Internet w Niemczech
Moderator: Moderatorzy
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Internet w Niemczech
o2 o Prepaid - 15€
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
- Początkujący użytkownik forum
A ja mam takie pytanko jak zarejestrowac karte sim o2 zeby byla aktywna ? ;-)
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-04, 21:13 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-04, 21:13 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-07-04, 20:13 przez dem0nek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Witam,
Raz w miesiącu jestem w Niemczech na 3dni, szukam najlepszej oferty internetu GSM prepaid (komórka jako modem)
Przeglądając stronę http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com/
Wybrałem ofertę Fonic czy słusznie ? Co o tym myślicie ?
wg. tego http://prepaid-wireless-internet-access ... ny+-+Fonic, siec ta oferuja za 2.50€/dzien 500mb pełną prędkość a po przekroczeniu limituje do 64 KBit/s.
Koszt startera to 10€ a 9.99€ jest do wykorzystania (to również bardzo ważna cecha)
I najważniejsze korzysta z infrastruktury O2
Czy te dane się zgadzają ? korzystał ktoś z Fonica w praktyce ?
Raz w miesiącu jestem w Niemczech na 3dni, szukam najlepszej oferty internetu GSM prepaid (komórka jako modem)
Przeglądając stronę http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com/
Wybrałem ofertę Fonic czy słusznie ? Co o tym myślicie ?
wg. tego http://prepaid-wireless-internet-access ... ny+-+Fonic, siec ta oferuja za 2.50€/dzien 500mb pełną prędkość a po przekroczeniu limituje do 64 KBit/s.
Koszt startera to 10€ a 9.99€ jest do wykorzystania (to również bardzo ważna cecha)
I najważniejsze korzysta z infrastruktury O2
Czy te dane się zgadzają ? korzystał ktoś z Fonica w praktyce ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie lepiej n.p.
http://www.prosieben.de/stick/webshop?k ... Dgodx2Tb3w
12h za 1.99, 3 dni za 3.99€ (maks. 1 GB - potem rozlacza i musisz wykupic nowy blok) w sieci Vodafone.
Albo (ja uzywam na wyjazdach) http://www.medionmobile.de
Tutaj masz 24h za 1.99€ po 1 GB redukcja do 56 kbit/s - E-Plus jako carrier.
http://www.prosieben.de/stick/webshop?k ... Dgodx2Tb3w
12h za 1.99, 3 dni za 3.99€ (maks. 1 GB - potem rozlacza i musisz wykupic nowy blok) w sieci Vodafone.
Albo (ja uzywam na wyjazdach) http://www.medionmobile.de
Tutaj masz 24h za 1.99€ po 1 GB redukcja do 56 kbit/s - E-Plus jako carrier.
Nie pomagam na PW.
-
Witam
Kupilem modem i starter z aldiego (modem: medion mobile web stick za 50euro) - mieszkam w Grevenbroich.
Zakupu dokonalem 2dni temu i internet chodzi mi caly czas na umts (zasięg 2/3kreski na 5 w programie z modemu) download ~310-350kbps , upload : ~80kbps
Kolega z pokoju ma swojego sticka z bluconnecta (bez simlocka) i przy karcie o2 chodzi mu przy predkosci ~2.5-3mbps. Gdy wpialem jego karte z o2 do swojego sticka medionmobile nadal mialem predkosc ~310-350kbps. O co chodzi ? czy jak wykupie doladowanie za 15euro na miesiac to bede mial normalna predkosc neta z aldiego? Czy to moze wina jakis ustawien ? (mam windowsa7 jezeli ma to cos do rzeczy)
Nie wiem co zrobic , czy doladowac za 15eu , czy kupic modem z o2 za 40euro + starter za 15 + oplacic miesiac za 25euro. Nie chce pompowac kolejnych pieniedzy w bloto jezeli mam miec nadal tak smieszny transfer.
Prosze o pomoc jezeli wie ktos o co chodzi
Kupilem modem i starter z aldiego (modem: medion mobile web stick za 50euro) - mieszkam w Grevenbroich.
