iPlus, co chwila mnie wywala... czemu?
Moderator: Moderatorzy
iPlus, co chwila mnie wywala... czemu?
Mam iPlusa lacze sie przez Nokie 6230i v 03.50 i co chwila mnie wywala... czasem <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie moge sie polaczyc i udaje sie dopiero gdy zresetuje komorke. czy te wywalanie to typowe dla iPlusa czy z komorka cos nie tak? przejdzie jak postaram sie o nawsze sterowniki? i gdzie je znalezc?
Bardzo prosze niech ktos mi pomoze:)
Pozdrawiam i wesolych swiat
Tomek
Bardzo prosze niech ktos mi pomoze:)
Pozdrawiam i wesolych swiat
Tomek
- lkmc
- Stały użytkownik forum
Re: iPlus, co chwila mnie wywala... czemu?
A komputer z telefonem laczysz przez irde? Tez mialem taki klopot, winna byla irda via usb w moim blaszaku, w lapku ktory ma irde wbudowana wszystko bylo ok.
łaczę przez bluetooth , uzywam w krakowie i w olsztynie, w obu miastach to samo... co 5 minut trzeba sie laczyc na nowo
Tomek
Tomek
Ja łączę się przez USB i jest OK>>>>>>>>>>>>>>>
- Artur_prezes
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja łączę sie przez kartę PCMCIA i tez niekiedy net mnie wywala,ale mi pomaga zrestartowanie aplikacji iPlus i znów jest normalnie.
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
-
- Stały użytkownik forum
@Artur_prezes, zabawiłeś się w archeologa widze - temat z przed blisko roku czasu
btw: Ja łączę się z telefonem przez BT i czasami zdarzy się, że BlueSoleil mnie wywali - ale to rzadkość.

btw: Ja łączę się z telefonem przez BT i czasami zdarzy się, że BlueSoleil mnie wywali - ale to rzadkość.
- seboo
Mi tez sie tak zdarza - ciekawe co moze tak rozlaczac BT ?
- Artur_prezes
Jestem poprostu nowy a frum przeglądam je po kolei całe.Jeśli jakiś temat mnie zainteresuje to sie w nim wypowiadam. Pozdro.
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
-
- Użytkownik forum
Wyłączyłem zarządzanie energią na koncentratorach USB.( Menadżer urządzeń --> kontrolery USB --> Główny koncetrator USB --> ostatnia zakładka - właściwości). I to najprawdopodobniej nie pomogło (ale zostawiłem wyłączone). Poszedłem dalej: Menadżer urządzeń -->porty (com, ltp)-->port com-3(modem)-->właściwości-->ustawienia portu-->ustawienia portu i ustawiłem tak: liczba bitów na sekundę-128000; bity danych-8; parzystość-brak; bity stopu-1; sterowanie przepływem-xon/xoff. A w zakładce zaawansowane zmniejszyłem: bufor odbioru-8; bufor transmisji-13.
To wystarczy aby nie rozłączało. Zarządzanie energią wyłączyć tam gdzie masz podpiętą podczerwień (bluetooth). Działa w 100 %.
To wystarczy aby nie rozłączało. Zarządzanie energią wyłączyć tam gdzie masz podpiętą podczerwień (bluetooth). Działa w 100 %.
- Marti
- Początkujący użytkownik forum
Witam.
Ja mam ten sam problem, korzystam z telefonu samsung x680 i telefon mi się resetuje jak przekladam do niego karte sim iPlus-a. Zrobiłam tak jak napisal dirocker ale nie pomogło dalej telefon mi się wyłącza co jakis czas
i nici z internetu 
Ja mam ten sam problem, korzystam z telefonu samsung x680 i telefon mi się resetuje jak przekladam do niego karte sim iPlus-a. Zrobiłam tak jak napisal dirocker ale nie pomogło dalej telefon mi się wyłącza co jakis czas

-
- Stały użytkownik forum
A sprawdziłaś na innej karcie sim niż iplus - tak jak pisałem w we wcześniejszym poście?Marti pisze: Ja mam ten sam problem, korzystam z telefonu samsung x680 i telefon mi się resetuje jak przekladam do niego karte sim iPlus-a. Zrobiłam tak jak napisal dirocker ale nie pomogło dalej telefon mi się wyłącza co jakis czasi nici z internetu
Sprawdź i napisz - być może faktycznie Ci się soft wysypał (np. po zdjęciu simlocka)
- Marti
- Początkujący użytkownik forum
Tak sprawdziłam na normalnej karcie sim i działa wszystko dobrze. Telefon nie gubi zasięgu ani się nie resetuje. Dzieje się tak tylko na tej karcie sim iPlus-a.