problem z połączeniem bezprzewodowym
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z połączeniem bezprzewodowym
Witam wszystkich na tym forum!
Mam problem z laptopem hp g6050eg, nie chce połączyć się bezprzewodowo z routerem,jednak działa na kablu.
3miesiace temu mialam wgraną vistę i wszystko działało.Aż do pewnego dnia(nie wykluczam ingerencji dzieci),wlączyłam i teraz cały czas brak połączenia,a kontrolka świeci na czerwono.Mam w domu jeszcze laptop i stacjonarny i te działają bez zarzutu.
Proszę o pomoc!
Mam problem z laptopem hp g6050eg, nie chce połączyć się bezprzewodowo z routerem,jednak działa na kablu.
3miesiace temu mialam wgraną vistę i wszystko działało.Aż do pewnego dnia(nie wykluczam ingerencji dzieci),wlączyłam i teraz cały czas brak połączenia,a kontrolka świeci na czerwono.Mam w domu jeszcze laptop i stacjonarny i te działają bez zarzutu.
Proszę o pomoc!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: problem z połączeniem bezprzewodowym
Wyszukuje w ogóle inne sieci czy całkiem głucho?
O jakiej kontrolce mówisz?
O jakiej kontrolce mówisz?
-
Nie widzi żadnej sieci.
W moim laptopie jest przełącznik(chyba wlan),który świeci na niebiesko gdy jest włączony lub czerwono gdy wyłaczony, niektóre laptopy mają włącznik/wyłącznik w klawiszu.jednak gdy przełaczam nic się nie zmienia.
Proszę o pomoc bo ja jestem zielona w tych sprawach.
Pozdrawiam!
W moim laptopie jest przełącznik(chyba wlan),który świeci na niebiesko gdy jest włączony lub czerwono gdy wyłaczony, niektóre laptopy mają włącznik/wyłącznik w klawiszu.jednak gdy przełaczam nic się nie zmienia.
Proszę o pomoc bo ja jestem zielona w tych sprawach.
Pozdrawiam!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Spróbuj z aktualizować sterownik do karty WIFI.Może dołączone jest oprogramowanie do karty i jest nie uruchomione a obsługuje kartę. Należy je uruchomić i sprawdzić wyszukiwanie sieci. Aby Windows obsługiwał sieć WIFI musi być odznaczona opcja w oprogramowaniu do karty wifi aby obsługiwał kartę Windows. .
-
Jeżeli karta wifi to jest to samo co sieciowa to działa prawidłowo,a sterowniki są aktualne. Na karcie usb laptop łączy się normalnie.
- Jaco
Mylisz trochę pojęcia gdyż czy to karta WIFI czy karta LAN są to karty sieciowe. Jeśli masz WIFI w laptopie to jest to zapewne jakaś karta sieciowa na porcie miniPCI i z nią masz problemy a nie z kartą sieciową LAN.renia101 pisze:Jeżeli karta wifi to jest to samo co sieciowa to działa prawidłowo
-
a jak to znależć,lub sprawdzić?
- Jaco
Masz Vistę więc tak ja w 7 szukasz tego tu: Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe:renia101 pisze:a jak to znależć,lub sprawdzić?
-
U mnie jest tylko jedno-Połączenie lokalne-kabel sieciowy odłączony-NVIDIA nForce Networking Controller
- Jaco
Więc poszukaj w menadżerze urządzeń wykrzykników na karcie WIFI jeśli takową masz.renia101 pisze:U mnie jest tylko jedno-Połączenie lokalne-
-
Nie mam karty wifi,ale jak to możliwe skoro laptopa mam ponad 2 lata i wszystko działało. W lipcu mialam wgrywanego windowsa,a dopiero kilka dni temu coś zafiksowało.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Jaco
No to może ktoś z domowników bez twojej wiedzy usunął ją z laptopa?renia101 pisze:W lipcu mialam wgrywanego windowsa,a dopiero kilka dni temu coś zafiksowało.
Jeśli masz płyty ze sterownikami i jest na niej sterownik do WIFI to wgraj wraz z oprogramowaniem, a Windows już sam wyszuka kartę i z aktualizuje sterownik.
Jeśli nie znasz się na tym to poproś o pomoc kogoś kto ma jakąś wiedzę o komputerach.