Mam prośbę do Was,posiadam router Linksys i mam problem z zasięgiem po wi-fi,wpadłem na pomysł aby dokupić mocniejsze antenki .Moje pytanie takie,czy te antenki coś mi dają,jak bym je kupił i wymienił na te oryginalne - http://allegro.pl/antena-wi-fi-dookolna ... 65672.html .Zdaje się że one pasują ,ale czy będzie jakiś efekt,mało nie kosztują ,a są jeszcze takie po 6 zł,ale onie nawet nie pytam,bo słyszałem że to słabsze jak oryginały .Proszę o poradę,czy coś mi to da jak wymienię .
Tera inna sprawa,walczę z tym 2 dzień,i jak mi nikt nie podpowie to nie dam rady. Zaraz postaram się opisać co i jak .
Internet z kablówki,do tego podłączony router TP-LInk,wszystko ok .Teraz chciałem do tego podłączyć AP Minitar,jako punkt dostępowy .Chodzi oto że laptop się łączy z tą siecią,ale jak jestem w w drugiej części domu mam troche słaby sygnał,i chciałem wykorzystać ten AP . Zrobiłem tak ,podłączyłem ten AP do laptopa kablem,wyłączyłem wi-fi, zrobiłem połączenie lokalne z AP 192.168.2.1 ,ustawiłem na nim Station Infrastructure / jakoś tak / ,w security dopisałem klucz / jest szyfrowane /,wyszukałem tą sieć,i oczywiście zapisałem . Połączenie AP z tym routerem jest bo pokazało sukcesfull ,nie miałem klucza wpisanego było failed,po dopisaniu go jak pisałem jest ok .Problem jest taki ,że nie wiem jak ustawić potem w laptopie żeby działał internet,bo jak ustawie wszystko automatyczne przypisywanie to internet mi wcale nie działa,kombinowałem różne wpisy i nic nie idzie. Powie mi ktoś jakie adresy itd wpisać żeby to ruszyło,bo ja już nie mam pomysłów