Router MV400 od Orange Freedom Pro.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router MV400 od Orange Freedom Pro.
Witam.
Mam taki problem. Posiadam w domu router taki jak w temacie. Przez tydzień ponad router był odłączony od prądu i nie był używany, bo ja studiuję w innym mieście i na weekendy tylko do domu przyjeżdżam. Przyjeżdżam któregoś razu i nie chciał mi się połączyć z internetem. Wszystko się włączyło, bateria się naładowała od routera, podłączam i mam tylko połączenie lokalne. W ogóle nie chce mi się połączyć z internetem. Resetowałem ten router, przywracałem ustawienia fabryczne i nic, nie chce mi się połączyć. Tu gdzie studiuje łącze się z internetem bezprzewodowo i nie ma problemu.
Jutro wracam do domu i w domu potrzebuje jakoś rozwiązać ten problem bo będzie mi potrzebny internet.
Nie wiem co się stało, nie wiem jaka jest przyczyna dlatego się zgłaszam tutaj z prośbą o pomoc.
Macie jakieś pomysły, sugestie.
Mam taki problem. Posiadam w domu router taki jak w temacie. Przez tydzień ponad router był odłączony od prądu i nie był używany, bo ja studiuję w innym mieście i na weekendy tylko do domu przyjeżdżam. Przyjeżdżam któregoś razu i nie chciał mi się połączyć z internetem. Wszystko się włączyło, bateria się naładowała od routera, podłączam i mam tylko połączenie lokalne. W ogóle nie chce mi się połączyć z internetem. Resetowałem ten router, przywracałem ustawienia fabryczne i nic, nie chce mi się połączyć. Tu gdzie studiuje łącze się z internetem bezprzewodowo i nie ma problemu.
Jutro wracam do domu i w domu potrzebuje jakoś rozwiązać ten problem bo będzie mi potrzebny internet.
Nie wiem co się stało, nie wiem jaka jest przyczyna dlatego się zgłaszam tutaj z prośbą o pomoc.
Macie jakieś pomysły, sugestie.
- brtk89
- Użytkownik forum
Re: Router MV400 od Orange Freedom Pro.
U mnie czasem pomaga uaktywnienie zawołania o "pin"
Menu->RUIM->Hasło PIN.
Wystarczy jednorazowo wpisać i potem już znajduje połączenie...
Menu->RUIM->Hasło PIN.
Wystarczy jednorazowo wpisać i potem już znajduje połączenie...
AMD Sempron(tm) 2500+ 1,75 GHz; 1GB RAM
lub
Intel Core i3-330M; ATI HD 5650; 4GB RAM
lub
Intel Core i3-330M; ATI HD 5650; 4GB RAM
-
Niestety u mnie nie pomogło to.
Nie świecą się ikonki connekt i signal jak przez ethernet się łącze...i w ogóle, bo USB nie wiem jak żeby działało. Zawsze ethernet było git a teraz nie wiem co jest...może to być coś z oprogramowaniem komputera?
Nie świecą się ikonki connekt i signal jak przez ethernet się łącze...i w ogóle, bo USB nie wiem jak żeby działało. Zawsze ethernet było git a teraz nie wiem co jest...może to być coś z oprogramowaniem komputera?
- kkrzysiek1234
- Stały użytkownik forum
Taki urok tego rutera u mnie też to się zdarza też nie pala się kontrolki o których mówiłeś ale następnego dnia już wszystko działa.
Ostatnio zmieniony 2010-10-23, 18:48 przez kkrzysiek1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Orange Freedom Pro (CDMA)/ Play Online (GPRS EDGE UMTS HSDPA)
-
No ok, tylko, że u mnie coś drugi weekend nie ma neta nie wiedzieć czemu...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Przełącznik na routerze trzeba przestawić na USB . Podłączyć pod kompa poprzez USB.zbyfas pisze:bo USB nie wiem jak żeby działało.
-
Tylko mi na Viście wywala błędy o sterownikach...