Zakupu dokonalem 2dni temu i internet chodzi mi caly czas na umts (zasięg 2/3kreski na 5 w programie z modemu) download ~310-350kbps , upload : ~80kbps
Kolega z pokoju ma swojego sticka z bluconnecta (bez simlocka) i przy karcie o2 chodzi mu przy predkosci ~2.5-3mbps. Gdy wpialem jego karte z o2 do swojego sticka medionmobile nadal mialem predkosc ~310-350kbps. O co chodzi ? czy jak wykupie doladowanie za 15euro na miesiac to bede mial normalna predkosc neta z aldiego? Czy to moze wina jakis ustawien ? (mam windowsa7 jezeli ma to cos do rzeczy)
Nie wiem co zrobic , czy doladowac za 15eu , czy kupic modem z o2 za 40euro + starter za 15 + oplacic miesiac za 25euro. Nie chce pompowac kolejnych pieniedzy w bloto jezeli mam miec nadal tak smieszny transfer.
Prosze o pomoc jezeli wie ktos o co chodzi

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Aldi (znaczy Medion Mobile) to E-Plus wiec sygnal moze byc innej jakosci niz u kolegi na O2. Generalnie masz rozne mozliwosci - slaby sygnal, zle skonfigurowany modem, ograniczenie sieci.
Sprawdz sobie dostepnosc UMTS w twoim regionie:
http://eis03sn1.eplus-online.de/geo/portal/umts
To ze modem widzi UMTS to nie oznacza ze sie do niego loguje.
Zanim cokolwiek kupisz, sprobuj sprawdzic co jest przyczyna kiepskiego transferu:
Wyprobuj twoja karte w modemie kumpla i vice versa. Powinno byc widac czy jest to siec, czy modem.
Sprawdz sobie dostepnosc UMTS w twoim regionie:
http://eis03sn1.eplus-online.de/geo/portal/umts
To ze modem widzi UMTS to nie oznacza ze sie do niego loguje.
Zanim cokolwiek kupisz, sprobuj sprawdzic co jest przyczyna kiepskiego transferu:
Wyprobuj twoja karte w modemie kumpla i vice versa. Powinno byc widac czy jest to siec, czy modem.
Po doladowaniu nic sie nie zmieni.ziompel pisze:czy jak wykupie doladowanie za 15euro na miesiac to bede mial normalna predkosc neta z aldiego?
Moim zdaniem wywalenie kasy w bloto. Jesli karta z e+ bedzie chodzila dobrze z modemem kumpla, to mozesz sprobowac odsunac modem od kompa przy pomocy przedluzacza do usb, dolozyc antene w ostatecznosci zmienic modem. Podejdz do najblizszego MM, na pewno dostaniesz cos do 20€, jak nie to ebay: http://cgi.ebay.de/Vodafone-Websessions ... 0574820436.ziompel pisze:czy kupic modem z o2 za 40euro + starter za 15
Nie pomagam na PW.
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
E-Plus nie ma wszedzie HSDPA, wiec transfery 384kbps sa normalne.
E-Plus ma obecnie max. HSDPA 3.6 Mbps tylko w wiekszych miastach lub miejscach gdzie wedlug E-Plus jest duzy ruch.
Jednak do 2012 ma byc cala siec na HSPA+ 21.6/5.6 Mbps a do konca tego roku bedzie HSPA 7.2/2.0 Mbps wprowadzona w wiekszych miastach i przynajmniej 1.8 HSDPA w maly miastach i miejscach malego ruchu. Tak aby cala siec E-Plus 3G miala HSDPA od 1.8 Mbps do HSPA 7.2/2.0 Mbps do konca tego roku.
E-Plus ma obecnie max. HSDPA 3.6 Mbps tylko w wiekszych miastach lub miejscach gdzie wedlug E-Plus jest duzy ruch.
