Gry a Blue Connect
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Gry a Blue Connect
Chcialbym zapytać innych użytkowników BC czy tez nie mogą grać przez internet w takie tytuły jak call of duty czy medla of honor?po prostu nie znajduje serwerów ani na the all seeing eye ani na wyszukiwarce wbudowanej w gry,czy to jest przypadłość tylko starszych tytułów?Pozdrawiam i prosze o odpowiedź
BC Globe Trotter GT MAX
- matinati
- Stały użytkownik forum
Re: Gry a Blue Connect
Temat z grami na internecie komórkowym był już wiele razy poruszany na tym forum. Niestety w bardzo dynamiczne gry sieciowe nie da się grać z wiadomego względu dlatego że występuję zbyt duże opóźnienie w odpowiedzi od serwera (PING). Zbyt duży ping mają technologie 2G (GPRS EDGE na tych technologiach można spróbować grać w gry strategiczne najlepiej turowe). Dla gier FPP i strategii w czasie rzeczywistym może się udać na technologiach 3G i 3.5G (UMTS i HSDPA ze względu na znacznie mniejszy PING.)
SE GC89 + ATK 13,5 dBi = max~30 KB/s
iPlus
iPlus
-
- Użytkownik forum
No bo właśnie mam zasięg umts 48% i nie moge grać, ale skoro to wina bc to przynajmniej wiem ze wirusów jakiś nie mam,zebym ja wiedział jak ten bc bedzie chodził to bym w życiu tego nie kupił.Dziekuje za odpowiedz
BC Globe Trotter GT MAX
- delaRobal
- Początkujący użytkownik forum
Bez przesady, to nie jest tak że się zupełnie nie da grać. Po pierwsze zainstaluj sobie xfire, żebyś mógł wyszukiwać serwery - all seeing eye faktycznie nie wyrabia, natomiast xfire radzi sobie z tym świetnie. Potem bedziesz musiał trochę czasu poświęcić na wyszukanie serwerów na które da się wejść, bo w większości wypadków będzie time out. Reszta to juz kwestia szczęscia, na niektórych będzie ping kijowy a na innych da się spokojnie pograć. Osobiście staram się wybierać takie gdzie jest mało graczy i dodatkowo zmniejszyłem też ustawienia grafiki. Jeśli lubisz strzelanki to polecam Americas Army, tam praktycznie da się wejść na każdy serwer. Pozdrawiam.
-
a ja mam blueconnecta i już na umts grało się znośnie (ping 200+)
na hsdpa ping na pl serwach 120+
ET, CS, CSS, RF, SC, RA2, CC ZH wszystko chodzi
ale nie używaj ani all seeing eye, ani wbudowanej wyszukiwarki bo Ci zapcha łącze :S
polecam kquery, albo qtracker
ew. hlsw, ale to troszkę inny programik
na hsdpa ping na pl serwach 120+
ET, CS, CSS, RF, SC, RA2, CC ZH wszystko chodzi

ale nie używaj ani all seeing eye, ani wbudowanej wyszukiwarki bo Ci zapcha łącze :S
polecam kquery, albo qtracker
ew. hlsw, ale to troszkę inny programik
-
mam pytanko i bardzo prosze o pomoc wgrze americas army wchodze na srewer ini grają a ja widze chłopka ale nie moge sie poruszyć ani nic napisac wczesniej mogłem czy ktos mi powie co sie stało ???
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-07-26, 22:27 ]
Poprawa dubla.

[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-07-26, 22:27 ]
Poprawa dubla.
Ostatnio zmieniony 2009-07-26, 21:27 przez marioiewa, łącznie zmieniany 1 raz.