dlaczego bardzo zwalnia internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
dlaczego bardzo zwalnia internet
Witam
W czasie deszczu internet zwalnia aż do całkowitego zaniku połączenia wtedy także brak pingu do bramy dostępu
Po ustaniu deszczu po jakimś czasie wszystko wraca stopniowo do normy
Czy zamoknięte gniazdo i wtyczka przy antenie mogą mieć na to wpływ ?
Chociaż siła i jakość sygnału PRAWIE SIĘ NIE ZMIENIA np siła bez deszczu 60% w czasie deszu 42-50% podobnie z jakością sygnału
pozdrawiam
Jan
W czasie deszczu internet zwalnia aż do całkowitego zaniku połączenia wtedy także brak pingu do bramy dostępu
Po ustaniu deszczu po jakimś czasie wszystko wraca stopniowo do normy
Czy zamoknięte gniazdo i wtyczka przy antenie mogą mieć na to wpływ ?
Chociaż siła i jakość sygnału PRAWIE SIĘ NIE ZMIENIA np siła bez deszczu 60% w czasie deszu 42-50% podobnie z jakością sygnału
pozdrawiam
Jan
-
Re: dlaczego bardzo zwalnia internet
Tak się dzieje w każdej radiówce, ja też tak mam, sąsiad również także nic na to się nie poradzi - jest to jeden z minusów internetu radiowego 

- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
nie generalizujmy... to że w czasie deszczu jakość linku radiowego spada to się zgodzę... ale nie powinien deszcz powodować całkowitego zaniku łącza... macie kijowe anteny albo u siebie albo na bazie...
jutro to dzis... tyle że jutro 

-
umnie to wlasnie jest internet ale strasznie muli podczas deszczu wiekszego lub wiatru jak to ostatnio jest
-
To czy powoduje całkowity zanik zasięgu podczas deszczu zależy od odległości od nadajnika. Ja akurat mam bardzo blisko bo około 400m także troche muli ale jak ktoś ma powiedzmy z 3km to się nie dziwie, że mu zrywa połączenie.
-
Witam jeszcze raz !
Ja to wszystko rozumiem tylko dlaczego zjawisko zachodzi przy prawie nie zmienionej sile i jakości sygnału ,czy parametry te pokazywane przez program są niewiarygodne?
Faktycznie do Ap-ka jest ok. 3km. w terenie otwartym ,bo to wiocha
Pozdrawiam
Jan
Ja to wszystko rozumiem tylko dlaczego zjawisko zachodzi przy prawie nie zmienionej sile i jakości sygnału ,czy parametry te pokazywane przez program są niewiarygodne?
Faktycznie do Ap-ka jest ok. 3km. w terenie otwartym ,bo to wiocha
Pozdrawiam
Jan
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
po pierwsze jakość sygnału 40-50% to marna jakość... siła sygnału może być niska (40-60%) al jakość musi być wysoka żeby link nie gubił pakietów... puść do nadajnika ze 100 - 200 pingów i sprawdź ile masz strat...
jutro to dzis... tyle że jutro