Linksys WAG200G uszkodzony?Zrywanie polaczeń i nieostrada

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
neo_user
Początkujący użytkownik forum

Linksys WAG200G uszkodzony?Zrywanie polaczeń i nieostrada

Post autor: neo_user »

Witam,
Kolejny problem.Ostatnio bardzo często zrywa mi połączenie z internetem.Dzwoniłem na neostradę a oni twierdzą , że to wina mojego routera. Natomiast z ich strony wszystko jest ok poniewaz parametry linii sa super , niemal krystaliczne- tak tlumaczyl mi konsultant.Jeśli parametry sa dobre to co moze byc przyczyna?Dodam , że linksys jest skonfigurowany odpowiedznio pod neo.Kiedy zrywa połaczenie dioda ''internet' nie zapala sie a pozostałe świecą.Bardzo dziwnie wyglada to zrywanie, gdyż po nim najlepiej co można zrobic to resetnać routera i ponownie wpisac dane.Jeśli ktos sie na tym zna to prosze o pomoc.

Downstream Margin: 26 db
Upstream Margin: 27 db
Downstream Line Attenuation: 25 db
Upstream Line Attenuation: 6 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 15 db
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Linksys WAG200G uszkodzony?Zrywanie polaczeń i nieostrada

Post autor: wojteks »

Podłącz u siebie jakiś inny sprzęt (modem na USB albo inny router) żeby wykluczyć problem z routerem. Inna możliwość to podłączenie Twojego routera u kogoś kto ma usługę neostradopodobną i obserwacja czy też rozłącza.
Nie pomagam na PW!
neo_user

Tak więc: Router chyba fiksuje(<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie nie podlącza), a modem sagem natomiast sie podlacza lecz po silniejszym podmuchu wiatru(takie mam wrazenie)przerywa.Z tego taki wniosek moze byc, ze to moga byc luźne kable prowadzące do slupu telefonicznego od domu.Jak wy myślicie?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

neo_user pisze:a modem sagem natomiast sie podlacza lecz po silniejszym podmuchu wiatru(takie mam wrazenie)przerywa.Z tego taki wniosek moze byc, ze to moga byc luźne kable prowadzące do slupu telefonicznego od domu.Jak wy myślicie?
Zostaw podłączony modem USB i dzwoń ze zgłoszeniem awarii, wcześniej przeglądnij kabel telefoniczny w domu, sprawdź złącza, odłącz/podłącz kabel itp.
Nie pomagam na PW!
neo_user

Zadzwonilem i kazali mi sprawdzac router na łączu kolegi/znajomego oraz spróbowac jakiegoś modemu od neostrady w ''miarę nowego''.Naprawde profesjonalnie....
Jeszcze gadał coś o tym,że kabel do skrzynki rozdzielczej moze byc niesprawny.Z tym ostatnim to sie moge zgodzic, gdyż cała moja ulica nie ma problemów ze zrywaniem, więc uważam, iż problem dotyczy wewnętrznych kabli(typu od domu do słupa).Nawet nie wiem ile to ma lat(kabel).Może powinni wymienic?Zobacze, co da sie zrobic z tymi routerami- posprawdza sie itd.
ODPOWIEDZ