Problem z WiFi orange mv400
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z WiFi orange mv400
Proszę o pomoc, nie jestem omega w sprawach informatycznych i mam problem z podłączeniem wifi. Próbowałam korzystać z postów innych użytkowników ale nie udało mi sie tego zrobić. Tak jak jest w temacie mam router orange mv400, jako komputer domyslny mam laptopa z oprogramowaniem vista i internet dzila tu bez zarzutów, natomiast nie moge skonfigurować go tam aly siec bezprzewodowa odbierała na komputerze stacjonarnym z oprogramowaniem windows xp. Internet na laptopie podłączony jest na zasadzie ethernet, a na stacjonarnym udalo mi sie jedynie przez usb. nie wiem co mam zrobić tzn w ustawieniach by siec bezprzewodowa wifi odbierala na stacjonarnym komputerze...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem z WiFi orange mv400
Musi być w PC (stacjonarce) karta wifi i za pomocą niej połączysz się z ruterem na którym odbierasz internet.agatka36.15 pisze:by siec bezprzewodowa wifi odbierala na stacjonarnym komputerze...
Konfiguracja jest prosta i możesz skorzystać z mojego opisu testu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21815 MV400 i tam też jest link kolegi Digitall bardzo szybka konfiguracja sprzętu.
Aby odbierać wifi na stacjonarce potrzebujesz karty wifi na PCI lub USB . Tu masz kartę USB: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9446
Jeśli nie masz karty-to taniej wyjdzie ''zrobienie''kabla ethernet
w każdym sklepie komputerowym - u mnie kosztuje to ok.1 zł. za metr 

-
- Początkujący użytkownik forum
kartę wifi oczywiście ze mam, nie porywam się z motyka na słońce;DD
problem, ze nie mogę skonfigurować routera, ale zaraz spróbuje wedle instrukcji;) jeśli zapali mi się dioda wifi to dam sobie rade bez problemu:) dzięki:)
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2010-09-26, 19:41 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Zdania zaczynamy z dużej litery i używamy polskich czcionek.
Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2010-09-26, 19:41 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Zdania zaczynamy z dużej litery i używamy polskich czcionek.
Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .
Ostatnio zmieniony 2010-09-26, 18:40 przez agatka36.15, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Podałem ci dwa linki z pomocą których na pewno dasz sobie radę. Napisz o efektach.agatka36.15 pisze:problem, ze nie moge skonfigurowac routera