Internet Cyfrowego Polsatu - testowanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Internet Cyfrowego Polsatu - testowanie
No to właściwie nie masz po co iść do APS-u CP.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- ### BAN ###
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Że nie do końca jest jasna bo niektóre ceny obowiązują tylko jak weźmiesz od nich TV. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- ### BAN ###
Huawei E182E ciekawi mnie też ta antena w zestawie jak walczyliśmy z e1820 z iplusa który nie ma aktywnego tego toru anteny zewnętrznej.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam serdecznie wszystkich. ;-)
Mam kilka pytań odnośnie oferty Cyfrowego Polsatu. A mianowicie:
Czy zamawiając usługę internetu na próbę w Cyfrowym Polsacie
rzeczywiście nie wiąże się to z żadnymi dodatkowymi opłatami? Idąc
do danego punktu, dostanę po prostu cały zestaw do testowania za darmo? I
tak samo będę mógł go zwrócić w przypadku niezadowolenia z usługi
również bez opłat (oczywiście ze sprawnym modemem i innymi
nieuszkodzonymi elementami)?
Ile transferu otrzymuje się na okres próbny? Czy po jego wykorzystaniu
dostęp do internetu zostaje zablokowany czy naliczana jakaś opłata za
każde rozpoczęte kB?
Co w przypadku, gdy modem nie zostanie zwrócony w ciągu 7 dni?
W przypadku zwrotu, należy oddać cały sprzęt do punktu w którym
został odebrany? A w przeciwnym przypadku, można podpisać umowę
wcześniej niż po opływie 7 dni próbnych?
Z góry dzięki z odpowiedzi.
Mam kilka pytań odnośnie oferty Cyfrowego Polsatu. A mianowicie:
Czy zamawiając usługę internetu na próbę w Cyfrowym Polsacie
rzeczywiście nie wiąże się to z żadnymi dodatkowymi opłatami? Idąc
do danego punktu, dostanę po prostu cały zestaw do testowania za darmo? I
tak samo będę mógł go zwrócić w przypadku niezadowolenia z usługi
również bez opłat (oczywiście ze sprawnym modemem i innymi
nieuszkodzonymi elementami)?
Ile transferu otrzymuje się na okres próbny? Czy po jego wykorzystaniu
dostęp do internetu zostaje zablokowany czy naliczana jakaś opłata za
każde rozpoczęte kB?
Co w przypadku, gdy modem nie zostanie zwrócony w ciągu 7 dni?
W przypadku zwrotu, należy oddać cały sprzęt do punktu w którym
został odebrany? A w przeciwnym przypadku, można podpisać umowę
wcześniej niż po opływie 7 dni próbnych?
Z góry dzięki z odpowiedzi.
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Też mnie ten modem bardzo interesujetransm pisze:Huawei E182E ciekawi mnie też ta antena w zestawie jak walczyliśmy z e1820 z iplusa który nie ma aktywnego tego toru anteny zewnętrznej.

[ Dodano: 2010-04-03, 04:04 ]
Oczywiście, że NIE będzie za darmo - musisz zapłacić za wykorzystany transfer:uikol pisze:Czy zamawiając usługę internetu na próbę w Cyfrowym Polsacie rzeczywiście nie wiąże się to z żadnymi dodatkowymi opłatami? Idąc do danego punktu, dostanę po prostu cały zestaw do testowania za darmo? I tak samo będę mógł go zwrócić w przypadku niezadowolenia z usługi również bez opłat (oczywiście ze sprawnym modemem i innymi nieuszkodzonymi elementami)?
Kod: Zaznacz cały
1. W ramach Promocji Abonent zawierający Umowę w dowolnej ofercie Cyfrowego Polsatu (bez Okresu podstawowego), o ile spełni warunki opisane w
ust. 2 niniejszego paragrafu, jeden raz w ciągu kolejnych 12 miesięcy kalendarzowych, otrzymuje możliwość rozwiązania Umowy w czasie pierwszych 7 dni
od dnia podpisania Umowy.
(...)
3. Abonent obowiązany jest do zapłaty za usługi świadczone przez Cyfrowy Polsat w okresie obowiązywania Umowy, zgodnie z wystawionym Rachunkiem
i w terminie w nim określonym.
Na pozostałe pytania odpowiedzi lepiej poszukaj bezpośrednio w Cyfrowym Polsacie, bo trudno powiedzieć jak sobie to dokładnie rozliczają.
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
- Stały użytkownik forum
Witam moglibyście przybliżyć mi trochę tą nową oferte CP ?? Mogę miesięcznie wydać 60 złotych jaki dostałbym limit ??
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Proponuję zajrzeć na stronę WWW www.cyfrowypolsat.pl - na prawdę czytanie nie boli...adamj1993 pisze:moglibyście przybliżyć mi trochę tą nową oferte CP ?? Mogę miesięcznie wydać 60 złotych jaki dostałbym limit ??

