jakie urządzenie wybrać do rozdzielenia internetu mobilnego (czytałem trochę o modemach HSDPA z routerm, ale z założenia wiem, że Wy lepiej się znacie). Przydałoby się aby urządzenie miało możliwość podłączenia anteny zewnętrznej tak, aby był zasięg w przyziemiach. No i do tego jaką antenę zewnętrzną wybrać?
Pozdrawiam i przepraszam za formę posta, ale szef mnie wpienia, bo każe wybrać oferty na już.
Jaki router z modemem gsm.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Jaki router z modemem gsm.
Z pewnością nie Edimax 3G-6200n - jest z nim wiele problemów ze zrywaniem połączeń a dodatkowo router ma ograniczenie w przesyle do 7,2Mb/s (jeśli pomyliłem jednostki przepraszam) więc na nic się wtedy zda zasięg i obsługa przez modem HSPA+, a jako firma raczej trzeba myśleć przyszłościowo.
Najlepszy wybór to Zalip - można już dostać z wbudowanym modemem 3G jednakże również na chwilę obecną tylko do 7,2 Mbps.
Routery z obsługą 3G firmy Option, Intellinet.
No i na koniec wybór modemu: Sierra Wireless, Option, Huawei.
Najlepiej odwoływać się do dystrybutora www.welcom.pl który dostarcza w/w sprzęt na całą Polskę - a nóż dostaniesz zniżkę
Najlepszy wybór to Zalip - można już dostać z wbudowanym modemem 3G jednakże również na chwilę obecną tylko do 7,2 Mbps.
Routery z obsługą 3G firmy Option, Intellinet.
No i na koniec wybór modemu: Sierra Wireless, Option, Huawei.
Najlepiej odwoływać się do dystrybutora www.welcom.pl który dostarcza w/w sprzęt na całą Polskę - a nóż dostaniesz zniżkę