Mam wersje Huawei K3565 Rev.2 i mam problem z tym modemem zdjąłem z niego simlocka i zainstalowalem aplikacje play na kterej smiga mi internecik z orange free na karte

pozdrawiam serdecznie
Moderator: Moderatorzy
Przeskakiwanie z HSDPA, na UMTS jest normalne, jeśli akurat w danym momencie nic nie ściągasz.serval pisze: z tym ze bardzo często skacze mi on po trybach transmisji danych potrafi śmigać na HSDPA i nagle przeskoczyc na EDGE, a czasmi stopniowo wskakujac jeszce pomiedzy tymi trybami na WCDMA
Możesz sobie w Opcjach programu zmienić "WCDMA preferred" na "WCDMA only" (u Ciebie to pewnie będzie po polsku), ale wówczas zamiast chwilowego spadku prędkości, może to skutkować zrywaniem połączenia.ale takie skakanie negatywnie odbija sie na przegladaniu stron.
To naturalne, że szybciej, bo maksymalna prędkość modemu K3565 to 3,6 Mbps.Sprawdzalem w tej samej lokalizacji modem iCON225 i jak zlapal te 7.2 tak trzymal i strony w miare szybko sie ladowaly a »»na pewno«« szybciej jak na K3565.
Jeśli masz na myśli zainstalowany w modemie dashboard, to gdy korzystasz z aplikacji Playa, nie odgrywa on już żadnej roli. Prędzej jakąś rolę może odgrywać zainstalowane w modemie firmware.I tu pytanie czy to moze byc wina softu ? bo jest jeszcze w nim ten z vodafona.
z tym ze takie przeskakiwanie wystepuje takze podczas przegladania stron lub sciagania i wtedy nastepuje krótkie zerwanie polaczenia ale zaraz wznawia go ponownie,a widać to po diodzie ktora zamiast ciagle swiecic zaczyna migac.Chris-Kr pisze:Przeskakiwanie z HSDPA, na UMTS jest normalne, jeśli akurat w danym momencie nic nie ściągasz.
Przeskakiwanie na EDGE (zielona dioda) świadczy o słabym sygnale.
Tak oczywiście ale mi bardziej chodzi o stabilnosc polaczenia i braki przerw w ladowaniu czy sciaganiu jak o fizyczne kilobajty.To naturalne, że szybciej, bo maksymalna prędkość modemu K3565 to 3,6 Mbps.
A da sie zminić firmware na inny ? Ew. prosze o sugestie na jaki najlepiej zminc.Jeśli masz na myśli zainstalowany w modemie dashboard, to gdy korzystasz z aplikacji Playa, nie odgrywa on już żadnej roli. Prędzej jakąś rolę może odgrywać zainstalowane w modemie firmware.
To by wskazywało na słaby sygnał.serval pisze:z tym ze takie przeskakiwanie wystepuje takze podczas przegladania stron lub sciagania i wtedy nastepuje krótkie zerwanie polaczenia ale zaraz wznawia go ponownie,a widać to po diodzie ktora zamiast ciagle swiecic zaczyna migac.
Nie napisałeś jaką masz wersje obecnie.A da sie zminić firmware na inny ?
Mam u siebie dokładnie to samo u siebie.serval pisze:Wg programu play wersja oprogramowania to: 11.608.10.51.00, wersja sprzetu to: CD25TCPU
Ten program ma jeszcze inną zaletę: Przy jego pomocy można z modemu K3565 wysłać kody USSD, czego przy pomocy Mobile Partnera lub aplikacji Playa nie da się zrobić.Ale zauwazylem pewna zaleznosc jakby polecany przez ciebie program mniej skakal po trybach pracy.
Z nowszym firmwarem się nie spotkałem.I czy jest nowsze oprogramowanie do tego modemu ? Oraz takie pytani bo mi sie nasunelo czy mozna wyrzucic to oprogramowanie vodafona z tego wirtualnego napedu i zastapic go innym z jakiejs polskiej sieci ?