Problemy z Asus RT-G32

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Truckerek
Początkujący użytkownik forum

Problemy z Asus RT-G32

Post autor: Truckerek »

Witam, jako zielony człowiek w tych sprawach pisze tutaj ponieważ mam problem. Używam Modemu Zyxel( netia) podłączonego kablem do routera Asus RT-G32. Używam w domu jeden komputer stacjonarny i dwa laptopy i problem jest taki ze po połączeniu tylko stacjonarnego kablem bezpośrednio z zyxela internet jest po podłączeniu Asusa internetu nie ma. Ustawienia wykonałem myślę ze prawidłowo , potwierdził to znajomy bardziej obeznany, ale jest pytanie dlaczego nie ma internetu? Wcześniej internet był , ale zapomniałem do niego hasła( podłączenie nowego laptopa do routera) i postanowiłem ze powrócę do ustawień fabrycznych i skonfigurują go na nowo, coś nie pykło. Pomrzecie?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problemy z Asus RT-G32

Post autor: wojteks »

Truckerek pisze:problem jest taki ze po połączeniu tylko stacjonarnego kablem bezpośrednio z zyxela internet jest po podłączeniu Asusa internetu nie ma
W Asusie trzeba skonfigurować WAN odpowiednio. PPPoE i do tego odpowiednie user/password.
Nie pomagam na PW!
Truckerek

No tak robię, i nic to nie daje. Teraz wpisując adres http://192.168.1.1 wyskakuje błąd" połączenie z serwerem zostało zrestartowane". Co może być przyczyną?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Truckerek pisze:No tak robię, i nic to nie daje.
TO zób "reset to factory default" i konfiguruj od nowa.
Nie pomagam na PW!
Truckerek

Właśnie to nic nie pomaga. Próbowałem tak kilka razy. Coś blokuje internet, bo wszystko wygląda na sprawne, a internetu nie ma.
ODPOWIEDZ