Orange Free i ruter MV 410
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange Free i ruter MV 410
Mam ruter MV 410 i jestem w zasięgu jedynie CDMA. Zależy mi na internecie tylko w nocy, stąd moje zainteresowanie ofertą Orange Free 19. Z opisu oferty na stronie Orange i z reklam TV wynika, że również opcja Orange Free 19 ma dualną kartę SIM (posiada profil GSM i CDMA).
Czy ta usługa da się uruchomić na moim modemie (chodzi mi o CDMA tylko bo nic innego tu nie dochodzi)?
Doradcy w Orange udzielają tak różnych odpowiedzi (od "oczywiście że tak" do "kategorycznie nie"), że nie wiem już co jest naprawdę, a co mi się tylko wydaje że jest, bo tak wynika z reklam..
Czy ta usługa da się uruchomić na moim modemie (chodzi mi o CDMA tylko bo nic innego tu nie dochodzi)?
Doradcy w Orange udzielają tak różnych odpowiedzi (od "oczywiście że tak" do "kategorycznie nie"), że nie wiem już co jest naprawdę, a co mi się tylko wydaje że jest, bo tak wynika z reklam..
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Orange Free i ruter MV 410
Jeśli w danym planie taryfowym jest CDMA i dają karty dualne to będzie działać na tym routerze.
-
Dziękuję za pomoc.
Taką odpowiedź otrzymałem z BOK Orange:
"W odpowiedzi na Pana pytania informuję, że router MV 410 działa tylko w technologi CDMA. Może Pan aktywować numer z dualną kartą SIM (posiada profil GSM i CDMA) w Ofercie Orange Free 19, 59, 99 i 159 bez konieczności zakupu modemu."
Z tej odpowiedzi wynika (chyba), że wyliczone usługi mają CDMA?
Że w MV 410 będę miał tylko CDMA to wiem, innej mi nie trzeba, bo i tak nie dochodzi.
Tyle, że nie do końca wiem, co to znaczy "aktywować numer". Czy chodzi o aktywację karty, którą będę używać w modemie? I czy tej aktywacji będę mógł dokonać korzystając z oprogramowania dołączonego do mojego rutera?
Taką odpowiedź otrzymałem z BOK Orange:
"W odpowiedzi na Pana pytania informuję, że router MV 410 działa tylko w technologi CDMA. Może Pan aktywować numer z dualną kartą SIM (posiada profil GSM i CDMA) w Ofercie Orange Free 19, 59, 99 i 159 bez konieczności zakupu modemu."
Z tej odpowiedzi wynika (chyba), że wyliczone usługi mają CDMA?
Że w MV 410 będę miał tylko CDMA to wiem, innej mi nie trzeba, bo i tak nie dochodzi.
Tyle, że nie do końca wiem, co to znaczy "aktywować numer". Czy chodzi o aktywację karty, którą będę używać w modemie? I czy tej aktywacji będę mógł dokonać korzystając z oprogramowania dołączonego do mojego rutera?
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Zapewne chodzi o to abyś podpisał z nimi umowę i oni Ci wtedy aktywują kartę.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czasami trzeba zadzwonić do BOKu, żeby na dualnej CDMA zaczęło działać. Ale to tylko czasem.
-
Dziękuję za pomoc, w takim razie spróbuję.
Poradźcie mi jeszcze, jak lepiej zawrzeć tę umowę (bez modemu): w salonie, czy przez kuriera? Czy 10 dniowy okres na rezygnację bez konsekwencji w przypadku kuriera też tu obowiązuje, tak jak przy zamawianiu opcji ze sprzętem? Pytam na wypadek jakby nie zadziałało mi z moim modemem, bo to sama usługa, a z tego co wiem, w ustawie są wyjątki:
"(...) ustawa przewiduje możliwość wykluczenia możliwości odstąpienia od umowy przez konsumenta jeśli jej przedmiotem jest m.in. świadczenie usług, które rozpoczęło się przed upływem 10-dniowego terminu do odstąpienia od umowy (dość istotne zastrzeżenie!),(...)"
Źródło cytatu
Poradźcie mi jeszcze, jak lepiej zawrzeć tę umowę (bez modemu): w salonie, czy przez kuriera? Czy 10 dniowy okres na rezygnację bez konsekwencji w przypadku kuriera też tu obowiązuje, tak jak przy zamawianiu opcji ze sprzętem? Pytam na wypadek jakby nie zadziałało mi z moim modemem, bo to sama usługa, a z tego co wiem, w ustawie są wyjątki:
"(...) ustawa przewiduje możliwość wykluczenia możliwości odstąpienia od umowy przez konsumenta jeśli jej przedmiotem jest m.in. świadczenie usług, które rozpoczęło się przed upływem 10-dniowego terminu do odstąpienia od umowy (dość istotne zastrzeżenie!),(...)"
Źródło cytatu
- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie przejmuj sie na 100% bedzie dialac..avc pisze:Pytam na wypadek jakby nie zadziałało mi z moim modemem

To obowiązuje przy kazdym zakupie czy umowie zawieranej za posrednictwem kuriera... W tym przypadku nie jest inaczej..avc pisze:Czy 10 dniowy okres na rezygnację bez konsekwencji w przypadku kuriera też tu obowiązuje
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png