mobilny internet od netii

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kajtek1509
Początkujący użytkownik forum

mobilny internet od netii

Post autor: kajtek1509 »

jestem tym pechowcem którego konsultanci z netii namówili na internet mobilny, na początku otrzymałem tzw. pakiet testowy na miesiąc aby sprawdzić jak to będzie działało i od 16 sierpnia przez miesiąc miałem testować z limitem 1 GB a po 3 tygodniach podjąć decyzję co dalej. więc w dniu 5 września br. zadzwoniłem na infolinię netii że zgadzam się na ten dodatkowy internet z transferem 4 GB. I tu był mój życiowy błąd dość że konsultant nie wpisał w system 4 GB tylko 2 GB co wiązało się z ceną modemu zamiast 1 zł to 49zł to jeszcze po wykorzystaniu tego transferu netia nie doładowała mi konta ani we wrześniu ani w październiku natomiast na fakturze opłata 39 zł jest. próbuję to reklamować i nikt mi nie potrafi odpowiedzieć czemu tak się dzieje. i konsultanci twierdzą że u nich jest wszystko ok i ze to ja wykorzystałem transfer. nie potrafią mi powiedzieć ani przesłać bilingu z poszczególnych dni jaki transfer wykorzystywałem tylko że musiałem wykorzystać i już. Dzisiaj przyszła kolejna odpowiedź na reklamację że reklamacja jest bezzasadna i nie uznali moich racji. Prawdopodobnie będzie trzeba wystąpić na drogę sądową bo nie mam zamiaru płacić przez jeszcze 22 miesiące po 40 złotych za coś czego mi nie dają
artur
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: mobilny internet od netii

Post autor: Jo_gurt »

kajtek1509, hm, faktycznie sytuacja z tych dziwno-chorych.
Może spróbuj inaczej. Napisz wypowiedzenie umowy, zaznaczając, że nie wywiązują się z umowy, więc nie przysługuje im kasa za wcześniejsze jej zerwanie. Wtedy rozwiązania będą dwa - ktoś się zreflektuje albo faktycznie sąd. Ale IMO można spróbować.
kajtek1509
Początkujący użytkownik forum

Re: mobilny internet od netii

Post autor: kajtek1509 »

tak też zamierzam tylko chcę poczekać na udokumentowany pełny miesiąc jak nie świadczą usługi
artur
ODPOWIEDZ