Witam.
Mam problem z konfiguracją dwóch routerów (TP LINK TL-WR340G) połączonych ze sobą kablem.
Sprawa wygląda następująco:internet wchodzi kablem na wejście wan pierwszego routera, który działa bez zarzutu. Następnie z jego wyjścia lan internet idzie kablem na wejście wan drugiego routera i tu pojawia się problem. Mianowicie drugi router nie nadaje internetu drogą wifi.Dla ciekawostki dodam ze na wyjściu lan drugiego routera jest sygnał internetowy.
Cze może mi ktoś doradzić czy ten model może działać w takim zestawieniu. Zastanawiałem się jeszcze nad postawieniem na samym początku swicza i podpięciu z jego wyjść dwóch routerów równolegle tzn na wejścia wan.Chodziło mi o stworzenie tak jakby dwóch sieci wifi o innych nazwach z jednego kabelka z internetem np od kablówki.Oczywiście jak już wyżej napisałem jedyną możliwością połączenia tych dwóch routerów jest połączenie kablem ponieważ są za daleko od siebie.
Jeśli mógłbym prosić o podanie konfiguracji obu routerów ponieważ jak na razie skonfigurowałem oba identycznie i sytuacja jest jak już wyżej napisałem.
połączenie dwóch routerów tp link tl-wr340g
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: połączenie dwóch routerów tp link tl-wr340g
Równoległe połączenie przez switcha raczej odpada.
Nic nie napisałeś o konfiguracji, ale podpowiem, że nie możesz mieć na obu routerach takich samych adresów LAN, a nawet nie z tej samej podsieci.
Nic nie napisałeś o konfiguracji, ale podpowiem, że nie możesz mieć na obu routerach takich samych adresów LAN, a nawet nie z tej samej podsieci.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jeżeli chodzi o mac adresy to są różne , a konfiguracje ustawiłem na tzw. "easy setup" , czyli tak jak prowadzi kreator instalacji.
Ps. w sieciach jestem jeszcze laikiem
Ps. w sieciach jestem jeszcze laikiem

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie, chodzi o adresy IP.