Witam mam problem mam dwa laptoby jeden z kartą se gc89 z iplusa karta jest z funkcja wlan i drugi laptop tez ma wifi tylko wbudwana dwa kompy maja xp sp2 ale jak zrobic zeby sie znalazły i na obu byl internet.
pozdr.
jak połoczyc dwa laptopy?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: jak połoczyc dwa laptopy?
Trzeba storzyc udostepnianie polaczenia z Internetem za posrednictwem sieci WLAN. Najpierw proponuje stworzyc siec tzw. ad-hoc i sprawdzic czy oba laptopy beda sie wzajemnie widziec. Pozniej najszybszym i najprostrzym rozwiazaniem bedzie uzycie kreatora konfiguracji sieci (prawym klawiszem myszy na Moje miejsca sieciowe i wybrac Wlasciwosci). W kreatorze trzeba wybrac "Ten komputer laczy sie bezposrednio z Internetem, inne komputery lacza sie z Internetem za posrednictwem tego komputera". Pozniej wystarczy wskazac tyloko polaczenie WIFI z GC89 i wszystko powinno dzialac.
Osobisie nie testowalem takiego rozwiazania jednak wydaje mi sie, ze powinno zadzialac bez problemow. W razie problemow sluze pomoca.
Osobisie nie testowalem takiego rozwiazania jednak wydaje mi sie, ze powinno zadzialac bez problemow. W razie problemow sluze pomoca.
-
- Stały użytkownik forum
Re: jak połoczyc dwa laptopy?
pytanie czy zadziala wifi w karcie se gc89 w przypadku gdy jest ona uzywana do korzystania z iplusa?
Option GT Max 3.19Hd - Blueconnect