Jednak do 2012 ma byc cala siec na HSPA+ 21.6/5.6 Mbps a do konca tego roku bedzie HSPA 7.2/2.0 Mbps wprowadzona w wiekszych miastach i przynajmniej 1.8 HSDPA w maly miastach i miejscach malego ruchu. Tak aby cala siec E-Plus 3G miala HSDPA od 1.8 Mbps do HSPA 7.2/2.0 Mbps do konca tego roku.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
ten kumpel mial neta z aldiego i chodzilo mu ~1.5mb na jego modemie (zjadlo mu cala karte 12eu w 2h i olał tego neta dlatego ma teraz z o2, jego karta na moim modemie chodzi tez zalosnie wiec wyglada mi to , ze modem. Co moge miec zle z tym modemem i jak go skonfigurowac ? wyjscie na balkon nic nie pomaga , tak jak by byl zablokowany na 320kbps
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Do eksperymentowania:ziompel pisze:Co moge miec zle z tym modemem i jak go skonfigurowac ?
Taryfa: ALDI Tagesflat
Nr.: *99#
APN: tagesflat.eplus.de
User: eplus
Pass: eplus
Placisz 2€ za 24h, po pierwzym zalogowaniu dostajesz SMSa z pokwitowaniem i terminem waznosci flat rate.
Flat miesieczny ma inny APN:
APN: internet.eplus.de
Tylko: zanim sie zalogujesz musisz:
1.) miec min. 15€ na karcie
2.) uaktywnic usluge - USSD Code *121*004#
3.) odczekac az przyjdzie SMS z potwierdzeniem aktywacji - trwa zwykle okolo 2h
4.) do momentu aktywacji placisz za transfer!
5.) jesli nie chesz zeby po 30 dniach automatycznie skasowalo nastepne 15€, mozesz usluge natychmiast po przyjsciu potwierdzenia deaktywowac - USSD Code *122# - wykupiony miesiac zostaje
Mial zle skonfigurowany AP + nie wyslal aktywacji flat rate. Wtedy liczy jakies masakryczne 0.24€ za MB.ziompel pisze:zjadlo mu cala karte 12eu w 2h i olał tego neta
Ten modem obsluguje definitywnie HSPDA do 3.6 Mb/s. Zrob jak pisalem powyzej test czy z modemem kumpla jest szybciej.ziompel pisze:tak jak by byl zablokowany na 320kbps
Stawiam na brak HSPDA w miejscu zamieszkania - poslij mi na PW dokladny adress, sprawdzimy.
Nie pomagam na PW.
-
Witam, nie chciałbym zaśmiecać forum, więc postanowiłem, że zadam pytanie w tym temacie. Mam zaplanowany wyjazd do Niemiec dokładnie do miejscowości Papenburg i mam pytanko, czy orientujecie się może, jaki dostawca bezprzewodowego internetu będzie tam najlepszym wyborem ?
I drugie pytanko, czy w sprzęt potrzebny do uruchomienia tego na laptopie można zaopatrzyć się w naszym kraju??
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
I drugie pytanko, czy w sprzęt potrzebny do uruchomienia tego na laptopie można zaopatrzyć się w naszym kraju??
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na pierwsza probe bral bym Aldi.wozel pisze:jaki dostawca bezprzewodowego internetu będzie tam najlepszym wyborem ?
Tak.wozel pisze:I drugie pytanko, czy w sprzęt potrzebny do uruchomienia tego na laptopie można zaopatrzyć się w naszym kraju??
Nie pomagam na PW.
-
hmmm Aldi ? masz na myśli tą sieć slepów ? bo jeśli tak, to do Aldi'ka z tego co pamiętam miałem dość spory kawałek myślałem raczej o czymś takim jak proponowane tutaj Vodafone, czy też O2... tylko problem jest jeden, czy złapie tam zasięg.... A co do tego drugiego pytania co dokładnie muszę dokupić do laptopa, bo szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć... wifi w laptopie mam, to czy wystarczy tylko kupić jakaś kartę pre-paid z którejś sieci i już powinno działać ??
