).

Po upgradzie nie zobaczyłem swojej sieci. Na kablu wróciłem do pierwotnych ustawień - nic. Spróbowałem wrócic do firmware'u 2.04- błąd 5. To samo z próba do 2.06.

Co z tym mozna zrobic?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: DI-524 i brak sygnału WiFi

Post autor: Jo_gurt »

Gotszalk, ja bym zaczął od hard resetu do ustawień fabrycznych.
Gotszalk
Początkujący użytkownik forum

Rozwiązanie

Post autor: Gotszalk »

Odpowiem sobie sam :) Nocą zresetowałem do ustawień fabrycznych na najnowszym firmwarze (którego nie mogłem się pozbyć) i ręcznie wprowadziłem ustawienia sieci.
Ładowanie pliku zwcześniej zachowanej konfiguracji skutecznie "znikało" mi sieć.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-09-22, 10:08 ]
Dzięki Jogurt! Zanim przeczytałem Twoją odp opisałem dokładnie takie samo rozwiazanie :)
i tak punkt dla Ciebie!!
ODPOWIEDZ