TP-LINK nie daje już rady !!

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mariob
Użytkownik forum

TP-LINK nie daje już rady !!

Post autor: mariob »

Kupiłem kartę sieciową jak w temacie,podłączyłem do laptopa bo chodziło o zwiększenie zasięgu .Zainstalowałem sterowniki / vista w kompie /,wykrywa mi sieci,nawet mi się łączy ale internet za Chiny nie działa,wyskakuje momentami konflikt adresów .Mam dostęp do 2 sieci bezprzewodowych,znaczy się swojej i brata .Łączę się z obiema sieciami ale z tej karty nowej internet mi nie działa,mam ustawione dhcp w połączeniu . Teraz co chwile wyskakuje monit o konflikcie adresu . Gdzie ja mam ,i co ustawić bo już nie mam pomysłu . Na karcie oryginalnej z laptopa chodzi wszystko . Proszę o pomoc bo już nie mam siły,i nie wiem gdzie szukać przyczyny . Taki sam problem miałem jak podłączyłęm AP do laptopa,niby połączenie było,a internet nie działał :padam:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP-LINK nie daje już rady !!

Post autor: wojteks »

Daj tu tekstowo wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> z parametrem /all jak masz podłączone obydwie karty sieciowe.
Nie pomagam na PW!
mariob
Użytkownik forum

Z moją siecią na nowej karcie się połączył,z tą drugą nie chce, na tj z laptopa działa :cry:

Microsoft Windows [Wersja 6.0.6002]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\USER> ipconfig/all
Ostatnio zmieniony 2010-10-23, 10:11 przez mariob, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Jaki masz router?

Wyłącz we właściwościach sieci protokół IPv6.

Sprawdź na nowej karcie ping onet.pl i ping 213.180.146.27
Nie pomagam na PW!
mariob
Użytkownik forum

Nie wiem o co w tym chodzi,ale w końcu udało się połączyć i działa w obu sieciach,czeski film .Nic nie zmieniłem i teraz chodzi :zdziwko: .

Jeszcze jedno pytanie przy okazji,czy jest możliwość żeby dokupić zewnętrzną antenę żeby zbierała wi-fi i doprowadzić kablem do tej karty sieciowej,odkręcić tą antenkę oryginalną a podłączyć tą zewnętrzną . Jakieś ograniczenia kabla są ?Jeśli tak to jaką w rozsądnej cenie ?
ODPOWIEDZ