Sorki za tak lamerskie pytania ale naprawdę nie mam zielonego pojęcia jak się za to wszystko zabrać ;P
Sorki za tak lamerskie pytania ale naprawdę nie mam zielonego pojęcia jak się za to wszystko zabrać ;P
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. Kupujesz u nich karte Pre-Paid medion mobile, doladowywujesz 15€ i uruchamiasz internet 15€/miesiac, 5GB. Patrzac na mapke zasiegu E-Plusz w Papenburg powinien byc UMTS. Mozna sprawdzic jak znasz dokladny adres gdzie bedziesz uzywal netu.wozel pisze:masz na myśli tą sieć slepów ?
Zakladam ze nie chcesz podpisywac cyrografuwozel pisze:myślałem raczej o czymś takim jak proponowane tutaj Vodafone

Vodafone jest drogi jako pre-paid, O2 tez nie nalezy do najtanszych.
Opcja 2: wez z soba dowolna karte pre-paid z polski - na miejscu sprawdzisz sobie zasiegi i kupisz to co cie bedzie interesowalo.
Nie - potrzebujesz modem UMTS/GSM. Na rynku polski jest tego pare - mysle ze ktos podpowie w co sie najlepiej zaopatrzyc i jak sciagnac ewentualnego smoka. Na miejscu za stosunkowo nieduze pieniadze mozesz kupic n.p. ten: http://shop.vodafone.de/Shop/picknmix/d ... prod233823 .wozel pisze:wifi w laptopie mam, to czy wystarczy tylko kupić jakaś kartę pre-paid z którejś sieci i już powinno działać ??
Z WiFi mozesz poszalec w dowolnym McDonaldzie - ale tylko 1 godzine na aktywny nr. telefonu (przysylaja SMSa z kodem dostepu).
Nie pomagam na PW.
-
key twoje informacje o sposobie uruchomienia internetu z Aldika bardzo mi się przydadzą, bo sam zakupiłem ostatnio start pakiet z MEDIONmobile. W tej chwili jestem w Polsce, ale za tydzień jadę i przetestuje
Mam tylko pytanie. Orientujesz się może jak zmusić oryginalne oprogramowanie z MEDIONmobile, żeby działało z innym modemem (niż z Aldi). Kupiłem sam pakiet startowy, bo modem mam ZTE K3565-Z z sieci Vodafone. Modem jest bez simlocka. Zainstalowałem od kolegi oprogramowanie z modemu Aldika, ale nie da się go uruchomić z moim modemem. Pisze po Niemiecku, że nie ma podłączonego modemu. Chodzi o to że w oprogramowaniu z Aldi można bez problemu wybrac opcje 24godz/miesiąc czy tez wyłączyć przedłużanie na kolejny miesiąc internetu. Da się jakoś to ożenić

Mam tylko pytanie. Orientujesz się może jak zmusić oryginalne oprogramowanie z MEDIONmobile, żeby działało z innym modemem (niż z Aldi). Kupiłem sam pakiet startowy, bo modem mam ZTE K3565-Z z sieci Vodafone. Modem jest bez simlocka. Zainstalowałem od kolegi oprogramowanie z modemu Aldika, ale nie da się go uruchomić z moim modemem. Pisze po Niemiecku, że nie ma podłączonego modemu. Chodzi o to że w oprogramowaniu z Aldi można bez problemu wybrac opcje 24godz/miesiąc czy tez wyłączyć przedłużanie na kolejny miesiąc internetu. Da się jakoś to ożenić

C2D [email protected]/GTX260 Sonic+ 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jeśli Aldi nie sprzedaje tego modemu u siebie to prawdopodobnie nie będzie do niego sterowników, ani wsparcia. Dodatkowo oprogramowanie wewnętrzne modemu od Vodafone też może być modyfikowane co powoduje brak komunikacji.
