HSPA w PLAY?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
HSPA w PLAY?
Dziś zauważyłem na wyświetlaczu laptopa nową działającą technologię w Play, Laptop to netbook HP który ma wbudowany modem, czy Ktoś z Was już w swojej miejscowości też korzysta z HSPA Play? Jeśli tak to jak to działa? Jakie są faktyczne prędkości? Ciekawostką jest to że Play Online na kartę działa w tym laptopie na GPRS/EDGE Play, natomiast jak przełożyłem tą samą kartę do modemu HUAWEI E160 to nie da się zalogować do sieci GPRS/EDGE Play, dziwna sprawa
czyżby to wina oprogramowania fabrycznego wbudowanego w Play tzn, jest to oprogramowanie modemu wydane przez P4

Specjalista ds Informatyki i Telekomunikacji
Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
Elektronika, Programista- pisanie programów, tworzenie stron www
Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: HSPA w PLAY?
Taki wątek już jest:
Nadchodzi HSPA w PLAY.
Nadchodzi HSPA w PLAY.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie, przyczyną jest niestandardowa konfiguracja modemu wbudowanego w kompa.tigerpc pisze:czyżby to wina oprogramowania fabrycznego wbudowanego w Play tzn, jest to oprogramowanie modemu wydane przez P4
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Chodzi Mi o to że modem E160 lub inne mają zapewne blokady na EDGE, bo modem który jest wbudowany w netbook łączy się bezproblemowo w Play Online na EDGE, natomiast na modemie USB jest to nie możliwe, tylko UMTS
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Modemy z play nie mają żadnych blokad, wystarczy że włożysz kartę sim z usługi głosowej i bez problemu się do gsm/edge zaloguje i będzie działać. Karty online mają zablokowane logowanie się do egde, tylko w pewnych warunkach w niektórych modemach przy odpowiedniej konfiguracji działają w edge.tigerpc pisze:Chodzi Mi o to że modem E160 lub inne mają zapewne blokady na EDGE
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Właśnie piszę że u mnie loguje się do EDGE i łączy się bez problemów, kupiłem 2 inne karty na Play Online i jest internet na EDGE, w całym rejonie gdzie mieszkam, dziwna sprawa, nie mówię tutaj o Play Fresh bo to każdy wie ze tak jest jak się wsadzi kartę to jest GSM, chodzi o to że w okolicach mojej miejscowości nie blokują kart Play Online, i pytałem się faktycznie czy ktoś jeszcze ma podobną sytuację
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
zdarzają się przypadki , ze karty PO loguja się do edge na pojedyncze bts(sam przez jakiś czas miałem tak na jednej stacji,a przynajmniej jednym sektorze tej stacji)ale to raczej marginalne przypadki.