Panowie, mam problem a może i nie
Przyznaje szczerze, za dużej wiedzy w tym zakresie nie mam. Mam komputer stacjonarny, z internetem Neostrada TP, zakupiłem drugi komputer- laptopa i chciałbym na nim także mieć internet, z tego co czytam to są dwie opcje: internet jakiejś sieci komórkowej lub internet za pomocą wifi
Może ktoś podpowiedziec co najlepiej wybrać, mieszkam w małej miejscowości ale wiem także, ze mamy tutaj internet radiowy
Słyszałem także, o możliwosći zakupu routera ale nic po za tym nie wiem
Z góry dziękuje za pomoc
mały problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
mały problem
Ostatnio zmieniony 2010-10-10, 09:09 przez szymon0305, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: mały problem
Skoro masz neostrade to kupujesz router z modemem ADSL i WiFi. Przykładowo Tp-Link TD-w8901, konfigurujesz zgodnie z opisem i masz internet w PC po kablu i w laptopie po WiFi.szymon0305 pisze:Słyszałem także, o możliwosći zakupu rootera
Nie pomagam na PW!
-
oki, wojteks, dziękuje
jeszcze jedno ale:
ta neostrade mam bezprzewodowa, tzn na gorze rodzice maja liveboxa i tv a ja mam na dole neostradę, która odbieram przez adapter USB WIFI
jeszcze jedno ale:
ta neostrade mam bezprzewodowa, tzn na gorze rodzice maja liveboxa i tv a ja mam na dole neostradę, która odbieram przez adapter USB WIFI
- wojteks
- *** Administrator ***
No to wystarczy tylko dodać laptopa do uprawnionych urządzeń w LB (MAC Adres) i juz będzie internet w nim.szymon0305 pisze:tzn na gorze rodzice maja liveboxa i tv a ja mam na dole neostradę, która odbieram przez adapter USB WIFI
Włącz WiFi w laptopie, wyszukaj sieć z LB, kliknij "połącz" i w tym samym czasie naciśnij przycisk "reg" w LB, Windows zapyta o hasło do sieci i się połączy.
Nie pomagam na PW!
-
Oki, spróbuje po powrocie do domu, mam nadzieję, że się uda.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-11, 16:56 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-11, 16:56 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-10-11, 15:56 przez szymon0305, łącznie zmieniany 1 raz.