Orange Free .Z dnia na dzień coraz gorzej .

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
LukeX
Stały użytkownik forum

Orange Free .Z dnia na dzień coraz gorzej .

Post autor: LukeX »

Witam
Otóż sprawy mają się tak jak mam OF (Premium) od lutego tak zawsze w miarę było ok ale tak od 2 tygodni widać , że z dnia na dzień jest coraz gorzej , połączenia ciągle przerywa ,raz internet śmiga jak szalony a po chwili ślimaczy się strasznie , coraz częściej trzeba kilka razy odświeżać strony żeby w ogóle się wczytały. A od kilku dni to już całkiem jakiś koszmar nie mam nawet jak wykorzystać limitu bo prędkości są tak fatalne że z trudem da się cokolwiek zrobić . Siła sygnału waha się w okolicach 57dBm więc źle nie jest ale co z tego . Czyżby nagle nadajniki zostały przeciążone ? Przecież mieszkam w okolicy , gdzie w okół same wioski i niby nagle wszyscy rzucili się na CDMA ? :zly: nie wierzę :/ Szkoda , że nie mam anydaty bo chociaż może na edge by to lepiej chodziło. Czy jestem odosobnionym przypadkiem , czy ktoś jeszcze czuje , że coś z CDMA ostatnio źle się dzieje ?
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Re: Orange Free .Z dnia na dzień coraz gorzej .

Post autor: czerwon »

Już w kilku tematach był poruszany ten problem. Prawdopodobnie Orange coś kombinuje z CDMA i dopóki nie przestaną problemy nie ustaną.
Nielimitowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Nielimitowany »

czerwon pisze:Prawdopodobnie Orange coś kombinuje z CDMA
Miejmy nadzieje, że na dobre.
LukeX
Stały użytkownik forum

Post autor: LukeX »

No tak ale mogli by poinformować konkretnie abonentów co i jak . Siedziałem 5 minut żeby napisać tego posta :dobani: tak fatalnie to chodzi , a płacąc Orange sto złoty miesięcznie za abonament oczekuje jakiś info czy taki stan się zmieni czy nie :/
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Ja mam OFpro i u mnie działa to normalnie-tzn. jak zwykle ;) nie zauważyłem tragicznych spadków-chodź na początku tej usługi chodziło to lepiej. :/
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

LukeX pisze:No tak ale mogli by poinformować konkretnie abonentów co i jak .
Wystarczy poczytać trochę tematów na forum...
Tu masz co i jak: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=301875#301875

Pozostaje nam mieć nadzieję, że naprawią to jak najszybciej.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
ODPOWIEDZ