[problem] Problem z Aplikacją Easy Wireless Net(błagam o pom

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
matys5
### BAN ###

[problem] Problem z Aplikacją Easy Wireless Net(błagam o pom

Post autor: matys5 »

Witam, mam otóż taki problem gdyż zainstalowałem Easy Wireless Net z płytki dostarczonej z modemem AnyDATA ADU-635wa i tu nagle po 30 dniach wywala błąd i zamyka Easy Wireless Net( szczegóły: AppName: easywirelessnet.exe, AppVer: 1.6.0.12, ModName: kernel32.dll ModVer: 5.1.2600.5781. Offest: 00012afb) :cry: ale modem zdoła sie uruchomić i tylko mogę sobie przez gsm się połączyć (dial-up) :dobani: , no więc zainstalowałem starszą wersje z orange.pl no i wszystko działa do czasu kiedy nie wywali błędu że coś tam ''host32 coś takiego'' i windows przez chwilę warjuje o więc wchodzę w znowu ''easy'' i chcę połączyć przez CDMA i pisze''modem(lub inne urządzenie łączące(coś takiego))jest juz użyte lub ma złą konfiguracje'' ale po resecie kompa wszystko działa ale i potem jest to samo więc zrobiłem 2 razy formata ale nic to samo jest :cry: Błagam was o pomoc :(
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Re: [problem] Problem z Aplikacją Easy Wireless Net(błagam o pom

Post autor: czerwon »

Przyznam, że to dość dziwna sytuacja. Wszystko działa przez 30 dni, a potem same błędy. Kojarzy mi się to z wersją trial czy coś w tym stylu, no ale jak mówisz, że to oprogramowanie z płyty to raczej wina leży gdzieś indziej. Sprawdź czy wersja oprogramowania jest zgodna z systemem. Oczywiście instalujesz aktualizacje windowsa?
Awatar użytkownika
Kubunia
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kubunia »

To staje się powszechnie znanym problemem i jest opisane w tym wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=26584
Niestety jeszcze nikt chyba nie rozwiązał tego problemu i trzeba używać programu Easy Wireless Net w starszej wersji póki co.
Awatar użytkownika
jedrek007111
Użytkownik forum

Post autor: jedrek007111 »

Mój modem na tej aplikacji działał 3 miesiące, musisz zainstalować starszą wersie wtedy jest ok. Modem mój był 3 razy w service i nic napisali że modem jest sprawny więc niema co go tam posyłać bo nić nic zrobią. Poruszyłem ten temat w Orange czekam na odpowiedź jak napiszą to się odezwę .Ale moim zdaniem wina leży po stronie modemu
Awatar użytkownika
jedrek007111
Użytkownik forum

Szukałem pomocy u producenta AnyDaty odpisali i dostałem adres do nowych sterowników zaraz popróbuje instalacji i zobaczymy co z tego będzie jak ktoś chce oto link- http://anydata.com/drivers.php

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-11-17, 23:30 ]
Poprawa linka na klikalny.
Ostatnio zmieniony 2010-11-17, 23:29 przez jedrek007111, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: trybun »

jedrek007111 pisze:Szukałem pomocy u producenta AnyDaty odpisali i dostałem adres do nowych sterowników zaraz popróbuje instalacji i zobaczymy co z tego będzie jak ktoś chce oto link- http://anydata.com/drivers.php

No i jak, - na tym nowym sterowniku chodzi?
Awatar użytkownika
jedrek007111
Użytkownik forum

Nie działa na razie pozostaje nam korzystać ze starszej wersji ale może znajdzie się ktoś kto pomoże
ODPOWIEDZ