Witam forumowiczów,
Jestem (nie)szczęśliwym użytkownikiem Wimaxa z Netii. Mam pytanie do towarzyszy niedoli, tak jak ja podłączonych do nadajnika na Wólczyńskiej: czy Wam również w ostatnich miesiącach doskwierały bezustanne niemal awarie? Nie było tygodnia spokoju, czasami co dnia były kilkugodzinne przerwy w dostępie. Mam Wimaxa już ponad 1,5 roku, o ile w zeszłym roku działało to całkiem sprawnie, o tyle od tego lata jest kicha.
[Netia] Północna część Warszawy
Moderator: Moderatorzy
- M@jkel
- Stały użytkownik forum
[Netia] Północna część Warszawy
Ostatnio zmieniony 2010-10-29, 23:04 przez M@jkel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Północna część Warszawy
Z tą bazówką będą jeszcze pewnie długo problemy.Po prostu jest wysycona proponuję uzbroić się w cierpliwość.Odłączą troszkę abonentów tych co można przebazują na inne możliwe stacje i będzie ok.Ale kiedy ?M@jkel pisze:Witam forumowiczów,
Jestem (nie)szczęśliwym użytkownikiem Wimaxa z Netii. Mam pytanie do towarzyszy niedoli, tak jak ja podłączonych do nadajnika na Wólczyńskiej: czy Wam również w ostatnich miesiącach doskwierały bezustanne niemal awarie? Nie było tygodnia spokoju, czasami co dnia były kilkugodzinne przerwy w dostępie. Mam Wimaxa już ponad 1,5 roku, o ile w zeszłym roku działało to całkiem sprawnie, o tyle od tego lata jest kicha.
To pewnie sama Netia nie wie. Z resztą oni się nie spieszą. W zależnosci gdzie mieszkasz to może istnieje możliwość przepięcia Cię na inny BTS? Pozdrawiam
EX-technik
-
- Stały użytkownik forum
Wiesz ja mieszkając w brwinowie zgłosiłem w lutym 2010 problem z działaniem internetu w godzinach i dniach szczytu(a konkretnie to z 2Mb/s robiło się 256Kb/s i mniej a pingi osiągały wartości przeznaczone dla satelit).M@jkel pisze:Witam forumowiczów,
Ostatnio znów coś się zaczęło kopsać, i po telefonie co się okazało? To zgłoszenie dalej wisi, bo do tej pory awaria nie została naprawiona

- M@jkel
- Stały użytkownik forum
Na szczęście to nie w domu, ale w pracyfulcrum pisze: Z tą bazówką będą jeszcze pewnie długo problemy.Po prostu jest wysycona proponuję uzbroić się w cierpliwość.Odłączą troszkę abonentów tych co można przebazują na inne możliwe stacje i będzie ok.Ale kiedy ?
To pewnie sama Netia nie wie. Z resztą oni się nie spieszą. W zależnosci gdzie mieszkasz to może istnieje możliwość przepięcia Cię na inny BTS? Pozdrawiam
EX-technik

Ostatnimi dniami przyznać muszę że jest troszkę lepiej, zatelnetowałem się przed chwilą na router i sprawdziłem uptime, 132 godziny na pierwszym łączu i 48 godzin na drugim, fiu fiu, dawno tak nie było...
Mimo wszystko oczekiwałbym jednak lepszego traktowania klienta przynoszącego co miesiąc w zębach 1000 złotych. Tęskno mi do kabla