TP-LINK TL-WR543G

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
boleK1315
Początkujący użytkownik forum

TP-LINK TL-WR543G

Post autor: boleK1315 »

Witam,

Chciałbym zmienić w ustawieniach, aby było wifi. Niestety panowie, którzy zakładali mi radiówkę i konfigurowali routera pozmieniali hasła do panelu admina i standardowe admin/admin nie pasują.

Czy jest możliwość ustawienia nowego hasła bez resetowania routera do ustawień fabrycznych lub włączenia wifi w inny sposób ? Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: TP-LINK TL-WR543G

Post autor: Jaco »

boleK1315 pisze:Czy jest możliwość ustawienia nowego hasła bez resetowania routera do ustawień fabrycznych
Tak ale muszą to zrobić
boleK1315 pisze:panowie, którzy zakładali mi radiówkę i konfigurowali routera
. Do podzielenia neta z tego routera na WIFI i LAN użyj drugiego sprzętu gdyż zapewne odbierasz przez wspomniany już router internet . Np: taki jak ja mam w profilu.
linkinmark

rozałcza wifi

Post autor: linkinmark »

witam a ja mam inny problem przez pol roku na tym samym routerze miałem internet bezprzewodowo, teraz jak jsie polaczy to cud, połączy sie czasmi na minute czasami na 10minut i sie rozłączy za jakis czas sie znow łączy albo i nie i tak w kółko. Powiem jeszcze tyle ze na teraz kupiłęm drugi laptop i od razu łaczy i smiga a na tym stary jest jak jest. Prosze o pomoc bo nie wiem czy sie zrypał wifi w laptopie czy moze trzeba cos ponownie skonfigurowac. Dodam jeszcze ze mam internet w tp DSL 1mb, i mam połączony modem sagem (z tp) kablem do tp-link wejscie WAN
Awatar użytkownika
Jaco

linkinmark pisze:bo nie wiem czy sie zrypał wifi w laptopie
Raczej tak bo jak sam piszesz
linkinmark pisze:Powiem jeszcze tyle ze na teraz kupiłęm drugi laptop i od razu łaczy i smiga
.

Na początek przeinstaluj sterowniki. Najlepiej spróbuj na stronie producenta poszukać nowe (nowsze) od tych co masz.
linkinmark

Sterowniki wgrywal i to pare ale nic nie dalo :(

I dziwna sprawa ze na tym laptopie co zrywa, mam router 2m od siebie a ten nowy laptop 15metrow dalej i jak zerwie połączenie to w ogóle nie widzi routera.

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2010-10-11, 10:50 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>

Zdania zaczynamy z dużej litery,używamy polskich czcionek i stosujemy znaki interpunkcji.
Ostatnio zmieniony 2010-10-11, 09:49 przez linkinmark, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco

linkinmark pisze:sterowniki wgrywal i to pare ale nic nie dalo :(
Łączysz się za pomocą Windows czy aplikacji dołączonej do karty? Zajrzyj do menadżera urządzeń i sprawdź zarządzanie energią dla tej karty WIFI. Odznacz jeśli jest zaznaczone aby nie zezwalać aby wyłączać urządzenie.

[ Dodano: 2010-10-11, 10:27 ]
i dziwna sprawa ze na tym laptopie co zrywa mam router 2m od siebie a ten nowy laptop 15metrow dalej i jak zerwie polaczenie to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie widzi routera
Sprawdź czy dobrze jest podłączona antena. Może ma jakiś luz na styku i karta WIFI po prostu nie widzi sieci.
linkinmark

Znalazłem było to zaznaczone wiec odznaczyłem dam znać czy będzie zrywać.

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2010-10-11, 10:51 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>

[ Dodano: 2010-10-11, 12:37 ]
niestety nawet i to nie pomoglo dale sie rozlacza <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie widzi routera a po czasie sygnal full heh dziwne
Ostatnio zmieniony 2010-10-11, 09:51 przez linkinmark, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