Witam ! Proszę o pomoc, porade-nadmieniem, że jestem użytkownikiem internetu, komputerów, bramki VOIP ale nie jestem fachowcem w zakresie sprzętowym..
Nie jestem pewien czy urządzenie które leży u mnie w szufladzie tj. NETGEAR WGR614 moze być dla mnie rozwiązaniem, więc opisze swoją sytuację: Mam dostęp do internetu dzięki uprzejmości mojego sąsiada (udostępnił mi hasło do swojego routera bezprzewodowego też Netgear), potrzebuję jednak podłączyć "na kablu LAN bramkę VOIP i komputer stacjonarny" sąsiad nie ma nic na przeciw pod warunkiem że nie będzie trzeba przeciągać od niego żadnych kabli. Reasumując potrzebuje przejście z internetu WiFi na internet dostępny w gniazdku RJ-45.
Co muszę zrobić, żeby MAŁYM nakładem kosztów znaleźć rozwiązanie dla siebie jaki sprzęt muszę ewentualnie dokupić ?? Może jakies porady dotyczące konfiguracji Netgeara...
Nie musiałbym uprawiać takich kombinacji, gdybym nie mieszkał w miejscu, gdzie TP SA nie ma już możliwości podłączenia internetu (sąsiad miał ostatnią sznasę), inne sieci w tym radiowe tez nie dają na ten moment szans na przyłącze.
pozdrawiam
Rafał
Podział internetu WiFi, Netgear WGR614
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Podział internetu WiFi, Netgear WGR614
Posiadanym routerem tego nie załatwisz. Nie ma trybu AP Client.111wroc pisze:potrzebuje przejście z internetu WiFi na internet dostępny w gniazdku RJ-45.
Masz kilka wyjść:
1. Dokupić AP Client Tp-Link WA500G z jednym portem ethernet i podłączyć pod niego posiadany router.
2. Dokupić AP Client Ovislink WL5460APv2 który ma 2 porty LAN (WL5470 ma 4 porty LAN) i podłączyć 2(4) urządzenia po kablu.
Nie pomagam na PW!