Nowa usługa Orange - dwa numery na jednej karcie SIM
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Nowa usługa Orange - dwa numery na jednej karcie SIM
Jest coś podobnego w Erze, a od wczoraj w Orange - za dodatkowe 3 zł można sobie uruchomić dodatkowy numer telefonu na karcie SIM - obydwa są jednocześnie zalogowane do sieci, przy pomocy kodów sieciowych można wybierać, z którego dzwonię.
Tutaj macie szczegóły:
opis na www.orange.pl
A tutaj wyniki testów:P -> Hmm... dziś sobie włączyłem przy pomocy SMS, niestety jak na razie długo się włącza, po kilku godzinach dostałem SMS-a z informacją... że usługa będzie aktywowana w przeciągu 24h:-)
Napiszę więcej jak się włączy:)
Tutaj macie szczegóły:
opis na www.orange.pl
A tutaj wyniki testów:P -> Hmm... dziś sobie włączyłem przy pomocy SMS, niestety jak na razie długo się włącza, po kilku godzinach dostałem SMS-a z informacją... że usługa będzie aktywowana w przeciągu 24h:-)
Napiszę więcej jak się włączy:)
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Nowa usługa Orange - dwa numery na jednej karcie SIM
Chyba w Playu też takie coś jest, płaci się za miesiąc ileś PLN.
Czy jest jakieś praktyczne i użyteczne zastosowanie czegoś takiego?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
- wojteks
- *** Administrator ***
Oczywiście. Przecież można sobie połączyć służbowy telefon z prywatnym bez użycia adaptera dual-sim (co jest pomyłką bo wymaga restartu telefonu).ra-v pisze:Czy jest jakieś praktyczne i użyteczne zastosowanie czegoś takiego?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Szczerze? Ja sobie włączyłem dla bajeru i dlatego że lubię gadgety:-Pra-v pisze:Chyba w Playu też takie coś jest, płaci się za miesiąc ileś PLN.
Potrafię sobie jednak wyobrazić, że ktoś włącza dla praktycznego zastosowania, np. chce umieścić numer telefonu w ogłoszeniu, ale nie swój, który ma od lat żeby mu potem telemarketing nie dzwonił przez następne pół roku z poduszkami. Według mnie w każdej sytuacji, kiedy potrzebujesz numer kontaktowy na parę dni może się przydać - warto zauważyć że jest tańszy od najtańszego startera POP (Abo 3 zł vs starter POP 5 zł)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak? Gdzie bo szukam i nawet się zastanawiam nad tym, ale znaleźć nie mogę.ra-v pisze:Chyba w Playu też takie coś jest, płaci się za miesiąc ileś PLN.
-
- Mistrz bezprzewodowy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
ryba825, dzięki, ale to półśrodek bo z niego się odbiera tylko. Nie da się zdzwonić.
[ Dodano: 2010-10-01, 23:30 ]
[ Dodano: 2010-10-01, 23:30 ]
Kod: Zaznacz cały
22. Jedyną funkcjonalnością xtra numeru jest przekierowywanie połączeń głosowych oraz video i SMSów
na numer główny Użytkownika Usługi. Oznacza to, że z xtra numeru nie można wykonywać
jakichkolwiek połączeń, wysyłać SMS-ów, MMS-ów, korzystać z transmisji danych ani z jakichkolwiek
innych usług telekomunikacyjnych, w tym z usługi Zbieraj Minuty.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tu masz porównanie. http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczynsk ... wszystkich
Dla mnie przydało by się coś takiego:mam obecnie 2 telefony Samsung Wave i Samsung 2120-pierwszy ''wszystko mający'' a drugi taki tam golas
tego pierwszego szkoda jest mi nosić do roboty więc używam drugiego-no ale mam jeden numer ,chciałbym mieć dwie karty sim z tym samym numerem
kiedyś coś takiego było w Idei chyba -nie chcę nosić dwóch telefonów i nie potrzebny mi drugi numer-na ten co mam przychodzi kasa z CDMA więc rzadko muszę zasilać konto. 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
onimusza666, to coś takiego tylko w Erze widziałem i się nazywało to Era Tandem. Oczywiście w jednym czasie obydwie karty nie działają. Tylko jeden może być zalogowany.
[ Dodano: 2010-10-03, 00:25 ]
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... nia/tandem
[ Dodano: 2010-10-03, 00:25 ]
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... nia/tandem
Dzięki ja.michal
ja i wielu moich znajomych,rodzina jesteśmy w Orange
bo u mnie w lesie to tylko Orange ma najlepszy zasięg-więc nie będę zmieniał sieci,jak na razie używam jednego telefonu-mam taki dziwny charakter że nowe rzeczy jakiś czas u mnie leżą i ''nabierają mocy''
jeśli będę potrzebował wi-fi czy też aparatu z lampą błyskową gdzieś w terenie , to po prostu przełożę karty.Ale pamiętam że kiedyś coś takiego było, był to rok 97' i było to dla małżeństw (miał mój szwagier) a sieć to był chyba orange lub plus tylko inaczej się nazywała ta sieć-nie pamiętam jak-u mnie w Ełku tylko w tamtych czasach była jedna sieć ,moim pierwszym telefonem była ceglasta motorola z wyciąganą antenką
która nie mieściła się w kieszeni więc nosiłem ją w rękawie bluzy czy kurtki
nie mam pamięci do numerów ale ten pamiętam do dziś 603300999 -sorki że tak wzięło mnie na wspomnienia. 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To ja takich rzeczy nie pamiętam.
Pamiętam tylko jak Plus jako pierwszy zrobił sieć GSM i ceglasty telefon.
Ówczesna Idea, a raczej jeszcze wtedy Centertel, miał sieć analogową NMT i tam były cegiełki, ale z nimi miałem do czynienia później i tylko jako zjawisko poznawcze a nie użytkowe.

