Modem HUAWEI K3765-HV - słaby zasięg EDGE ???

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
trendi86
Początkujący użytkownik forum

Modem HUAWEI K3765-HV - słaby zasięg EDGE ???

Post autor: trendi86 »

Witam,

Mam pewien problem. Posiadam modem HUAWEI K3765-HV. Używam dołączonego do niego programu i z tego wynika, że ściągam EDGE. Posiadam ORANGE FREE. Niestety strony ładują się bardzo wolno. Czym to może być spowodowane ? Zasięg pisze, że jest 90% ?!! Nie wiem już co robić.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Modem HUAWEI K3765-HV - słaby zasięg EDGE ???

Post autor: Jaco »

trendi86 pisze:Używam dołączonego do niego programu i z tego wynika, że ściągam EDGE. Posiadam ORANGE FREE. Niestety strony ładują się bardzo wolno. Czym to może być spowodowane ? Zasięg pisze, że jest 90% ?!!
O każdej porze dnia jest tak samo? Próbowałeś w nocy ściągać pliki?
trendi86
Początkujący użytkownik forum

Post autor: trendi86 »

Próbowałem o godz. 20 - 21. Wielka lipa. Wydaje mi się, że przy zasięgu 90% EDGE powinno działać w miarę sprawnie, i ten internet powinien jakoś sprawnie działać. Może antena zewnętzrna coś pomoże ? Tylko wtedy musiałbym pewnie modem zmieniać :/
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

trendi86 pisze:Próbowałem o godz. 20 - 21. Wielka lipa.
Zrób próbę o 5 rano.
trendi86 pisze:Wydaje mi się, że przy zasięgu 90% EDGE powinno działać w miarę sprawnie,
Pod warunkiem że jesteś na mało obciążonym BTSie. Pierwszeństwo mają rozmowy głosowe.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