GRA MMO POMOC

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nalafein
Początkujący użytkownik forum

GRA MMO POMOC

Post autor: Nalafein »

Witam mam pytanie dotyczące gry Perfect World może ktoś zna/gra chciałbym się dowiedzieć czy da się grać na internecie mobilnym prędkość 1mb/s, download 120kb/s jakie będą lagi i czy jako tako bedzie mogło sie dac. I pytanie najważniejsze ile pobiera danych na 1/h. Ogólnie to chciałbym grać w to tak 2/h dziennie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2010-08-27, 10:08 przez Nalafein, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: GRA MMO POMOC

Post autor: Jaco »

Nalafein, a cóż to za tytuł wątku? Zaraz leci do śmieci jak nie poprawisz.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

Nalafein pisze:grać na internecie mobilnym
Było już mówione, że internet mobilny nie nadaje się do gra, aczkolwiek da się grać na nim ;)
Nalafein pisze:1mb/s, download 120kb/s
Zapewne chodzi Ci o download 120kB/s
Nalafein pisze:jakie będą lagi i czy jako tako bedzie mogło sie dac.
To jest gra mmoRPG, więc ping nie ma zbyt dużego znaczenia, więc myślę, że grało będzie się komfortowo.
Nalafein pisze:ile pobiera danych na 1/h.
To zależy, ale myślę, że max 100MB na godzinę. Wszystko zależy od tego gdzie się znajdujesz, etc. Jeżeli np. w jakimś mieście, czy innym miejscu gdzie gra może pobierać dużo pakietów to na pewno więcej pobierze, niż jakbyś był sam gdzieś na polu.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
Awatar użytkownika
Nalafein

Post autor: Nalafein »

Dziękuje za odpowiedz
wiever

Post autor: wiever »

ja mam radiówkę, grałem w wowa/cs i powiem tak - przy grach mmo nie tyle liczy się szybkość, co stabilność. Dla przykładu moja radiówka często gubi sygnał i się rozłącza, co powoduje przerwę w grze, i sporą irytację. Także bardziej zwróć uwagę na stabilność, bo prędkość nie musi być wielka...
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

wiever pisze:przy grach mmo nie tyle liczy się szybkość, co stabilność. Dla przykładu moja radiówka często gubi sygnał i się rozłącza, co powoduje przerwę w grze, i sporą irytację.
to chyba normalne, nie? :cfaniak:
wiever pisze:Także bardziej zwróć uwagę na stabilność, bo prędkość nie musi być wielka...
W wszelkiego rodzaju grach liczy się ping. W grach mmorpg ping jeszcze nie gra tak sporej roli, ale już w fps' ach, tak. No bo w mmo można grać i na EDGE, aby prędkość nie była niższa niż 64Kbps, bo wtedy mogą występować lagi, ponieważ net może nie wyrabiać w pobieraniu pakietów.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
ODPOWIEDZ