mobilny internet od netii
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
mobilny internet od netii
jestem tym pechowcem którego konsultanci z netii namówili na internet mobilny, na początku otrzymałem tzw. pakiet testowy na miesiąc aby sprawdzić jak to będzie działało i od 16 sierpnia przez miesiąc miałem testować z limitem 1 GB a po 3 tygodniach podjąć decyzję co dalej. więc w dniu 5 września br. zadzwoniłem na infolinię netii że zgadzam się na ten dodatkowy internet z transferem 4 GB. I tu był mój życiowy błąd dość że konsultant nie wpisał w system 4 GB tylko 2 GB co wiązało się z ceną modemu zamiast 1 zł to 49zł to jeszcze po wykorzystaniu tego transferu netia nie doładowała mi konta ani we wrześniu ani w październiku natomiast na fakturze opłata 39 zł jest. próbuję to reklamować i nikt mi nie potrafi odpowiedzieć czemu tak się dzieje. i konsultanci twierdzą że u nich jest wszystko ok i ze to ja wykorzystałem transfer. nie potrafią mi powiedzieć ani przesłać bilingu z poszczególnych dni jaki transfer wykorzystywałem tylko że musiałem wykorzystać i już. Dzisiaj przyszła kolejna odpowiedź na reklamację że reklamacja jest bezzasadna i nie uznali moich racji. Prawdopodobnie będzie trzeba wystąpić na drogę sądową bo nie mam zamiaru płacić przez jeszcze 22 miesiące po 40 złotych za coś czego mi nie dają
artur
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: mobilny internet od netii
kajtek1509, hm, faktycznie sytuacja z tych dziwno-chorych.
Może spróbuj inaczej. Napisz wypowiedzenie umowy, zaznaczając, że nie wywiązują się z umowy, więc nie przysługuje im kasa za wcześniejsze jej zerwanie. Wtedy rozwiązania będą dwa - ktoś się zreflektuje albo faktycznie sąd. Ale IMO można spróbować.
Może spróbuj inaczej. Napisz wypowiedzenie umowy, zaznaczając, że nie wywiązują się z umowy, więc nie przysługuje im kasa za wcześniejsze jej zerwanie. Wtedy rozwiązania będą dwa - ktoś się zreflektuje albo faktycznie sąd. Ale IMO można spróbować.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: mobilny internet od netii
tak też zamierzam tylko chcę poczekać na udokumentowany pełny miesiąc jak nie świadczą usługi
artur