instalowania modemu Huawei e1752

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krolik1333
Początkujący użytkownik forum

instalowania modemu Huawei e1752

Post autor: krolik1333 »

Zainstalowałem na netbook-u modem Huawei i program Orange Free. Internet chodziła do wyłączenia komputera. Po właczeniu zaczął krzyczeć, że "brak karty SIM" (w Menadżerze ... widać modem) Po odinastalowaniu modemu ponownie go włozyłem, zainstalował sie ponownie i zaczał widzieć karte SIM do momentu wyłaczenia komputera. Po ponownym odistalowaniu modemu w Menadzerze i po ponownym zainstalowaniu znowu chodzi i tak w kółko.

Stery i oprogramowanie wgrywa sie samo z modemu. Może <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> jakiś inne sterowniki ?

proszę o szybka :padam: pomoc
dzieki wielkie krolik1333
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: instalowania modemu Huawei e1752

Post autor: zDaleKi »

Z ciekawości sprawdzałeś jak zachowa się <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> :?:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
krolik1333
Początkujący użytkownik forum

Re: instalowania modemu Huawei e1752

Post autor: krolik1333 »

Myślisz, że to kwestia programu jakiego się używa ? Jeżeli8 tak to spróbuje. Sądziłem bardziej, że przy instalowaniu jest wymuszana jakaś komenda uruchomienia urządzenia podłączonego do usb a wczasie właczania windows juz nie.
Zapomniałem naspisać, że chodzi tu o Windows 7 Starter na Netbook-u.
dzieki wielkie krolik1333
ODPOWIEDZ