Czy ORANGE informuje o zmniejszeniu transferu ??

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomiq
Początkujący użytkownik forum

Czy ORANGE informuje o zmniejszeniu transferu ??

Post autor: tomiq »

:D :D Mam pytanie do użytkowników ORANGE internet!
a mianowicie: czy operator informuje swoich klientów że został przekroczony limit 0,5GB i transfer został obniżony... oraz ile wynosi prędkość po obniżeniu transferu??[/b]
demek

Re: Czy ORANGE informuje o zmniejszeniu transferu ??

Post autor: demek »

1. orange nie informuje - co wiecej pierwszy okres jest niepelny i nie informuje cie nawet ile masz do sciagniecia w pierwszym okresie i nie wiesz kiedy ci obetna
2. po obcieciu nie da sie nawet korzystac z przegladarki - proste strony nie wchodza lub wchodza kilka minut ladnych - trans ok 1-2 kb/s
Big Mr Andy
Użytkownik forum

Post autor: Big Mr Andy »

transfer ograniczany jest do poziomu GPRS --> tu wiecej
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Big Mr Andy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomiq

Post autor: tomiq »

Dziekuje forumowiczą za odpowiedzi ..

pozdrawiam
Awatar użytkownika
bogas88
Użytkownik forum

Post autor: bogas88 »

Orange mnie poinformowało przes sms że mój limit 0,5GB sie skończył i że predkość została ograniczona!! po zmniejszeniu transferu strony jakos chodzą ale o ściąganiu czegokolwiek zapomnij!!
nunek07
Użytkownik forum

Post autor: nunek07 »

Ja limit przekraczam regularnie, ale Orange nigdy się nie wysilił, żeby mnie o tym poinformować... Po przycięciu nawet da się wytrzymać, choć o ściąganiu to nie ma mowy! Ach te 0,5GB :/
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Trza korzystać z wersji Premium - 4GB limitu raczej trudno przekroczyć over UMTS/GPRS dysponując jeszcze kablowym łączem 4mb/s :D
nunek07
Użytkownik forum

Post autor: nunek07 »

Przewaks, nie każdego stać na internet za 120zł. Płaci się aż dwa razy tyle co przy standardzie, nie dostając nic oprócz tego większego limitu, no i tańszych modemów, ale znacząco odczuwa się to przy płaceniu rachunku...
Pozdro
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Wiesz @nunek07, w pełni się z Tobą zgadzam ale nie rozumiem ludzi, którzy biorą najtańszy internet (wiedząc o tak małym limicie) i jeszcze nań narzekają. Dobrą alternatywą dla TI Standard jest iPlus Prywatnie 60 - tam jet transfer o 0,5 GB większy.
Awatar użytkownika
de_stroy
Stały użytkownik forum

Post autor: de_stroy »

Może i limit mają większy w iPlusie, ale... Niestety modemy do stacjonarnych komputerów są o wiele droższe - nie każdy może sobie pozwolić na taki wydatek... A z narzekaniem, to myślę, że uzasadnione - w końcu 6 dych na miesiąc to też nie jest mało :?
Komu w drogę, temu notebook...
Awatar użytkownika
hyde
Użytkownik forum

Post autor: hyde »

przewaks pisze:Wiesz @nunek07, w pełni się z Tobą zgadzam ale nie rozumiem ludzi, którzy biorą najtańszy internet (wiedząc o tak małym limicie) i jeszcze nań narzekają. Dobrą alternatywą dla TI Standard jest iPlus Prywatnie 60 - tam jet transfer o 0,5 GB większy.
Weź pod uwagę, że nie każdy ma komfort wyboru dowolnej sieci, są miejsca gdzie jesteś skazany na jednego operatora a najlepsze pokrycie ma nadal Orange.
ODPOWIEDZ