Jaka oferta mobilnego internetu jest najlepsza?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
nemo333
Użytkownik forum

Jaka oferta mobilnego internetu jest najlepsza?

Post autor: nemo333 »

Siema.
Mam teraz taki problem, ponieważ kończę umowę z Playem to muszę zorganizować sobie jakiś inny internet. Chciałbym żeby to był mobilny ponieważ możliwe że w najbliższym czasie nie przeprowadzę się do Warszawy, taki net bedzie łatwiej zabrac niż n.p. z Netii xP
Chciałbym żebyście mi polecili jakiś net. Z cennikami się w niedalekiej przyszłości zapoznam. Ale przeciez nie samymi cennikami oferta żyje. Chce żeby ktoś powiedział czy oferta jest warta ceny, czy są jakieś problemy, częste przerwy, rozłączania.
Nie ukrywam że w playu miałem przez jakiś czas duże kłopoty( i nie tylko ja, kolega też się skarzył na częste rozłączania)
Nie wykluczam powrotu do playa, interesuje się też ofertą Orange bo u nich mam już 2 telefony na abo i byłoby mniej formalności przy podpisywaniu umowy. Ale jak tam jest z cenami? I jakością? Jak brałem net z playa to był abo z 1 gb za 59 i chyba 3 gb za 99. Jak jest teraz? W playu mi oferują 45 za 10gb jako że jestem ich abonentem i do tego modem który mogę sprzedać bo mam już swój bez simlocka więc dośc opłacalnie.
A jak u innych operatorów tj. Plus i Era? Tam nie wiem nic o jakości, szybkości, limitach itp. Miałem do czynienia z internetem z Ery ale wtedy był fatalny zasięg i strasznie słabo chodził, akurat taka konstrukcja bloku w którym mieszkał właściciel, tłumił wszystkie sygnały i do tego nadajnik był daleko więc tu nie mam obiektywnej oceny.

Pomożecie mi coś co mam robić? Bo najchętniej to bym wziął netie ale jej tak szybko nie przeniosę i możliwe że będę na początku mieszkał w wawie w wynajmowanym mieszkaniu więc mogą się właściciele nie zgodzić na podpięcie neta jakbym chciał przenieść go a płacić kary za zerwaie umowy albo za internt który nie będe uzywal ne mam ochoty.
marens
Guru bezprzewodowy

Re: Jaka oferta mobilnego internetu jest najlepsza?

Post autor: marens »

Jeśli chodzi o Sosnowiec i Warszawę to lepiej zastanowić się nad iPlusem.
Nic nie zastąpi samodzielnego testu, ale z różnych relacji lepiej chodzi Plus w tych miastach.
Awatar użytkownika
kedzi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: kedzi »

Ja bym na Twoim miejscu kupił startery wszystkich operatorów i to co napisał marens, że nic nie zastąpi samodzielnego testu, bo w końcu to jest internet bezprzewodowy, na jakość połączenia i szybkość wpływa wiele czynników. ;)
nemo333
Użytkownik forum

Post autor: nemo333 »

Przejrzałem oferty opów, popytałem po znajopmych co tez mają z GSMów i jutro jade brać od nowa playa. 10 GB za 45 zł nie dał mi żaden op a ja poniżej 8GB w miesiącu nie schodzę. Zastanawialem się nad plusem i pakietem bez limitów nocnych ale obecnie zaczęła się szkoła więc siedze między 17 a 1 w nocy na kompie a w weekend zwykle wybywam z domu, raczej nie miało by to sensu bo nikt by tego nie uzywał. Chyb żebym zaczął nałogową ściągać wszystkie filmy, gry i programy :P

Tak więc zostaje w play i mam pytanie: Miałem do tej pory umowe na 12 m-cy, brana pierwszego dnia jak tylko się pojawł w Sosnowcu.
Teraz widzę że są tylko 18 i 24 w cenniku oferty a w cenniku modemów jest też na 12. Jak to z tym jest?
Pyt drugie: Jakie są korzyści przy braniu oferty bez modemu? Modem w zasadzie mam, E220 mi wystarczy ale zastanawiam się nad wzięciem Huawei E156G i sprzedaniem jednego, akurat kuzynka chce zakupić modem i playa na karte więc klienta już w zasadzie mam.
Jest sens wziąć modem czy są bardzo duże bonusy jak nie wezmę? Modem dalej ma simlocka czy już przestali jak telefony?
Pyt trzecie. Mam w playu już telefon, przy abo co mi się teraz kończy miałem 10 gb w cenie 5 gb dzięki niemu. Obowiązuje nadal to?
Pyt 4. Czy da się przerzucić obecną karte play na abo której wypowiedzenie było złożone 28.9 na karte? Jak kończyłem to myslałem że nie będę już miał neta z play tylko z netii ale że sprawy tak się pooczyły to biorę bezprzewodowy, teraz już rezygnacji nie cofne bo za późno więc musze zacząć całość od nowa.

Dzięki za odpowiedzi, sorry że tyle pytam ale przez 2 lata się nie interesowałem prawie tym bo nie było potrzeby a szukanie czegoś na tej stronce playa to porażka bo co cennik i oferta to co innego mówią
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

nemo333 pisze:Czy da się przerzucić obecną karte play na abo której wypowiedzenie było złożone 28.9 na karte?
Abonament głosowy na pewno przechodzi z automatu na Fresha.
Jak jest z Play Online - nie wiem, musisz zapytać u operatora.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Patryk pisze:Abonament głosowy na pewno przechodzi z automatu na Fresha.
Na druku wypowiedzenia play są 2 opcje (jak jest się bardzo natrętnym to taki druczek w salonie dadzą).
1. Przejście na prepaid.
2. Wyłączenie numeru natychmiast po rozwiązaniu umowy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Wg mnie jeżeli myślisz o stacjonarnym internecie,to najlepszym wyborem będzie neostrada,natomiast c do mobilnego to wybierze między Iplusem a Orange. Najelpiej udaj się do salonu lub sprawdź na mapce jak jest z zasięgiem w Twojej miejscowości. W najgorszym razie będziesz miał EDGE:)
ODPOWIEDZ