Router z wejściem na antene

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
raVen02
Początkujący użytkownik forum

Router z wejściem na antene

Post autor: raVen02 »

Witam,
Dzięki wam mogę w końcu cieszyć się internetem w domu :) ale jest mały nie dosyt bo internet mam tylko na jednym kompie (tam gdzie jest podpiety modem) a fajnie byłoby mieć sieć wi-fi w całym domu.
Poszukuję jakiegoś routera, który będzie ładnie działał z Orange i będę mógł do niego podpiąć antene zamontowaną na dachu. Szukam czegoś w miarę taniego (sygnał ma przejść przez jedna ściane na odległość ok 5m)
I odrazu pytanie: czy będę mógł wymusić wtedy łączenie przez UMTS (3g)

ew. 2 pytanie - posiadam liveboxa z neostrady, czy mogę udostępnić połączenie internetowe z orange na innych komputerach przez liveboxa?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Router z wejściem na antene

Post autor: wojteks »

raVen02 pisze:czy mogę udostępnić połączenie internetowe z orange na innych komputerach przez liveboxa?
Tak, da się ale wymaga to zmiany konfiguracji LB oraz włączenia <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> w komputerze z modmem.
Nie pomagam na PW!
raVen02
Początkujący użytkownik forum

Post autor: raVen02 »

walcze z tym liveboxem juz ktorys dzien i nie moge sobie poradzic.
Mam prosbe o wrocenie do pierwszej czesci poprzednieko postu czyli jaki router kupic?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

raVen02 pisze:wrocenie do pierwszej czesci poprzednieko postu czyli jaki router kupic?
Zalip, Ovislink, huawei d100, Edimax. Generalnie taki który obsłuży Twój modem.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