No watcher działa z dysku, patrzylem na trzech (czterech?) kompach i wszedzie to samo, na obydwu modemach. Wszedzie konto admina...
Chodzi o to zeby sie instalowało ze sticka, a co na tym bigpondzie i tak nie da rady uzywac? Mozna jakos <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> dashboarda zmienic w sierra?
Ostatnio zmieniony 2010-10-02, 23:45 przez jakrzys, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz zainstalowanego Watchera to w nim masz w Menu Narzędzia coś takiego jak Tryb instalacji oprogramowania. Za pomocą tego powinno udać się wgrać Wachera do modemu, tzn. instalator.
Bawiłem sie tym, jest tryb MODEM lub ten tryb o którym mówisz, daje tylko tyle, że jest widoczny dysk wymienny i odpala sie instalka bigpond, zadnego update itp nie widze.
Nie da się wgrać aplikacji Sierry? W sumie nie ma z tym doświadczenia bo 881 tego nie obsługiwała a moduły tego w ogóle nie mają.
Te pliki na dysku wymiennym to da się kasować tzn. czy we właściwościach plików/folderów jest tylko do odczytu?
Bo może się da ręcznie wsadzić Watchera?
Wydaje mi się, że powinno się dać jakoś bo Sierra nie robi czegoś takiego jak dashboard.
Ale można jak coś wyłączyć ten instalator. http://sierrawireless.custhelp.com/app/ ... /related/1
Wyłaczyć można z Watchera, przełaczyc na MODEM- w sumie i tak trzeba jak chce sie go uzywac- ale nie o to chodziło, chciałem zeby instalował sie sam, ale chyba polegne, pewnie trzeba uderzyc w winde a nie sam modem, watpie zeby instalka byla uszkodzona ale jpewnie cos jej nie pasuje w windzie jak pisałeś.
Sierra nie daje możliwości zamiany i ingerencji w pliki na modemie.
Producent musi sam udostępnić taką aktualizację - inaczej nie da rady tego zrobić.
P.S. Przykładowo w jednym z najnowszych modemów AC310U instalka w modemie jest uszkodzona. Przeprowadzone testy kilku nowych modemów 310U (losowych) to potwierdziły.