Aktualnie mieszkam w Otwocku kolo warszawy, ulica Żeromskiego 107 potrzebuje porady jaka kupic antene... Zasieg w tym momencie oscyluje od 3-4 kresek na 5 mozliwych jednak ping nie jest zbyt satysfakcjonujacy (okolo 150-200). Chce dobrac taka antene aby poprawic ping i stabilnosc lacza. Jednak nie wiem jak dokladnie ustawic antene w przypadku kierunkowej. Poza tym jestem otoczony przez las (odleglosc od drzew to jakies 300-400 metro). Jesli moglibyscie to napiszcie jaka antene najlepiej wybrac (i czy w ogole sie oplaca brac nowa antene, aktualnie uzywam tej podstawowej). Moj modem to AnyData adu-bat-100. Antene chcialbym zamontowac na kominie.
Z gory dzieki za info.
Orange free - internet cdma. Wybór anteny i kierunek
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: Orange free - internet cdma. Wybór anteny i kierunek
To najbliższe nadajniki CDMA Orange masz w Konstancinie oraz Dębach Wielkich - w podobnej odległości, według mnie powinieneś ustawić na ten, gdzie nie masz na drodze przeszkód (o ile jest taka opcja)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na pasmo 450MHz.kusy90 pisze:Jednak nie wiem jak dokladnie ustawic antene w przypadku kierunkowej.
http://www.dipol.com.pl/anteny-450-mhz,4382.htm
-
- Początkujący użytkownik forum
Wstrone konstancina mam kupe lasow sam konstancin to jeden wielki las xD ale na te deby wielkie to mozna bylo sprobowac... pomysle dzieki za odpowiedz