-
- Użytkownik forum
Korzysta ktoś z internetu od CP? Jak efekty?
Obecnie można na 70zł w pakiecie mieć ponad 30 gb limitu, więc już ładnie, a przepustowość do 21mb/s (wystarczy 25% tego i już jak na bezprzewodowy internet to super) kusi..
Obecnie można na 70zł w pakiecie mieć ponad 30 gb limitu, więc już ładnie, a przepustowość do 21mb/s (wystarczy 25% tego i już jak na bezprzewodowy internet to super) kusi..
-
- Mistrz bezprzewodowy
O ile się nie mylę to jest w ofercie dla abonentów CP. Wystarczy mieć u nich pakiet mini na TV i dadzą, a jak nie masz nic to nie ma do nich po co iść.blaise101 pisze:Obecnie można na 70zł w pakiecie mieć ponad 30 gb limitu
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Użytkownik forum
nie mam nic, ale chyba piszę, że w pakiecie.. Zamierzam wziąć razem z tv i fonem.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Z tego co wiem to wystarczy tylko pakiet mini, ale nie jestem pewien. Tyle chyba udało mi się wyczytać na stronie CP.blaise101 pisze:Zamierzam wziąć razem z tv i fonem.
Weź na próbę i zobacz jakie będziesz miał osiągi.

-
- Użytkownik forum
Do zniżki wystarczą dwie usługi. Jak się weźmie internet (70zł) i najtańszą TV (9zł) to zapłaci się mniej (79zł) niż za sam internet (89zł) bo obniżają abonament z 20zł/ms do 1zł/ms. Oczywiście wzrasta koszt jednorazowy bo trzeba wziąć tuner TV.
Ja płace: 70zł za najwyższy pakiet internetu i 37zł za TV
Co do zasięgów to ja łapie nadajnik oddalony o 22km z anteną ATK20. Średnie wyniki: top_netinfo: -77dBm, 58%, CSQ18; pobieranie 6Mb/s, wysyłanie 1,5Mb/s i ping 35ms.
Niestety jak to z radiem pomimo że mam bliższe BTSy (7-8km) to przez las połączenie jest dużo gorsze.
Branie na test: trzeba zapłacić ok 500zł za modem ale to oddają przy oddawaniu modemu. Jeżeli podczas testów nie przekroczy się limitu podstawowego (200MB) to po testach przychodzi rachunek na 0zł
Jeżeli się przekroczy to się płaci. Test trwa max 7dni i lepiej pilnować terminów.
Ja płace: 70zł za najwyższy pakiet internetu i 37zł za TV
Co do zasięgów to ja łapie nadajnik oddalony o 22km z anteną ATK20. Średnie wyniki: top_netinfo: -77dBm, 58%, CSQ18; pobieranie 6Mb/s, wysyłanie 1,5Mb/s i ping 35ms.
Niestety jak to z radiem pomimo że mam bliższe BTSy (7-8km) to przez las połączenie jest dużo gorsze.
Branie na test: trzeba zapłacić ok 500zł za modem ale to oddają przy oddawaniu modemu. Jeżeli podczas testów nie przekroczy się limitu podstawowego (200MB) to po testach przychodzi rachunek na 0zł