-
hmmm a co myślicie o kupieniu takiego modemu http://allegro.pl/vodafone-k3520-bez-si ... 89337.html i na miejscu dokupienie karty doładowującej z aldi czy czegoś innego...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Modem z koncowka "Z" to ZTE, Aldikowe modemy tu Huawei. Soft nie jest kompatybilny.misiek.t pisze:Zainstalowałem od kolegi oprogramowanie z modemu Aldika, ale nie da się go uruchomić z moim modemem.
TNI w aktualnej wersji ma wpudowane kody do obslugi Aldika, ale rownie dobrze aktywowac uslugi mozesz z zwyklej komorki. Jesli uruchomisz pakiet miesieczny, to automatycznie przedluzy sie poprzez, jesli po 30 dniach na koncie bedzie wiecej niz 15euro.
Pakiet 24h aktywuje sie po przez wybor odpowiedniego APN.
Nie pomagam na PW.
-
Dzięki panowie za info. Myślałem ze coś poszperam w programie z Aldi i zmuszę go do współpracy z moim modemem, no ale... Co do podłączenia przez komórkę to już testowałem gdy byłem ostatnio w Niemczech. Użyłem noki 5800XM jako modemu. Do połączenia wybrałem APN tagesflat.eplus.de i działało przez 24 godz. Teraz już wiem jak włączyć opcje na miesiąc
Znalazłem program Join Air którym się będę łączył z internetem.
Jeszcze pytanie tak żeby było jasne. Uaktywnic usluge - USSD Code *121*004#. Czyli wysłać sms z komputera na nr. *121*004# i poczekać aż przyjdzie sms potwierdzający wybranie opcji miesięcznej i dopiero logować się w sieci? A później sms *122# i przedłużenie automatyczne na kolejny miesiąc (Kunden... coś tam. Dokładnie nie pamiętam
) zostanie anulowane?

Jeszcze pytanie tak żeby było jasne. Uaktywnic usluge - USSD Code *121*004#. Czyli wysłać sms z komputera na nr. *121*004# i poczekać aż przyjdzie sms potwierdzający wybranie opcji miesięcznej i dopiero logować się w sieci? A później sms *122# i przedłużenie automatyczne na kolejny miesiąc (Kunden... coś tam. Dokładnie nie pamiętam

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie. Wpisujesz ten kod w telefonie i naciskasz polacz.misiek.t pisze:Czyli wysłać sms z komputera na nr. *121*004#
Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Albo jako kod USSD z poziomu programu do modemu.key pisze:Wpisujesz ten kod w telefonie i naciskasz polacz
Nie pomagam na PW!
-
Dzięki
W razie problemów będę dalej pytał 

-
Świeże info o2
Przedwczoraj zanabyłem drogą kupna o2 usb sticka za 19.99E w Saturnie.
Rejestracja na adres hotelowy bezproblemowa, po kilku godzinach wszystko biega.
Wszystko załatwił sklep, więc nie musiałem trudzić się z udawaniem, że znam niemiecki lub szukaniem faksu do wsyłania karty rejestracyjnej.
Software DE, EN i ... turecki.
W pudełku 5 zdrapek na jednodniowe sesje do 1GB.
Modem to ZTE MF190 - pomoże ktoś w usunięciu simlocka?
Rejestracja na adres hotelowy bezproblemowa, po kilku godzinach wszystko biega.
Wszystko załatwił sklep, więc nie musiałem trudzić się z udawaniem, że znam niemiecki lub szukaniem faksu do wsyłania karty rejestracyjnej.
Software DE, EN i ... turecki.
W pudełku 5 zdrapek na jednodniowe sesje do 1GB.
