konfiguracja telefonu do odbioru gprs
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
konfiguracja telefonu do odbioru gprs
Witam . <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z telefonu nokia 6020 i simdaty.Problm polega na tym że opłata za transfer ma wynosić 0,03 grosze za 100KB danych naliczane łącznie , a naliczne jest dokładnie dwa razy tyle.Przykładowo za łączny transfer 65 MB powinno być naliczone 19,5 zł a jest dokładnie dwa razy tyle.Dialery raczej nie wchodzą w gre - stąd pytanie czy jest potrzebna jakaś specjalna konfiguracja telefonu.Jaka może być przyczyna? Pozdrawiam
przelicznik 100KB = 0,03 gr , 1 MB = 0.3zł 10 MB = 3zł
przelicznik 100KB = 0,03 gr , 1 MB = 0.3zł 10 MB = 3zł
Co nas nie zabije to nas wzmocni !
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: konfiguracja telefonu do odbioru gprs
Liczyłeś dane odbierane i wysyłane łącznie?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- dreamoftheviper
- Stały użytkownik forum
Ściągnij sobie jakiś bezpłatny programik z netu (było już o tym mowa na forum) i on Ci będzie naliczał download i upload i będziesz miał dokładnie wyliczone ile ściągnąłeś danych Pozdrawiam
taki programik to np netmeter mam go i prawie dobrze liczy:) a jesli chodzi o naliczanie kb to placisz/placi sie za kazde rozpoczete 100kb wyslanych i osobno odebranych danych wiec naliczenia kasiury masz niestety dobre:)
Witam.
Mam dokładnie taki sam problem, korzystałem z karty simdata przez tydzień i nic złego się nie działo. Łączna ilość danych DL i UL według DUmeter około 60 MB i na kącie zostało jeszcz parę złotych.(karta za 20zł)
Jednak wczoraj po zciągnięciu 8MB wciągło gdzieś resztę karty i (o zgrozo)całe doładowanie za 30 zł.
Niestety z BOK nie mogłem się połączyć.(wiecznie zajęci)
Czy to nie był dialer?
Mam dokładnie taki sam problem, korzystałem z karty simdata przez tydzień i nic złego się nie działo. Łączna ilość danych DL i UL według DUmeter około 60 MB i na kącie zostało jeszcz parę złotych.(karta za 20zł)
Jednak wczoraj po zciągnięciu 8MB wciągło gdzieś resztę karty i (o zgrozo)całe doładowanie za 30 zł.