Ówczesna Idea, a raczej jeszcze wtedy Centertel, miał sieć analogową NMT i tam były cegiełki, ale z nimi miałem do czynienia później i tylko jako zjawisko poznawcze a nie użytkowe.

-
- Użytkownik forum
A ja cały czas czekam na uruchomienie... Jak widać jakieś problemy techniczne są...
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Inaczej nazywająca się sieć to była Idea, tylko jest mały problem - ona jeszcze wtedy nie istniałaonimusza666 pisze:Ale pamiętam że kiedyś coś takiego było, był to rok 97' i było to dla małżeństw (miał mój szwagier) a sieć to był chyba orange lub plus tylko inaczej się nazywała ta sieć

-
- Użytkownik forum
Z newsów - usługa w dalszym ciągu jest w fazie testów...
No właśnie to była idea ,ale czy jej wtedy nie byłoPatryk pisze:Inaczej nazywająca się sieć to była Idea, tylko jest mały problem - ona jeszcze wtedy nie istniała

- wojteks
- *** Administrator ***
Jak by nie patrzył to wtedy był numer Plusa a motorola z wyciąganą antena to d520 (mniejsza) albo d160 (duża cegła).onimusza666 pisze:ale ten pamiętam do dziś 603300999
http://www.telix.pl/telefon/motorola-d160-67.html
Taki sam miałem
http://sms.pl/tel/motorola,d520.php
Nie pomagam na PW!
Ten numer z plusa to było jeszcze rok lub dwa wcześniej
no i pierwszy telefon właśnie motorola -tyle że wydaje mi się że miała trochę inaczej przyciski jak ta d160 odkupiłem ją od kumpla z pracy który w tamtym okresie handlował płytami itp. na bazarku -numer sam wybrałem w jedynym salonie w moim miasteczku.Potem w 97' pracowałem w Wa-wie i tam już byłem chyba w Idei i miałem takiego fajnego Alcatela w niebieskim kolorze o kobiecych kształtach
typu nie pamiętam http://gsm.magazyn.pl/telefony-komorkowe/Alcatel/7,0 tu go nie ma . Tych telefonów to trochę było
no ale przeważnie to ''trzymałem''się Orange- bo ma u mnie najlepszy zasięg ,Plus to tylko w kuchni przy oknie
tak było kiedyś,teraz to nie wiem? ale jeśli chodzi o net to tylko Orange w lesie ma EDGE.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Śniło Ci się, i to podwójnieonimusza666 pisze:No właśnie to była idea ,ale czy jej wtedy nie byłohttp://technologie.gazeta...33784.html?as=1 i tak się zastanawiam czy ja w tym roku 97' to miałem Motorolę czy mi się to tylko śniło?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
A z resztą i tak nawet numer się nie zgadza, jak już wojteks napisał to pula Plusa - Idea to 50*, a NMT wtedy 90.
Jeszcze napisz, że przecież sobie przeniosłeś numer

No tak zapomniałem przecież że Mazury to taki 3świat -sorry że dałem plamę miszczu.
- wojteks
- *** Administrator ***
Produkowała ale do rękawa się nie mieściła ani do duuużej kieszeni, na biurko była w sam raz (może do samochodu).Patryk pisze:a nawet jeśli miałeś analogowego Centertela, to Motorola nie produkowała terminali pracujących w tym systemie
http://www.eoferty.com.pl/motorola_asso ... 16040.html
Akurat wtedy w firmie była nokia http://www.bazatelefonow.pl/telefon/7205-nokia-720/
Nie pomagam na PW!