Modem nie bootuje po zmianie dashboard MF112
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem nie bootuje po zmianie dashboard MF112
Witam
Czy ktoś jest mi w stanie pomóc ?
Chodzi o modem ZTE MF112, a mianowicie,
Modem pochodzil z sieci "3" i chcialem wgrać polski dasbooard "ERY", ale opisze po kolei co robilem.
Po zainstalowaniu modemu zainstalowalem dc-unlocker i zrobilem nim oczywiscie najpierw kopie dashboardu. Nastepnie wgralem dashboard ERY i zrobiło sie echo - modem nie bootuje samodzielnie, chociaz probuje startowac i szukac sterownikow, ale nie uruchamia aplikacji instalacyjnej, wiec z powrotem wgralem oryginalny dashborard i tu tez grzyb. Czy ktos jest mi w stanie pomoc jak go wy bootowac ?.
Bardzo prosze o pomoc
Czy ktoś jest mi w stanie pomóc ?
Chodzi o modem ZTE MF112, a mianowicie,
Modem pochodzil z sieci "3" i chcialem wgrać polski dasbooard "ERY", ale opisze po kolei co robilem.
Po zainstalowaniu modemu zainstalowalem dc-unlocker i zrobilem nim oczywiscie najpierw kopie dashboardu. Nastepnie wgralem dashboard ERY i zrobiło sie echo - modem nie bootuje samodzielnie, chociaz probuje startowac i szukac sterownikow, ale nie uruchamia aplikacji instalacyjnej, wiec z powrotem wgralem oryginalny dashborard i tu tez grzyb. Czy ktos jest mi w stanie pomoc jak go wy bootowac ?.
Bardzo prosze o pomoc
-
Re: Modem nie bootuje po zmianie dashboard MF112
mam chyba podobny problem, z tym ze Na Huawei 1750.
Upgrade firmware zakończył się teoretycznie powodzeniem. Wszystko ładnie pieknie do czasu. zauwazylem ze nie wykrywa mi stacji na karty pamieci orraz ma ogromne problemy przy wymuszaniu 2G. Dochodzilo do tego ze aplikacja mobile partner wieszala mi caly system. Probowalem zainstalowac inny firmaware. Znowu wszystko zakonczylo sie powodzeniem, ALE nie widac juz bylo pamieci wewnetrznej modemu (tam gdzie jest oprogramowanie mobile partner). Zabralem modem do kolegi, a tam nawet nie raczyl sie zainstalowac. Wyskakiwal komunikat o awarii urzadzenia. Z przerazeniem wrocilem do domu. A w domu ciagle to samo, ale przynajmniej wykrywa modem. Po wywaleniu mobile partnera, ktory prawdopodonnie zabral ze soba sterowniki, modem chce sie zainstalowac ale nie ma sterownikow. Przy pierwszej instalacji zgral je z pamieci wewnetrznej modemu, a teraz nic takiego nie widzi.
Co robic?? Gdzie zrobilem blad?? Na drugim kompie caly czas stery sa w systemie takze mam mozliwosc wgrania firmware i dashboardu ale zadna z tych opcji nic nie zmieniaja.
Upgrade firmware zakończył się teoretycznie powodzeniem. Wszystko ładnie pieknie do czasu. zauwazylem ze nie wykrywa mi stacji na karty pamieci orraz ma ogromne problemy przy wymuszaniu 2G. Dochodzilo do tego ze aplikacja mobile partner wieszala mi caly system. Probowalem zainstalowac inny firmaware. Znowu wszystko zakonczylo sie powodzeniem, ALE nie widac juz bylo pamieci wewnetrznej modemu (tam gdzie jest oprogramowanie mobile partner). Zabralem modem do kolegi, a tam nawet nie raczyl sie zainstalowac. Wyskakiwal komunikat o awarii urzadzenia. Z przerazeniem wrocilem do domu. A w domu ciagle to samo, ale przynajmniej wykrywa modem. Po wywaleniu mobile partnera, ktory prawdopodonnie zabral ze soba sterowniki, modem chce sie zainstalowac ale nie ma sterownikow. Przy pierwszej instalacji zgral je z pamieci wewnetrznej modemu, a teraz nic takiego nie widzi.
Co robic?? Gdzie zrobilem blad?? Na drugim kompie caly czas stery sa w systemie takze mam mozliwosc wgrania firmware i dashboardu ale zadna z tych opcji nic nie zmieniaja.
czasem okazuję się niestety,
że ten nowy dzień jest... wacka wart
Wtedy mówię mu dzień dobry!
A on mówi mi dzień dobry też, też, też....
że ten nowy dzień jest... wacka wart
Wtedy mówię mu dzień dobry!