-
- Stały użytkownik forum
Pytanie do użytkowników neta z CP jaki modem polecacie MF668 czy może E182E ?
I pytanko z innej beczki odnośnie anteny czy ATK-10 ( 32 zł) z dipol.pl czy może panelowa z Yagi http://yagi.pl/zestaw-hspa-modemu-huawe ... e58fc4c190 ponad 100 zł
obie anteny maja zbliżony zysk 13.5 dB i 14dB.
Do nadajnika mam około 7 km (po prostej) lokalizacja Trzcińsk (pomorskie) GPS: 54.046667,18.542222
Oczywiście nie widzę go teren pagórkowaty,lasy itp. Ale nadajnik Aero2 jest na wysokiej wieży na moje oko coś koło 20-30 m
ATK-20 nie chcę brać jest za długa - 1,7m. ATK10 tylko 0,7 m. , a różnica pomiędzy nimi tylko 3 dB.
No i czy przy takiej odległości jest sens stosowania anteny - wiem na pewno że net z CP będzie chodził down 4-5 Mb/s up 1-2Mb/s pingi coś koło 50-80 ms
Czy coś taka antena polepszy ?
I pytanko z innej beczki odnośnie anteny czy ATK-10 ( 32 zł) z dipol.pl czy może panelowa z Yagi http://yagi.pl/zestaw-hspa-modemu-huawe ... e58fc4c190 ponad 100 zł
obie anteny maja zbliżony zysk 13.5 dB i 14dB.
Do nadajnika mam około 7 km (po prostej) lokalizacja Trzcińsk (pomorskie) GPS: 54.046667,18.542222
Oczywiście nie widzę go teren pagórkowaty,lasy itp. Ale nadajnik Aero2 jest na wysokiej wieży na moje oko coś koło 20-30 m
ATK-20 nie chcę brać jest za długa - 1,7m. ATK10 tylko 0,7 m. , a różnica pomiędzy nimi tylko 3 dB.
No i czy przy takiej odległości jest sens stosowania anteny - wiem na pewno że net z CP będzie chodził down 4-5 Mb/s up 1-2Mb/s pingi coś koło 50-80 ms
Czy coś taka antena polepszy ?
- rio bravo
Wybrał bym E182E i bez anteny z tej odległości. Jak chcesz podłączać antenę koniecznie to lepiej Zte, bo ma stabilniejsze wejście na antenę. W zestawie z modemem powinna być antenka dookólna, która sprawdza się naprawdę dobrze w polsacie.
-
- Użytkownik forum
Nic nie wiem o niestabilnym wejściu antenowym w e181e, moje działa poprawnie, ale może i takie się zdarzają.
Antenka z zestawu nie jest zła ale raczej np. do samochodu. Na dom to lepiej raz a dobrze
Antenka z zestawu nie jest zła ale raczej np. do samochodu. Na dom to lepiej raz a dobrze

-
- Stały użytkownik forum
A czy masz porownanie jakie sa roznice pomiedzy ta antena atk20 a ta z cp jak sie roznia transfery ?
-
- Użytkownik forum
Mam tylko z wczesnego okresu walk
Obie były wystawiane na parapet i kijek dawał ok 20% (wg. programu CP) a ATK20 dawała ok 50%. Co przekłada się na jakieś 1mbps na kijku i 3 mbps na ATK20. Przy czym kijek jest dookolny a ATK zdecydowanie kierunkowa więc miała gorsze warunki przy takim byle jakim ustawieniu.

-
- Stały użytkownik forum
Do nadajnika mam około 20 km,czy antena da co najmniej 50 % zasięgu i czy będzie nadawało się do gry multiplayer?u mnie na wiosce technologia jest porozrzucana strzępami
-
- Mistrz bezprzewodowy
Trudno powiedzieć. Może da, może nie. Masz jakieś przeszkody na drodze do nadajnika, typu drzewa, czy jakieś wzniesienia?kamil9393 pisze:Do nadajnika mam około 20 km,czy antena da co najmniej 50 % zasięgu i czy będzie nadawało się do gry multiplayer?

