Szczesliwe godziny = limit
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Szczesliwe godziny = limit
Jak widzicie jest po 00:00 wchodze sobie jak nocy wczorajszej probuje sciagnac film a tu.. LIMIT? W poniedziałek zakupiłem zestaw : Nowy BE Standard 8 GB za 59 netto. . Resetowałem router(Mv410) , wyciagalem karte. Nie wiem o co chodzi... ;/
Ostatnio zmieniony 2010-09-21, 23:52 przez kubiak007, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Szczesliwe godziny = limit
Wczoraj? Tzn w poniedziałek czy we wtorek?kubiak007 pisze:Wczoraj kupiłem starter OF 8gb za 59 zl z szczesliwymi godzinami.
Nie takiej taryfy jak Orange Free 8GB za 59. Jest taryfa Nowy BE Standard 8 GB za 59 netto.OF 8gb za 59 zl
Popraw pierwszy post , zamieść dokładne i poprawne informacje, wtedy szybciej uzyskasz pomoc.
-
- Stały użytkownik forum
Teraz jest chyba zrozumiale 

- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Starter? czyli oferta na Karte?kubiak007 pisze:Wczoraj kupiłem starter OF 8gb za 59 zl z szczesliwymi godzinami
A szczesliwe godziny nie dotyczą czasem tylko ofert abonamentowych? watpie czy dają to do oferty na karte....
Skąd wnosisz ze masz szczesliwe godziny?
Edit: Kolega edytował post ten moj mozna usunąc....
-
- Stały użytkownik forum
Ponieważ tak powiedział mi pracownik orange przy podpisywaniu umowy, z resztą na orange.pl jest, że szczesliwe godziny są. dzisiaj z godziną około 00:03/4 sie 'zlimitowało' ...
Starter- chodziło, mi że te karte Ruim czy jakoś tak. Podpisałem umowe na firme normalnie wiec szczesliwe godziny są na pewno.
Starter- chodziło, mi że te karte Ruim czy jakoś tak. Podpisałem umowe na firme normalnie wiec szczesliwe godziny są na pewno.
- Pijo
Możliwości jest klika:
- zawarłeś nową umowę i otrzymałeś proporcjonalna ilośc GB , która juz mogłeś wykorzystać.
- aby transfer nie był zliczany z abonamentowych GB podczas Szczęśliwych Godzin, polaczenie z Internetem musi być nawiązane po godzinie 24tej. Jesli zacząleś sesje przed godziną 24 i ściągałeś bez nawiązywania nowego polaczenia po godzinie 24tej to ten transfer był zliczany zapewne z abonamentowych GB .
Aby mieć pewność ze ściągasz w czasie Szczęśliwych Godzin musisz nawiązać połączenie po godzinie 00.00 , a najlepiej 3-4 minuty po 00.00.
- zawarłeś nową umowę i otrzymałeś proporcjonalna ilośc GB , która juz mogłeś wykorzystać.
- aby transfer nie był zliczany z abonamentowych GB podczas Szczęśliwych Godzin, polaczenie z Internetem musi być nawiązane po godzinie 24tej. Jesli zacząleś sesje przed godziną 24 i ściągałeś bez nawiązywania nowego polaczenia po godzinie 24tej to ten transfer był zliczany zapewne z abonamentowych GB .
Aby mieć pewność ze ściągasz w czasie Szczęśliwych Godzin musisz nawiązać połączenie po godzinie 00.00 , a najlepiej 3-4 minuty po 00.00.
-
- Stały użytkownik forum
Wiesz ale i tak 'szczesliwe godziny' działają nawet wtedy gdy mamy limit. Resetowałem, wyłączałem, wyciagalem karte. Nadal to samo. i wątpie żebym 8 gb w 2 dni wyczerpał.
- Pijo
Nie działaja. Tzn. działają ale z lejkiem. Zeby mieć pelna prędkość po wykorzystaniu abonamentowych GB musisz dokupić pakiet dodatkowych GB alb usługę Cala Naprzód.kubiak007 pisze: 'szczesliwe godziny' działają nawet wtedy gdy mamy limit.
Nie masz teraz 8GB , masz mniej w pierwszym niepełnym okresie rozliczeniowym. Podaj z umowy , dzień na który masz ustalony koniec okresu rozliczeniowego, to wyliczę Ci mniej więcej ile powinieneś mieć GB w tym pierwszym niepełnym okresie.kubiak007 pisze:i wątpie żebym 8 gb w 2 dni wyczerpał.
-
- Stały użytkownik forum
Kurcze, żebym miał umowe przy sobie... jeżeli mówisz, że działa z lejkiem to znaczy, że jak wyczerpałem limit to mam po szczesliwych godzinach ?
I wspominali w salonie, że mam oferte 'cała naprzód' czyli za 5gr 1mb czy coś
I wspominali w salonie, że mam oferte 'cała naprzód' czyli za 5gr 1mb czy coś
- Pijo
Gdybyś miał tś usługę to nie maiłbyś lejka.I wspominali w salonie, że mam oferte 'cała naprzód' czyli za 5gr 1mb czy coś
Daj wyniki prędkości łącza ze speedtest.net.
Ostatnio zmieniony 2010-09-22, 00:29 przez Pijo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Pijo mam te usługe, to trzeba sms'em potwierdzic, żeby mi zdjeli lejek a nie wiem na który numer sms przychodzi.
Edit : Lece spac, jutro sprawdze na ktory numer dostalem sms z tym ze lejek sie wlaczyl, wylacze go i zobacze czy szczesliwe godziny zadzialają, miłej nocy
Edit : Lece spac, jutro sprawdze na ktory numer dostalem sms z tym ze lejek sie wlaczyl, wylacze go i zobacze czy szczesliwe godziny zadzialają, miłej nocy

- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A aktywowałes usługe? W regulaminie usługi stoi jak byk:)
Musisz wysłac eska AKT SG na nr 198 albo zalogowac sie na orange.pl/online lub dzwonisz na *600..
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 166449.pdf
Musisz wysłac eska AKT SG na nr 198 albo zalogowac sie na orange.pl/online lub dzwonisz na *600..
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 166449.pdf
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
-
- Stały użytkownik forum
osobisty kontakt w Punkcie Sprzedazy Orange (salony Orange, salony partner Orange, salony
sprzedazy tp, sieci handlowe) lub upowaznionym przez Operatora przedstawicielem handlowym
Orange lub Telekomunikacji Polskiej S.A.
To co by mi w salonie nie aktywowali ?
Edit : Otóż wszystko sie wyjaśniło, błąd ze strony sprzedającego. Mówił o ofercie Nowe BE Standart, a sprzedał BE standart, dlatego nie mam ani szczesliwych godzin, ani całej naprzód. Jutro jade złożyc reklamacje do salonu.
sprzedazy tp, sieci handlowe) lub upowaznionym przez Operatora przedstawicielem handlowym
Orange lub Telekomunikacji Polskiej S.A.
To co by mi w salonie nie aktywowali ?
Edit : Otóż wszystko sie wyjaśniło, błąd ze strony sprzedającego. Mówił o ofercie Nowe BE Standart, a sprzedał BE standart, dlatego nie mam ani szczesliwych godzin, ani całej naprzód. Jutro jade złożyc reklamacje do salonu.