APN i CSD

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

APN i CSD

Post autor: Artur_prezes »

czym się różni opcja APN i CSD w iPlus managerze i jak skonfigurować wap.plusgsm.pl (choć nie wiem czy dobrze wpisałem nazwę). Napisałem w innym poście o tym ale nikt nie odpowiedział,może więc tu ktoś odpowie. z góry dziękuję.
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: APN i CSD

Post autor: Jaco »

Artur_prezes pisze:czym się różni opcja APN i CSD w iPlus managerze i jak skonfigurować wap.plusgsm.pl (choć nie wiem czy dobrze wpisałem nazwę). Napisałem w innym poście o tym ale nikt nie odpowiedział,może więc tu ktoś odpowie. z góry dziękuję.
Łącząc się przez CSD zapłacisz za to połączenie jak za normalną rozmowę.Jeśli chcesz się dalej tak łączyć to czeka cię BARDZO duży rachunek za dostęp do internetu.Lepiej pozostań przy APN bo przynajmniej zapłacisz normalnie abonament a internetem dalej będziesz się cieszyć.
Panie Panowie poprawcie mnie jeśli coś przekręciłem. :lol:
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

Wiem właśnie,że jedno jest z nich płatne i dobrze przypuszczałem i nie przełączam sie na CSD. Dzięki za info. a umiesz skonfigurować wap.plusgms ??
CLEARW'RE
Broadband
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

A do czego ci ten wap.plusgsm.Zajrzyj na stronę plusa i pobierz ustawienia bezpośrednio na telefon.Jesli telefon to Nokia proponuję strone Nokii odwiedzić i tam również zanjdziesz wszelkie ustawienia łacznie z wapem dla plusa.
Powodzenia. :lol:
ODPOWIEDZ