Niestety z BOK nie mogłem się połączyć.(wiecznie zajęci)
Czy to nie był dialer?
-
No ja już wiem co się dzieje .Udało mi się dodzwonić do BOK i tam miła pani powiedziała że mają problem z systemem który nalicza opłaty.Do końca tygodnia mają dojść do ładu z tym zamieszaniem.Mnie z konta zginęło ok 48 zł za łączny transfer 5MB !
Mowy nie ma o dialerach.Moje obliczenia zgadzają się ze stanem u operatora.
A tak przy okazji proszę innych użytkowników internetu gprs , edge w Plus GSM - dajcie znać jak jest u was , czy to lokalny problem czy lecą po całości.
Mowy nie ma o dialerach.Moje obliczenia zgadzają się ze stanem u operatora.
A tak przy okazji proszę innych użytkowników internetu gprs , edge w Plus GSM - dajcie znać jak jest u was , czy to lokalny problem czy lecą po całości.
Co nas nie zabije to nas wzmocni !
-
Mnie wczoraj znikło 50zł. Póżniej konto pokazywało -30zł.Dziś telefon milczy.Gdziś w necie przeczytałem ,że platforma Plusa się rozpada to chyba prawda.Ciekawe jak im to się uda opanować.
-
- Stały użytkownik forum
Np. mnie tez sie dzieje cos dziwnego z naliczaniem opłat. Np. wczoraj potrafilo mi przyjsc 10 smsów o tresci "konto zostało zaktualizowane o 0,00:)" albo kolezanka ma simplusa i aktywowany pakiet team 7 i <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie
przychodzi jej rabat za sms za "swojaki". Mam nadzieje ze sie z tym jakos uporają.
przychodzi jej rabat za sms za "swojaki". Mam nadzieje ze sie z tym jakos uporają.
- dreamoftheviper
- Stały użytkownik forum
Plus ma teraz problemy technicznie wlasnie z simplusem, mixplusem i simdata sledzcie na stronach plusa czy sie juz uporali z problemami.
ciekawe czy plus będzie wiedział ile miałem kasy na koncie simdata- zginęło mi ok 50 zł ku*** ***!!!!!
To nie jest miejsce na przeklinanie!!! *usunięte przez dreamoftheviper
To nie jest miejsce na przeklinanie!!! *usunięte przez dreamoftheviper
z całym szacunkiem dla forum ale w takiej sytuacji można tylko przeklinać cały ten zafajdany plus!.
T o są zwykłe h..je , ,ludzi nabrali na kase i tyle.az dziw bieże że w telewizji albo radyju o tym nie słychać.
dziś się przenoszę do konkurencji - MAM ICH TAM GDZIE SŁOŃCE NIE DOCHODZI!!!
T o są zwykłe h..je , ,ludzi nabrali na kase i tyle.az dziw bieże że w telewizji albo radyju o tym nie słychać.
dziś się przenoszę do konkurencji - MAM ICH TAM GDZIE SŁOŃCE NIE DOCHODZI!!!
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tak. Bo oni akurat mieli w planach żeby im się sypnął system.ZŁY serdzijo pisze:ludzi nabrali na kase i tyle
Ja rozumiem że nerwy itd. ale można złożyć reklamację i już. Na pewno nie jest im ten problem na rękę, bo straty z utraconych użytkowników będą większe od tych oszukańczych chwilowych przychodów, poza tym niektórym wcale nie nalicza więc skubią Plusa jak mogą. Więc nie pisz że ludzi nabrali i tyle.
pozdrawiam, magmike
-
- Użytkownik forum
Te problemy z kasa sa spowodowane tym ze oni instluja nowy sytem dla calej sieci bo bylo za duzo uzytkownikow, i jak pewnie zauwazyliscie czasami nigdzie nie dalo sie zadzwonic. Siec byla po prostu przeciazono. Dzieja sie rozne dziwne rzeczy, niektorym wcina kase, ja w pakiecie, w simplusie zamiast 600 esow za 6zl dostalem ich 5678 dokladnie
Kumplowi doladowali zamiast 10zl o 30zl
. ale niektorym tez ucinaja kase. Ale obiecuja ze wszystko to naprawia, jak skoncza prace , czyli jeszcze w tym tygodniu.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A innym po tej rewolucji wcale nie działa net.magmike pisze: Na pewno nie jest im ten problem na rękę, bo straty z utraconych użytkowników będą większe od tych oszukańczych chwilowych przychodów, poza tym niektórym wcale nie nalicza więc skubią Plusa jak mogą.
A zawsze miałem Plusa za najlepszego operatora jeśli chodzi o przesyłanie danych.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Ja tez mialem plusa za plusa a tu co wielki MINUS-----,zjadfło mi niesłusznie 50 zeta w gprs'ie (simdata) dzwonie do nik na BOK, chodze na daremno do salonu i nie moge tego odzyskac.ostatnio gosciu z BOk powiedział mi zebym se wyciągnął biling za 30 PLN i złozył reklamacje (21 wiek)- paranoja paranoja
mama pytanko a jak to wyglada z telefonami w simdacie wiem że nie na wszystkich idzie ja skonfigurować czu ktos moze zna jakis spis talefonow dzialajacych z ta karta ??
-
- Użytkownik forum
SimData działa na wszystkich telefonach które mają gprs.
-
Plus GSM i oszukani klienci karty SIMdata
Mam ten sam problem co Wy. Mnie rowniez Plus GSM okradl na polaczeniach przez karte SIMdata.
Kupilem u nich karte SIMdata i po 2 polaczeniach na karcie za 20zl zostalo mi ok -15zl
(slownie minus pietnascie zlotych)
A w sumie sciagnelem i wyslalem 20-30 MB czyli maksymalnie za 9 zl.
Napisalem do nich pismo z reklamacja i dostalem negatywna odpowiedz.
Chce zrobic wiekszy dym z blednym naliczaniem oplat.
Jak znajde wieksza liczbe poszkodowanych osob to podam ich do sadu.
Wszystkich poszkodowanych prosze o maila na moj adres: [email protected]
Kupilem u nich karte SIMdata i po 2 polaczeniach na karcie za 20zl zostalo mi ok -15zl
(slownie minus pietnascie zlotych)

A w sumie sciagnelem i wyslalem 20-30 MB czyli maksymalnie za 9 zl.
Napisalem do nich pismo z reklamacja i dostalem negatywna odpowiedz.
Chce zrobic wiekszy dym z blednym naliczaniem oplat.
Jak znajde wieksza liczbe poszkodowanych osob to podam ich do sadu.
Wszystkich poszkodowanych prosze o maila na moj adres: [email protected]
-
O2

- magmike
pozdrawiam, magmike
-
- Użytkownik forum
Słuchajcie mam Motke E1000 bez sima kupiłem SimDate i jak łącze się to syskakuje że możliwe brak siedzi GPRS. Wydaje mi się że to wina złych ustawień telefonu może wiecie jak to ustawić było by miło za małe info takie łopatologiczne jak ustawić ten telefon.
M COMANDER iPlus max dl 5.5 KB HELP
-
Czesc
Ja kiedys nie mialem skonfigurowanego telefonu ( Samsunga d600e ) i nie pokazywala sie ikonka e - EDGE i telefeon laczyla sie w HSCSD, CSD - czyli lecialo na minuty.
Ja kiedys nie mialem skonfigurowanego telefonu ( Samsunga d600e ) i nie pokazywala sie ikonka e - EDGE i telefeon laczyla sie w HSCSD, CSD - czyli lecialo na minuty.

- magmike
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez magmike, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam, magmike
-
- Użytkownik forum
Dobra ale tu chodzi chyba o ustawienia telefonu połączyć się z netem umiem robiłem to już przez mojego K750i z którym problemów nie było. Natomiast z tym telefonem mam problem bo wyskakuje mi że nie coś nie tek z siecią GPRS i to robi odrazu po kliknięciu na połącz.
M COMANDER iPlus max dl 5.5 KB HELP
- magmike
No to masz w moim linku ustawienia od operatorów.
pozdrawiam, magmike
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
pi0tr3q napisał że czasami nie można się nigdzie dodzwonić, i z tym muszę się zgodzić, bo mimo że z samą SIMDAT-ą nie mam żadnych problemów, to kiedy chce gdzieś przedzwonić, mimo pełnego zasięgu, dostaje komunikat że sieć jest przeciążona, a i sms-y zdarza się że dochodzą z kilku dniowym opóźnieniem.