Witam!!
Dzisiaj w moim domu pojawił się gościu który zaoferował mi internet drogą radiową.
Ja jako osoba całkowicie nie znająca sie w temacie internetu bezprzewodowego zwracam sie do was o porady i opinie z używkowania radiówek.
Oferta jest bardzo interesująca, dostęp do internetu z pręd. do 2mbit/s kosztuje zaledwie 40zł (do tego nalezy dodać koszt instalacji czegoś tam 190zł - opłata jednorazowa) w porównaniu z Net24 (Netia) gdzie 2mbit/s kosztuje 110zł przy umowie na 24mies a Neostrada - 126zł.
Obecnie używam Neo128 i płace za nią 59zł.
Słyszałem już tyle wersji na temat internetu bezprzewodowego, że naprawde nie wiem czy ta oferta jest naprawdę taka ciekawa?
Podobno podczas deszczu, śniegu mocniejszych wiatrów net całkowicie sie traci bądź spowalnia do prędkości mniejszej niż modemowej
Tyle ile dowiedziałem sie od gościa: antena od internetu będzie zamontowana na dachu mojego bloku (3 piętra + parter) z anteny będzie poprowadzony kabel do sieciówki mieszkam na parterze więc będzie to z 15m. Najblizszy nadajnik a raczej nadajniki bo są podobno dwa znajdują się w odległości ok. max 2km. Za niedługo na być zainstalowany 3 nadajnik ok.500 m od mojego bloku.
P.S
Jęśli są to niewystarczająca wiadomości o co powinienem jeszcze zapytać??
Proszę równiez wszystkich posadaczy i użytkowników radiówek o wyrażenia swojej subiektywnej opini na ten temat.
WIELKIE dzięki wszystkim za pomoc!!
Radiówka czy to naprawde takie straszne?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Radiówka czy to naprawde takie straszne?
jesli chodzi o mnie to nie jest tak źle z netem radiowym nie jest drogi i co wazne limitow niema moge sciagac co chce i ile chce fakt ze jak wiatr jest to net muli z deka ale ogolnie wg mnie warto miec neta radiowke
-
- Mistrz bezprzewodowy
Prebywam obecnie w Irlandii Północnej, gdzie wiatry i deszcz to codziennośc i jakoś wielkich problemów nie zauważyłe.Xebap pisze: Słyszałem już tyle wersji na temat internetu bezprzewodowego, że naprawde nie wiem czy ta oferta jest naprawdę taka ciekawa?
Podobno podczas deszczu, śniegu mocniejszych wiatrów net całkowicie sie traci bądź spowalnia do prędkości mniejszej niż modemowej
P.S. Wiatry są takie, że anteny urywa z dachów.
Back to the Future 

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Wszystko zalezy jak ta "radiówka" jest zrobiona. Sa dostawcy co faktycznie dbaja o klienta (np ja
) albo tacy co patrza zeby tylko skubnac kase za instalacje i obarczyc kolesia 24 m-czna umowa i dostarczac byle badziewne łacze za kosmiczne ceny. Proponowałbym obeznac sie z oferta, poszukac w necie, popytac ludzi. Jesli zdecydujesz sie na montaz zadaj kilkudniowego testu łacza, jesli nie spełnia oczekiwan, zwróc sprzet i pozegnaj dostawce.