Błąd przy próbie łączenia przez Orange Free

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kurczak
Użytkownik forum

Błąd przy próbie łączenia przez Orange Free

Post autor: kurczak »

Problem pojawił się tak po prostu, nic konkretnego się nie wydarzyło. Wygląda mniej więcej tak: program od Orange znajduje modem, po kliknięciu 'połącz' pojawia się taki błąd. Nie pomaga odłączenie modemu, zainstalowałem nawet OF od nowa, ale jest tak samo. Dotyczy to wszystkich posiadanych przeze mnie modemów, więc awaria sprzętu raczej odpada.

Nie jestem fanatykiem oprogramowania od operatorów, ale jakoś tak wyszło że od kilku tygodni używałem tylko aplikacji od Orange. Na co dzień od dawna korzystam z top netinfo, ale tu też nie jest tak łatwo. Przez TNI da radę połączyć tylko wtedy, gdy wcześniej odpalę Orange Free i wyświetli się okno z tym błędem. Próba połączenia przez top netinfo bez wcześniejszego włączenia OF kończy się błędem 777.

Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem. Jeśli nie, to jeszcze określę to w punktach:

Udane połączenie:
1. włączenie Orange Free
2. próba połączenia kończąca się błędem
3. wyłączenie Orange Free
4. uruchomienie top netinfo i połączenie (tylko po spełnieniu pkt 1,2,3)

Czy ktoś ma jakieś pomysły? Nie jest to aż tak bardzo uciążliwe, ale trochę denerwuje i zajmuje te kilkadziesiąt sekund więcej. Proszę o pomoc ;)
ODPOWIEDZ