Szczęśliwe godziny a limit [ROZWIĄZNY]
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Szczęśliwe godziny a limit [ROZWIĄZNY]
Tak się zastanawiam jak jest ze Szczęśliwymi godzinami w Orange i limitem dziennym. Od konsultanta Orange otrzymałem informację, że SG działają bez względu na normalny limit, prędkość w nocy nie jest zmniejszana nawet jeśli zostanie on wykorzystany. Jednak po odwiedzeniu paru stron i poczytaniu komentarzy sam już nie wiem jak to jest. "Eksperci" w komentarzach mówią, że po wykorzystaniu zwykłego limitu SG przestają obowiązywać. Na orange.pl nie znalazłem nawet słowa o usłudze. Orientujecie się w końcu jak to będzie w praktyce?
Ostatnio zmieniony 2010-09-29, 18:44 przez kurczak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Szczęśliwe godziny a limit [ROZWIĄZNY]
Pytałem się na forum Orange i dowiedziałem się tyle, że Szczęśliwe Godziny działają bez względu na limit, tj. nawet po wykorzystanym limicie po północy można pobierać z pełną prędkością.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Użytkownik forum
Właśnie na forum Orange ludzie sygnujący się pracownikami Orange spierają się co do poruszanego przeze mnie powyżej tematu. Jedna z wersji mówi o wyłączeniu Szczęśliwych Godzin po wykorzystaniu całego limitu "dziennego". Jeśli tak by było, zostałem wyraźnie wprowadzony w błąd w rozmowie dot. przedłużenia umowy (zresztą już drugi, pierwszy to zapewnienie że SG w abonamencie 59 kosztują 19 zł/m-c, a ja jestem w elitarnym gronie mających tę usługę za darmo...). Stwierdziłem że jedyną, ostatnią możliwością jest zapytanie mailowe Orange. Czekam właśnie na odpowiedź.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyta się co się podpisuje bo inaczej jest tak jest.
-
- Użytkownik forum
Dane w aneksie do umowy były maksymalnie ograniczone, nie znalazłem tam żadnej wzmianki o Szczęśliwych Godzinach, więc zaczytywać się raczej nie ma w czym. To też mnie swoją drogą trochę zdziwiło.
Ale jak na razie niepodpisana
Ale jak na razie niepodpisana

- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
kurczak, jaką dokładnie masz taryfę?
-
- Użytkownik forum
OF Standard, teraz chyba to się przemianowuje na Nowe OF 59.
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Ten zapis jest trochę dziwny:
Regulamin Szczesliwych Godzin dla OF tego nie precyzuje czy bedzie limit czy go nie będzie.
Zapis:
sugeruje że transfer jest nielimitowany , ale prędkość niekoniecznie , dlatego można wyciągnąć wnioski , ze prędkość jest limitowana.
Za to zapis w regulaminie promocji Szczęśliwe Godziny dla Nowego BE mówi:
Co sugeruje , ze Lejek obowiązuje w czasie Szczęśliwych Godzin i dopiero usługa Cala Naprzód zdejmuje lejek.
Trzeba przekonać sie na własnej skórze jak to jest
Kod: Zaznacz cały
2. W ramach usługi Szczęśliwe godziny w Orange Free (dalej: „Usługa”) Abonent otrzymuje możliwość korzystania z
nielimitowanego transferu danych w godzinach od 00: 00 do 08:00. Przyznany Abonentowi limit przesyłania danych nie
zmniejsza się.
Zapis:
możliwość korzystania z nielimitowanego transferu danych w godzinach od 00: 00 do 08:00[/
Przyznany Abonentowi limit przesyłania danych nie zmniejsza się.
Za to zapis w regulaminie promocji Szczęśliwe Godziny dla Nowego BE mówi:
4. W przypadku aktywnej usługi Cała naprzód w Nowej Ofercie Business Everywhere i po przekroczeniu
Limitu dostępnego w danym okresie rozliczeniowym w godzinach 00:00- 08:00 opłata za transfer
zgodnie z cennikiem usługi „Cała naprzód w Nowej Ofercie Business Everywhere” nie będzie
naliczana.
Trzeba przekonać sie na własnej skórze jak to jest

Ostatnio zmieniony 2010-09-29, 17:54 przez Pijo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Pewnie technicznie nie rozdzielili zmniejszania prędkości limitowej i pozalimitowej i nie chce im się zwalniać do północy, przyspieszać na te kilka godzin, potem znów przycinać itd. No nic, mam nadzieję że w miarę szybko i jasno odpiszą, bo wreszcie muszę się na coś zdecydować.
-
- Użytkownik forum
Wniosek jest jeden - chyba nawet orange nie wie jak chce z tymi limitami robić. Na maile żadnej odpowiedzi, na *100 jeden wielki bełkot. Nic, pozostaje czekać na informacje od samych użytkowników.
/edit
a jednak, po 2 dniach otrzymałem konkretną odpowiedź, potwierdzającą moje obawy
fragment maila z BOKu:
/edit
a jednak, po 2 dniach otrzymałem konkretną odpowiedź, potwierdzającą moje obawy
fragment maila z BOKu:
Niestety podpisany aneks do umowy został już odesłany, a nie wiem czy jest teraz sens bawić się w odkręcanie wszystkiego. Tak czy siak, temat pod tym kątem można uznać za wyczerpany.W związku z otrzymanym zgłoszeniem informuję, że Szczęśliwe Godziny działają tylko wtedy, kiedy na numerze Orange Free nie ma włączonego ograniczenia prędkości czyli wykorzystany został cały limit transferu.