Problem z zasięgiem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z zasięgiem
Witam! Mam mały problem tzn.mam internet w orange free i w domu nie mam zasięgu 3G natomiast wychodząc z domu jakieś 200m już łapię go...I moje pytanie jak mógłbym zwiększyć ten zasięg na 3G? Mam modem ZTE MF636...A może zna ktoś firmę która daje lepsze warunki niż orange? Bo kończy mi się umowa i rozważam też opcję zmiany tejże sieci...Z góry dziękuje za podpowiedzi
-
- Użytkownik forum
Re: Problem z zasięgiem
Ja mam wrażenie że iplus ma najlepszy zasięg a co do najkorzystniejszych warunków to chyba Play teraz daje najwięcej i chodzi po infrastrukturze plusa. Ale to tylko moja opinia.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tylko taryfy głosowe i wyprane pakiety w nich, które są do korzystania codziennego, nieopłacalne.seboceret pisze:i chodzi po infrastrukturze plusa
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
jaco1987,
Najpierw zorientuj się które sieci w okolicy mają u Ciebie dobry zasięg 3g, potem kup pre-paidy i testuj które sieci są mniej zapchane
A na końcu dopiero porównasz cenowo jak wyglądają oferty, bo co z tego że zapłacisz 20zł mniej jeśli internet będzie działał do niczego![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jesli chodzi o zasięg to antena panelowa, koszt na allegro około 130zł, zasięg poprawi się na pewno, antenkę polecam tą:
http://allegro.pl/antena-15dbi-umts-hsd ... 08174.html
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-12, 18:36 ]
Poprawa słownictwa
Najpierw zorientuj się które sieci w okolicy mają u Ciebie dobry zasięg 3g, potem kup pre-paidy i testuj które sieci są mniej zapchane

A na końcu dopiero porównasz cenowo jak wyglądają oferty, bo co z tego że zapłacisz 20zł mniej jeśli internet będzie działał do niczego
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jesli chodzi o zasięg to antena panelowa, koszt na allegro około 130zł, zasięg poprawi się na pewno, antenkę polecam tą:
http://allegro.pl/antena-15dbi-umts-hsd ... 08174.html
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-12, 18:36 ]
Poprawa słownictwa

Ostatnio zmieniony 2010-10-12, 17:35 przez dziobak99, łącznie zmieniany 2 razy.