Neostrada - obecna promocja a nowe przyłącze

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
conrdd
Użytkownik forum

Neostrada - obecna promocja a nowe przyłącze

Post autor: conrdd »

Witam

Na początek: nie mam telefonu ani w ogóle przyłącza kablowego a do najbliższej skrzynki trzeba kopać ok. 50m. Z tego też względu moje dotychczasowe próby skorzystania z neostrady i telefonu w tepsie były wyrzucane przez nich do kosza.

Ale ostatnio znów uderzyłem korzystając z promocji i niespodziewanie pani w blueline stwierdzila ze warunki są, umowa przyjdzie kurierem a pracownik techniczny się ze mną skontaktuje by uzgodnić termin wykonania przyłącza. Ponieważ jestem dość nieufny stąd pytanie: czy oni mogą mi wcisnąć w tej promocji koszt położenia kabla wychodzący poza 19zł opłaty za przyłączenie? Jeszcze kilka lat temu wycenili się bowiem na ponad 4 tysiące zł.

I czy ktoś znalazł na stronie tepsy wzór umowy nowej promocji?

Zastanawiam się po prostu czy po podpisaniu umowy na 24mce nie okaże się iż muszę ekstra dopłacić kilka tysięcy za kabel bo gdzieś jest zapisane że 19zł tak ale dla przyłącza do np 15m (jak to jest np z gazem)
hanek
Stały użytkownik forum

Re: Neostrada - obecna promocja a nowe przyłącze

Post autor: hanek »

Wzoru umowy nie widzę, ale na stronie TP znalazłem regulamin tej nowej promocji, może znajdziesz tam to, czego szukasz.
http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358498/r ... 102290.pdf
ambor20
Użytkownik forum

Post autor: ambor20 »

Coś albo ktoś się w tepsie obudził bo na gwałt zaczęli przyłączać nowych klientów ja mam robione przyłącze ziemne o długości ok 500 m i tak na dobrą sprawę jeszcze nikt nie rozmawiał ze mną na temat podłączenia telefonu . Spodziewam się że do końca tygodnia będzie zrobione przyłącze a telefon podłączą do końca miesiąca . Dodam że wcześniej absolutnie nie było żadnych możliwości technicznych .
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

conrdd pisze:Ponieważ jestem dość nieufny stąd pytanie: czy oni mogą mi wcisnąć w tej promocji koszt położenia kabla wychodzący poza 19zł opłaty za przyłączenie?
jesli koszty podlaczenia beda przekraczaly koszty ktore podpisales (w umowie), to musisz zostac o tym poinformowany przed wykonaniem robot. Wtedy mozesz zrezygnowac z kontraktu.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Dla klientów indywidualnych zasadniczo nie ma opcji partycypacji w kosztach od dobrych kilku lat, a nawet jakby była, to załatwia się to z dywizją utrzymania sieci i inwestycji, zupełnie osobnym kanałem niż umowa i tym podobne.

Co panie z party line opowiadają, to jest już zupełnie inna sprawa - prawdopodobnie możliwości są, teraz nie ma problemów z inwestycjami w ramach SSI (szybka ścieżka, czyli jak nie ma wielkiej roboty), ale pewności nigdy nie ma.
ODPOWIEDZ