SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Oto czym mogę się podzielić:
W punkcie Orange dowiedziałem się, że mam do wyboru trzy opcje:
1. Mogę przedłużyć umowę o 12 miesięcy, otrzymam dodatkowo 3 GB, abonament pozostaje 49 zł i modem pozostaje ten sam.
2. Mogę przedłużyć umowę o 12 miesięcy, otrzymam dodatkowo 3 GB, abonament pozostaje 49 zł i biorę modem ADU 500a za 149 zł
3. Mogę przedłużyć umowę o 24 miesięcy, otrzymam dodatkowo 3 GB, abonament pozostaje 49 zł i biorę modem ADU 500a za 99 zł.
I to wszystko jeżeli chodzi o OF Pro. Inne opcje to rozwiązać obecną umowę i podpisać nową np Orange Freedom.
Prawdopodobnie wybiorę opcję 1 (bo jeszcze nic nie podpisywałem).
Dodatkowy limit transferu będzie obowiązywał od najbliższego okresu rozliczeniowego po podpisaniu aneksu - w moim przypadku od 10 października.
I jeszcze jedno. Mila pani powiedziała mi również, że w sprawie przedłużenia umowy nie będą dzwonić z Biura Obsługi Klienta tylko z salonów (punktów) Orange, w których była zawierana umowa. Proponuję sprawdzić czy podaliście nr telefonu kontaktowego lub czy w międzyczasie go nie zmieniliście.
Pozdrawiam.
Cypis, skoro opcja 1 i 2 to to samo tylko, że w 2 jest modem za 149zł to może to brać i modem sprzedać za koło 300zł. Może się udać i zawsze będziesz miał na te trzy miesiące dodatkową kasę.
Cypis pisze:I jeszcze jedno. Mila pani powiedziała mi również, że w sprawie przedłużenia umowy nie będą dzwonić z Biura Obsługi Klienta tylko z salonów (punktów) Orange, w których była zawierana umowa. Proponuję sprawdzić czy podaliście nr telefonu kontaktowego lub czy w międzyczasie go nie zmieniliście.
A dlaczego z salonu a nie z ''centrali'' Ja numer zmieniłem
Trzeba będzie przy opłacaniu rachunku popytać w salonie
Witam. Ja powiększyłem limit w taki sposób.
Posiadam umowę ofp z tej umowy mam 3 gb limit. Niedawno na dniach wziąłem orange free w ofercie 20 gb razem z ofp płacę 139 zł
Ostatnio zmieniony 2010-09-19, 06:34 przez gikru, łącznie zmieniany 2 razy.
Do mnie dziś dzwonili i takie oferty:
1.OFP - 2 lata -49zł- 3 dodatkowe GB
2.OF59 - 2 lata -59zł-4GB- modem(635), uwaga nie żartuje, 405zł(z rabatem 150zł)
3.OFoptimum-2lata- 67zł-7GB
Mówie Panu że dla nowych klientów jest modem za 299 bez rabatu a ja mam płacić ponad 400 przy przedłużeniu. Odpowiedział, że sprawdzi w regulaminach i zapyta się przełożonego to jak będzie taniej to oddzwoni.
Ciekawe co mi zaproponują bo też niedługo koniec ,ale na 24 miesiące mi sie nie uśmiecha podpisywać
W pierwszych propozycjach bramka numer 2 czyli "Mogę przedłużyć umowę o 12 miesięcy, otrzymam dodatkowo 3 GB, abonament pozostaje 49 zł i biorę modem ADU 500a za 149 zł " chyba najlepiej mi sie podoba
Chociaż zastanawialem się nad wybraniem przejscia na OFree Optimum z cdma
dodatkowo bym wziął modem 3g tylko musiałby mieć antenkę zewnętrzną doczepianą bo na telefonie zaczęło mi sie pojawiać w niektórych miejscach 3g na podwórku
gdyby ostatecznie nie zadzialalo to mam dalej cdma w tylko limit mam 7 GB
PS dodam że to wszystko u mnie będzie dla Biznesu więc troszkę inaczej niż w przypadku zwykłych ofert
Ostatnio zmieniony 2010-10-01, 16:43 przez Khalbar, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie lepiej opłaciło by się wam wybrać opcje na firmę (business standard) bez modemu na 12 miesięcy. Za 60zł macie 8gb (przy zamówieniu przez neta 10gb) plus nielimitowane noce.
