problem z zasięgiem

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Fuzzy
Początkujący użytkownik forum

problem z zasięgiem

Post autor: Fuzzy »

Witam
Mieszkam w grodzisku maz. korzystam z usług iplusa (modem 1820 bez anteny zew) modem na kabelku usb leży sobie na oknie dachowym ... łapie 3 bts-y po pingowaniu (ping allegro.pl -t -l 500) miałem double hsupa chodziło to dosyć stabilnie (syg. ok 85 dBm)...... od czwartku przeskakuje sygnał między 3 bts-ami gubi DH przeskakuje na UMTS .... czym to może być spowodowane ??? jesień :) ?.... czy może czas zmienić modem, zainwestować w antenę ?
Nielimitowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: problem z zasięgiem

Post autor: Nielimitowany »

Fuzzy pisze:czy może czas zmienić modem, zainwestować w antenę ?
Modem jak modem, jeszcze pochodzi, myślę że zainwestowanie tu w antenę, będzie miało sens. :)
seboceret
Użytkownik forum

Re: problem z zasięgiem

Post autor: seboceret »

Powiem ci tak mam ten sam modem i inwestowanie w antenkę nie pomogło ja swój 1820 wystawiam na alllegro bo to chłam :dobani: według mnie i kupuje zwykły e122 + antenka. byle sprawne wejście miało i po podłączeniu było główna antena a nie jak w e1820 :dobani: a dodam Ci tyle że też łapę HSDPA przy oknie zawsze mam a w pokoju i raz jest raz nie . A na dodatek polece Ci ten wątek na temat modemu E1820 ja przestudiowałem go bardzo dokładnie poczytaj i zobacz sam ile ludzi ma taki problem z tym modem i ile osób go reklamuje :dobani:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... light=1820
ODPOWIEDZ