Nokia smartphone + PPPoE = awykonalne?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
UndefinedMan
Początkujący użytkownik forum

Nokia smartphone + PPPoE = awykonalne?

Post autor: UndefinedMan »

Witam bardzo serdecznie. Przekopałem cały internet w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji na temat łączenia się telefonu komórkowego (w tym przypadku Nokia E61) z siecią Wi-Fi, która za uwierzytelnienie stawia sobie PPPoE (taką sieć mam w domu, do łączenia wystarczy login i hasło). Niestety nic nie znalazłem, prócz użytkowników pytających się o to co ja. I tu rodzi się moje pytanie, czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia w łączeniu telefonu komórkowego z PPPoE, czy jest to wykonalne? Jak wiadomo Nokia E61 jest zaawansowanym telefonem do przeglądania internetu. Telefon pracuje w trybie infrasktruktura i ad-hoc, tryby zabezpieczeń WLANu to:
- sieć otwarta,
- WEP
- 802.1x
- WPA/WPA2\
Wszystkie tryby mają jeszcze mnóstwo opcji do konfiguracji, może ktoś będzie wstanie mi podpowiedzieć, w którą stronę iść.
UndefinedMan
Początkujący użytkownik forum

Re: Nokia smartphone + PPPoE = awykonalne?

Post autor: UndefinedMan »

Wydaje mi się, że chyba nikt mi w tej kwestii nie pomoże. Pisałem wszędzie gdzie się da.. I zero odpowiedzi.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Przesunąłem temat do działu Internet Radiowy.Może tam ktoś będzie mógł Ci pomóc Moderator ->Ufo atakuje
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: morion »

moim zdaniem sam sobie odpowiedziałeś:
tryby zabezpieczeń WLANu to:
- sieć otwarta,
- WEP
- 802.1x
- WPA/WPA2\
nie ma tu ani słowa o PPPoE ;)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
ODPOWIEDZ