-
- Stały użytkownik forum
to tego lasku trochę jest,nic dziwnego przecież to jest Nadbużański Park Krajobrazowy ale musiałbym zobaczyć gdzie jest nadajnik ,sygnał pójdzie po obrzeżach to nie wiem jak będzie
-
- Mistrz bezprzewodowy
W takim razie 20KM to może być jednak za dużo. I tak wszystko wyjdzie w praktyce. Jak masz możliwość to można by wziąć na próbę lub o kogoś sprawdzić w twojej okolicy jak to jest.
Sygnał może i byś łapał, ale czy co najmniej 50%? Nie liczyłbym na to...
Co prawda na tym forum niektórym użytkownikom udawało się złapać sygnał w tak ekstremalnych warunkach
Sygnał może i byś łapał, ale czy co najmniej 50%? Nie liczyłbym na to...
Co prawda na tym forum niektórym użytkownikom udawało się złapać sygnał w tak ekstremalnych warunkach

-
- Użytkownik forum
20km da się zrobić ale bardzo wiele zależy od otoczenia. Na moim przykładzie: trochę ponad 20km z lasem zaczynającym się od połowy dystansu aż do BTSa i sygnał ok 60% ale ... w drugą stronę 8km z lasem zaczynającym się kilkanaście metrów od anteny i ciągnącym się ok 2km i sygnał marne 25%.
Mógłbym polepszyć ten bliski ale musiałbym wyjść z anteną ponad drzewa to jest jeszcze z 5m wyżej a antena już teraz jest 3m ponad dachem domu. Na to raczej się nie zdecyduję.
Mógłbym polepszyć ten bliski ale musiałbym wyjść z anteną ponad drzewa to jest jeszcze z 5m wyżej a antena już teraz jest 3m ponad dachem domu. Na to raczej się nie zdecyduję.
-
- Stały użytkownik forum
To antena dodatkowo będzie pełniła funkcję piorunochrona.Outlander pisze:Mógłbym polepszyć ten bliski ale musiałbym wyjść z anteną ponad drzewa to jest jeszcze z 5m wyżej a antena już teraz jest 3m ponad dachem domu. Na to raczej się nie zdecyduję.

-
- Stały użytkownik forum
A ten HSPA+ to jak się spisuje z grami?Sprawdzałem dokładną odległość do nadajnika i to będzie 17 km,niezbyt dużo lasów.Jest tutaj okres próbny?
- rio bravo
Można wziąć na próbę. Testowałem na jakiej odległości gubi zasięg na otwartej przestrzeni bez anteny na modemie E585 i przy 9 km zasięg ginie.
-
- ### BAN ###
W mojej okolicy cp zwolnił. Da sie odczuć. Jeśli chodzi o użytkowników oddalonych powyżej 10 KM to zastosujcie antenę 900mhz z dipola lub jakiś dobry panel. Robi sie ciasno, dobry stgnał to dobre csq, a co za tym idzie zadowolenie.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-20, 10:47 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-20, 10:47 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-11-20, 10:47 przez Irek25, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Dokładnie mam 17 km i przy takiej odległości jakie można mieć pingi?Bo nie wiem czy wybrać ten od CP czy CDMA od Orange ale prawdopodobnie może bym miał co najmniej z 85%.Chcę sobie pograć w online bez problemów.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Myślę, że nie tyle odległość co przeciążenia mają większy wpływ na ping. Jednak w twoim wypadku ping może być zbliżony do CDMA, ale za to transfer możesz mieć większy.kamil9393 pisze:Dokładnie mam 17 km i przy takiej odległości jakie można mieć pingi?
Wybór należy do Ciebie

Jakie dokładnie gry?kamil9393 pisze:Chcę sobie pograć w online bez problemów.

-
- Stały użytkownik forum
Przeważnie to gram w Live for Speed bo FPS i RPG mnie nie interesuje.Procio pisze:Jakie dokładnie gry?