ORANGE Freedom Pro - Prędkość , pingi .

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
blaackdraagoon
Początkujący użytkownik forum

ORANGE Freedom Pro - Prędkość , pingi .

Post autor: blaackdraagoon »

Witam szanownych userów.

Otóż mieszkam na konkretnym odludziu i z powodu odległości 2 km od puszki TP nie mogę mieć stacjonarki . Ostatecznym wyborem był internet w technologii radiowej Orange .
Słyszałem o prędkości do 1Mb/s , dobrych pingach i w miarę dobrej stabilności . A tutaj wielkie zaskoczenie . Dodam , iż internetu używam głównie do grania ( CoD : MW 2 , CS , Guild Wars ) . W Csie pingi >100 , w reszcie nie wspomnę .

Obrazek
Co mógłbym zrobić w tej sprawie , bo słyszałem , że można mieć pingi w granicach 50 .
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez blaackdraagoon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Re: ORANGE Freedom Pro - Prędkość , pingi .

Post autor: czerwon »

Z tego co zauważyłem masz limit dlatego jest taka prędkość. Druga sprawa to siła sygnału jaką masz. Jeśli jest dobra to pingi powinny być mniejsze (chyba, że stacja jest obciążona to nic na to nie poradzisz). Dobrym rozwiązaniem może też okazać się antena zewnętrzna, która polepsza siłę sygnału i ping. Napisz też ile masz km od stacji nadawczej.
blaackdraagoon
Początkujący użytkownik forum

Post autor: blaackdraagoon »

Do anteny około 5 km . Antenę wzmacniająca też kupiłem a wzrost wydajności o niecałe 5 % . Nurtuje mnie też pytanie wychodzące poza temat . Co mógłbym zrobić aby mieć kable TPSA ? Czy można je kupić indywidualnie ? Dodam , że mam około 2 km do skrzynki Tepsy . Jeszcze co do CDMA , testował go ktoś kiedyś na pingi w grach typu Cs , COD albo WoW ? Co do przeglądania stron nie mam nic do zarzucenia jednak pingi są chorendalnie duże .
Ostatnio zmieniony 2010-10-14, 12:42 przez blaackdraagoon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Post autor: czerwon »

Z kablami od tpsy raczej nie ma co liczyć. Ja mam 1 ulicę dalej tpse, a i tak nie chcą do mnie podciągnąć. Co do pingów, w CS:S mam ok. 100-130 ms. z anteną zewnętrzną przed i po limicie.
Areecki
Stały użytkownik forum

Post autor: Areecki »

5 km ale jaki teren , czy są drzewa , budynki ?
Czy antenę zewnętrzną dobrze ustawiłeś ?

Mam identyczny problem jak ty z tp. Teraz siedzę na 256 z tp, ale przechodzę do Play.
Odległość od nadajnika 15 km , prędkość 512 - 1 mb pingi 80 - 130 ale dokupię antenę i wystawię na zewnątrz i będzie lepiej.
Orange jest zamulony. Play wybrałem głównie ze względu na to iż mam widoczność z nadajnikiem i Play nie jest tak obciążony przez innych abonentów.
Xelidrus
Stały użytkownik forum

Post autor: Xelidrus »

Jeszcze miesiac temu calkiiem spoko sie gralo w Csa na OFP, ale teraz po dodaniu do Orange Free nadajniki sa oblezone i jak chcesz pograc to wczesnie rano albo pozno wieczorem. Tak to raczej nie zejdziesz ponizej 100 pinga.

Dodam ze sam gram w csa i kiedys bylo (60-80 ping)
Areecki
Stały użytkownik forum

Post autor: Areecki »

Wczorajszy test pley-a, godzina podana odległość od nadajnika 15 km.

http://www.up.4clubbers.pl/out.php/i9182_play.PNG
ODPOWIEDZ