A on mówi mi dzień dobry też, też, też....
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie piszesz na jakim systemie win to robiłeś czego używałeś.Kirov pisze:mam chyba podobny problem, z tym ze Na Huawei 1750.
top_netinfo i komendy AT wywołają powrót CD
Pokombinuj sposobem na zmiane dashboardu jak w Zte mf 626 może zadziała.kali65 pisze:Chodzi o modem ZTE MF112.
dc-unlocker to przereklamowany program pozatym drą kase za to co można zrobić za darmo(moje zdanie)
Ja Nakłaniam do piractwa dc-unlocker do złodziejstwa bo sam algorytm liczenia kodów jest objęty prawem autorskim (należy do producenta) ci co je rozpowszechniają to chyba Paserzy? A może nie bo na forum wszyscy działają zgodnie z prawem jak chandlarze dopalaczami.

Ostatnio zmieniony 2010-10-06, 22:17 przez lesiolo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Tu masz pewny sposob sam z niego korzystalem chodzi o podmiane obrazu ISO.
http://3g-modem.wetpaint.com/page/ZTE+K3565-Z+%28Vodafone%29
http://3g-modem.wetpaint.com/page/ZTE+K3565-Z+%28Vodafone%29
-
witam
ww sposob poznalem ale juz za pozno, a teraz on juz nic nie daje bo modem nie startuje.
Probowalem komendą AT+ZCDRUN=9 ale nic nie dala, znalazlem komende dla Huawei "AT^U2DIAG=1 - włączenie modemu wraz z wirtualnym CD-ROM'em" moze ktos zna odpowiednik dla ZTE ? uaktywniałem programikiem "putty.exe".
Do DC-Unlockera mam klucz, wiec mnie to nic nie kosztuje, tylko nie rozumiem dlaczego dc-unlocker w ten sposob wylaczyl modem ? i nie chce go wlaczyc.
A moze zna ktos inną radę aby go przeflashowac i przywrocic do autoinstalacju ? Język nie ma znaczenia.
Pozdrawiam i bede wdzieczny za kazdą sugestię.
PS
W zamian mogę odblokowac komus modem.
ww sposob poznalem ale juz za pozno, a teraz on juz nic nie daje bo modem nie startuje.
Probowalem komendą AT+ZCDRUN=9 ale nic nie dala, znalazlem komende dla Huawei "AT^U2DIAG=1 - włączenie modemu wraz z wirtualnym CD-ROM'em" moze ktos zna odpowiednik dla ZTE ? uaktywniałem programikiem "putty.exe".
Do DC-Unlockera mam klucz, wiec mnie to nic nie kosztuje, tylko nie rozumiem dlaczego dc-unlocker w ten sposob wylaczyl modem ? i nie chce go wlaczyc.
A moze zna ktos inną radę aby go przeflashowac i przywrocic do autoinstalacju ? Język nie ma znaczenia.
Pozdrawiam i bede wdzieczny za kazdą sugestię.
PS
W zamian mogę odblokowac komus modem.
-
Zapomnialem napisac ze plik ZTEMODEM.ISO w modemie.Ten plik z ERA.ISO zmien nazwe na ZTEMODEM.ISO w modemie musi byc taka nazwa pliku.
-
I tak było robione od samego początku i nic nie dalo
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zamontuj obraz iso w wirtualnym cdromie np: WinCDEmu uruchom aplikacje i zobacz czy obraz nie jest uszkodzony i będzie botować. sprawdz czy w ustawieniach programu od modemu nie masz ustawionego wyłącz CD.
Jak nic nie pomoże to skopiuj na karte pamięci zawartość obrazu iso wsadź ja do modemu,bedziesz miał z czego instalować aplikacje na innych kompach.
karta pamięci zadziala jak dashboard.
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2010-10-11, 10:33 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Nie koloruj postów bo źle to się czyta.
Jak nic nie pomoże to skopiuj na karte pamięci zawartość obrazu iso wsadź ja do modemu,bedziesz miał z czego instalować aplikacje na innych kompach.
karta pamięci zadziala jak dashboard.
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2010-10-11, 10:33 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Nie koloruj postów bo źle to się czyta.
Ostatnio zmieniony 2010-10-11, 09:32 przez lesiolo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jestem ze Słowacji Mam również problem z ZTE MF 112
Modem nie samoistalaciu poterboval chcieliby szczegółowe instrukcje
można również użyć QPST dc-unlocker
Proszę poradde mnie, dziękuję
Modem nie samoistalaciu poterboval chcieliby szczegółowe instrukcje
można również użyć QPST dc-unlocker
Proszę poradde mnie, dziękuję