jaki ruter ADSL z usb print sewerem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jaki ruter ADSL z usb print sewerem
Witam.
Mój ruterek niestety dożyl ostatnich dni i chcę zakupić coś co ma giga bit na sieciówce, adsl , obsluge N+ oraz print serwer , jeszcze chciał bym aby posiadał najlepiej procentowy podział łącza na wszystkich użytkowników .
Wolał bym coś ze stajni LinkSys -owej
Będe bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie:)
Mój ruterek niestety dożyl ostatnich dni i chcę zakupić coś co ma giga bit na sieciówce, adsl , obsluge N+ oraz print serwer , jeszcze chciał bym aby posiadał najlepiej procentowy podział łącza na wszystkich użytkowników .
Wolał bym coś ze stajni LinkSys -owej
Będe bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie:)
Ostatnio zmieniony 2010-10-20, 05:30 przez iMacOSX, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: jaki ruter ADSL z usb print sewerem
Hm, ciężko będzie. Z takimi wymaganiami to raczej do DrayTeka i z ok 8 stówkami w kieszeni.
-
- Początkujący użytkownik forum
a coś co by miało chociaż gigabit, dzielenie łacza i fajny zasięg wifi??
bo tak\myślałem\max do 4 stówek, ale za bardzo nie wiem jakie routerki mają opcje dzielenia łącza przede wszystkim.
A i jak się nazywa ta usługa co dzieli łącze bo quos to tylko piorytety nadaje na poszczególne usługi.
bo tak\myślałem\max do 4 stówek, ale za bardzo nie wiem jakie routerki mają opcje dzielenia łącza przede wszystkim.
A i jak się nazywa ta usługa co dzieli łącze bo quos to tylko piorytety nadaje na poszczególne usługi.
Ostatnio zmieniony 2010-10-21, 05:30 przez iMacOSX, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zwie się to Bandwidth Manager.
Jak chce ci się bawić Linuksem to może być TP-Link WR1043ND + OpenWRT lub jakaś mutacja z wbudowanym już BM.
Jak chce ci się bawić Linuksem to może być TP-Link WR1043ND + OpenWRT lub jakaś mutacja z wbudowanym już BM.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Minusem jest nadal średnio stabilna "enka"Jo_gurt pisze:Jak chce ci się bawić Linuksem to może być TP-Link WR1043ND + OpenWRT

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tzn pod jakim względem średnio stabilna?
Ja przyznam używam go dość doraźnie, ale jako takich problemów nie uświadczyłem.
Ja przyznam używam go dość doraźnie, ale jako takich problemów nie uświadczyłem.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W trybie N, a szczególnie HT40, driver ath9k nadal potrafi się wysypać.Jo_gurt pisze:Tzn pod jakim względem średnio stabilna?
Zwykle wykłada się samo wifi, ale czasami wiesza się cały system.
O wiele rzadziej, niż kiedyś, ale jednak...
[ Dodano: 2010-10-21, 10:27 ]
Problem dotyczy wyłącznie otwartego sterownika ath9k - na własnościowych driverach atherosa nie występuje, a na nich jest oparty oryginalny soft, i chyba też ddwrt.Jo_gurt pisze:jako takich problemów nie uświadczyłem
-
- Stały użytkownik forum
Mi się też wykada WiFi, na oryginalnym sofcie (najnowsze FW). Tak co kilka dni. W innym temacie przeczytałen żeby wyłączyć QSS i teraz czekam, czy coś to da. Gdyby nie to, to router byłby super. Dobry zasięg i wysokie transfery po WLANie z kartami MIMO.