SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Ja wzialem OF 59 drugi dzien siedze na 'szczesliwych godzinach' i działa mi po predkosci limitowanej oO Jaki szajs... Nawet gdyby szczesliwe nie dzialaly to mam 8gb normalnie...
Utrudnienia w korzystaniu z CDMA sa skutkiem awarii, która została już
rozpoznana i podjęto działania mające na celu wyeliminowanie problemów.
W
dniu dzisiejszym usluga bedzia dzialac prawidlowo.
Najmocniej przepraszam za powstałe uniedogodnienia.
Pozdrawiam
XXXXX YYYYY
Taką informację uzyskałem po podaniu numeru na którym jest internet. Podałem również linki do wątków na forum, w których był ten problem poruszany. Niestety ale problem nadal występuje ;/, aczkolwiek do końca dnia jeszcze zostało ok. 5 godzin.
Witam. Też mam taki problem że niby strona się wczytuje ale np. wyskakuje mi błąd przekroczona limit czasu ble ble. skoro ten błąd pojawia się u każdego w polsce to myślę że zejdzie im się to naprawić ;///
kubiak007 pisze:Ja wzialem OF 59 drugi dzien siedze na 'szczesliwych godzinach' i działa mi po predkosci limitowanej oO Jaki szajs... Nawet gdyby szczesliwe nie dzialaly to mam 8gb normalnie...
Jak to 8? Już zdążyłeś przedłużyć umowę i dostałeś podwójny limit?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Witam;Ja mam też problem z wczytywaniem stron inter.Więc zadzwoniłem do Orange i po chwili dostałem smsa o treści:-"Witamy. Dziekujemy za zapytanie techniczne z dnia 29-09-2010 o numerze ------. Wiemy o problemach w podanej lokalizacji. Obecnie pracujemy nad usunieciem problemu jednak ze wzgledu, iz jest skomplikowany na ta chwile nie jestesmy wstanie podac dokladnego terminu poprawy. Przepraszamy za utrudnienia i niedogodności.Orange;" Więc nie wiadomo kiedy usuną.
Mam problem z netem Orange Freedom Pro z routerem MV400.
A mianowicie - net działa bardzo niestabilnie - raz jest 2Mb/s a 15 min później 0.3Mb/s
Dodam jeszcze ze najbliższy nadajnik CMDA jest na sąsiedniej działce, czyli jakieś 50m od mojego domu. Oprocz tego w mojej okolicy (mieszkam na wsi gdzie nie ma możliwości podłączenia internetu kablowego) jest około ~13-20 (bardzo możliwe ze więcej niż 20) użytkowników OFP. Zasięg mam w granicach -70dBm do -45dBm (średnia to -50dBm). Dodatkowo nie mogę podłączyć routera przez USB. Pojawia się błąd ze sterownik nie jest przeznaczony dla tej platformy ale to jest raczej wina mojego kompa. Dodatkowo w tamtym tygodniu były problemy z wieszającym się netem i wysokimi pingami ale ustały. Mój komp nie był formatowany od jakichś 2 lat ale jest regularnie czyszczony Ccleanerem i nie narzekam na niego.
Więc te wahania prędkości to jest wina Orange i przeciążonego nadajnika czy mojego kompa albo routera?
Neta mam od wczoraj i watpię żebym 3GB już ściągnął. Prędkości jakie miałem to ok 200kB a teraz tak 6-12kB. Okres rozliczeniowy zaczyna się z dniem podpisania umowy?
Nie ma o tym nic w umowie.
Jest tylko definicja okresu rozliczeniowego.
Dziś dzwoniłem z BOKu i dowiedziałem się, że nowy okres rozliczeniowy rozpoczyna się 26, czyli jutro.