Nie zapominaj że nie którzy mają trudny wybór CDMA albo EDGE więc poco przepłacać i brać modem jak się ma Axssestela-no chyba żeby go sprzedać
Zdaję sobie z tego sprawę ponieważ jak podpisywałem umowę mialem taki sam wybór,
zmienilo się ostatnio ale też nie wiem czy to tylko UMTS czy już złapię HSPA skoro nadajnik jest 6 km ode mnie przez lasy
Jakoś w niektórych miejscach 3G do komórki sie przedziera czasami to i 3.5G na telefonie sie pokazuje ale to ułamek.
Dlatego BE z CDMA byl by alternatywą do sprawdzenia ów możliwości odbioru HSPA bo jeśli by to nie zadzialalo (a UMTS jest i tak gorszy od CDMA) to zostanę dalej przy CDMA z większym limitem i ceną miesięczną, ale o ten limit w cdma się tu właśnie rozchodzi
Tylko do tego potrzebowałbym oferty właśnie z mogemem hSPA z wyjsciem na antenkę zewnętrzną!!!
Słuchajcie, nie wiem jak u innych ale u mnie w umowie jest punkt 3 który mówi, że "umowa zawarta na czas określony" przekształca się po upływie tego okresu w "umowę na czas nieokreślony" . Zastanawiam się jakie byłyby opłaty i limity gdybyśmy nie podpisywali cyrografu na kolejny okres ?
Przy ofertach jakie daje Orange za zobowiązanie na 2 lata, to zastanawiam się czy nie lepiej zostawić tak jak jest i mieć możliwość odejścia w dowolnej chwili ( gdy pojawi się lepsza oferta u innego opa lub gdy orange zmieni warunki ).
Tabela 2.
Miesieczna opłata abonamentowa – Umowa zawarta na czas nieokreslony
Opłata abonamentowa jest płatna z góry za kazdy okres rozliczeniowy swiadczenia Usługi.
Usługa Opłata
Orange Freedom Pro 3 GB 129,00
Sądzę, że tą część regulaminu trzeba uwzględnić, czas nieokreślony usługi z reguły wiąże się ze zmianą opłaty miesięcznej u większości operatorów, nie wiem jak to jest z naszym CDMA. Warto mieć "czarno na białym" ile wynosi należność, ze strony zarządu orange ostatnimi czasy spotkałem się z różnymi interpretacjami tej samej umowy nawet na piśmie.
dok pisze:Tabela 2.
Miesieczna opłata abonamentowa – Umowa zawarta na czas nieokreslony
Opłata abonamentowa jest płatna z góry za kazdy okres rozliczeniowy swiadczenia Usługi.
Usługa Opłata
Orange Freedom Pro 3 GB 129,00
Sądzę, że tą część regulaminu trzeba uwzględnić, czas nieokreślony usługi z reguły wiąże się ze zmianą opłaty miesięcznej u większości operatorów, nie wiem jak to jest z naszym CDMA. Warto mieć "czarno na białym" ile wynosi należność, ze strony zarządu orange ostatnimi czasy spotkałem się z różnymi interpretacjami tej samej umowy nawet na piśmie.
Orange Freedom Pro 3 GB 129,00 płacą tylko nowi abonenci zawierający taką umowę na czas nieokreślony.
Telefonicznie zaproponowali mi wczoraj przedłużenie umowy z limitem 3+3 GB za 49 zł. Umowa na 12 miesięcy, bez modemu. Mają zadzwonić za tydzień, chociaż straszyli, że oferta może być gorsza.
Ale zastanawiam się nad zmianą na Orange Free. Biorąc bez modemu mam abonament 53,1 zł (59zł – 10%). Natomiast zamawiając przez sieć mam również 6 GB (4+2 GB) i Szczęśliwe godziny. Więc modem zostanie ten co mam, a dodatkowo za 4,1 zł są Szczęśliwe godziny.
Co o tym myślicie? Chyba, że jest coś czego nie wziąłem pod uwagę. Firmy nie mam więc tylko oferta dla prywatnych mnie interesuje.
Jeszcze jedno, bo nie zapytałem. Ten nowy okres liczy się od dnia podpisania aneksu, czy zakończenia poprzedniej umowy?
ss79 pisze:a dodatkowo za 4,1 zł są Szczęśliwe godziny.
Jeśli interesuje Cię bez limitowe ssanie w nocy to tak Sam właśnie się zastanawiam na czymś takim,tyle że ja nie ściągam dużych plików i o 24 to zazwyczaj smacznie śpię i wątpię czy szum PC by mi w tym nie przeszkadzał,no ale nie długo wyjdzie dodatek Wietnam do BBC2 będzie warzył z 3GB lub więcej i takie pobieranie bez limitów by się przydało.