Modem to ZTE MF190 - pomoże ktoś w usunięciu simlocka?
pozd. popo13
-
A ja mam problem z Aldikowa kartą tzn z doładowaniem inetrnetu na 30 dni ... ciagle pokazuje mi sie napis typu :
"Dieser Service ist nicht vorhanden. Führen Sie ein Update im STANDARD PROFIL
Nawet jak dam standart profil to nie upadatuje oprogramowania . Zciagnełem wiec recznie z www nowy program do web stica z adlika wersja 3. 0 ale nadal mam problem z załadowaniem internetu 30 -dniowego [ na koncie mam 15 ,65 Euro ] Problem jest za pomoca web sticka jak i za pomoca komorki gdy dzwonie na serwis BOK 1155 lu za pomoca kodu *121*004#
Poprostu mi nei doałdowuje konta .C o robic bo juz mnie nerwy biora walcze z tym od 5 dni .
Na tages flat działa i jest ok Kombinowałem oczywiscie na drugi nr [ tj karte ] i to samo
Pomocy ludzie ...
!!!
FAQ z tej strony na temat web stic nie dało poprawy
Oczywiscie z tej formy interentu zawsze korzystałem i nei było problemu to dopiero tak w tym miesiacu sie zrobiło ...co jest grane ?
"Dieser Service ist nicht vorhanden. Führen Sie ein Update im STANDARD PROFIL
Nawet jak dam standart profil to nie upadatuje oprogramowania . Zciagnełem wiec recznie z www nowy program do web stica z adlika wersja 3. 0 ale nadal mam problem z załadowaniem internetu 30 -dniowego [ na koncie mam 15 ,65 Euro ] Problem jest za pomoca web sticka jak i za pomoca komorki gdy dzwonie na serwis BOK 1155 lu za pomoca kodu *121*004#
Poprostu mi nei doałdowuje konta .C o robic bo juz mnie nerwy biora walcze z tym od 5 dni .
Na tages flat działa i jest ok Kombinowałem oczywiscie na drugi nr [ tj karte ] i to samo
Pomocy ludzie ...

FAQ z tej strony na temat web stic nie dało poprawy
Oczywiscie z tej formy interentu zawsze korzystałem i nei było problemu to dopiero tak w tym miesiacu sie zrobiło ...co jest grane ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Powinno dzialac z nowym dashboardem - IIRC E-Plüsch zmienilo USSD.
Nie doladowywales przez przypadek karty gdzies w jakims bankomacie lub na stacji benzynowej? W necie czyta sie o przypadkach blokowania karty przy doladowaniu kupionym gdzie indziej niz w Aldi - czasami tygodnie po doladowaniu.
Daj prosze linka na update dashboarda.
Nie doladowywales przez przypadek karty gdzies w jakims bankomacie lub na stacji benzynowej? W necie czyta sie o przypadkach blokowania karty przy doladowaniu kupionym gdzie indziej niz w Aldi - czasami tygodnie po doladowaniu.
Daj prosze linka na update dashboarda.
Nie pomagam na PW.
-
Doładowywałem z bankomatu ale to było wczesniej i działało ... na druga karte kupilem doładowanie w aldiku i tez nie chciała sie zaladowac przynajmneij na starym sofcie .Teraz juz na niej nie sprawdze bo wcieło mi prawie cała kase ...Przed chwila własnie dałem na tages flat i pobrało mi 4 euro !!! smsa dostałem ze mam do jutra wiec wzieło podwojnie ...kaszanka normalnie a było juz tak fajnie od dłuzszego czasu zero problemów.
Mało tego poprzedni jak miałem doladowane na 30 dni przekladalem karte gdzie chcialem np do telefonu lub routera wifi 3g i nie było problemów dzis natomiast gdy włozylem karte do routera wifi 3g podczas gdy miałem zaladowane na tages flat ..zjadło mi kilka euro !!! Dlaczego ? i dlaczgo teraz podczas ksiegowania wzieło podwojnie na oryginalnym websticku ?
Cuda jakies sie dzieja
Link do nowej wersji programu jest w dziale gutchaben ale daje poniżej
http://www.medionmobile.de/content2009/ ... 205802.exe
Mało tego poprzedni jak miałem doladowane na 30 dni przekladalem karte gdzie chcialem np do telefonu lub routera wifi 3g i nie było problemów dzis natomiast gdy włozylem karte do routera wifi 3g podczas gdy miałem zaladowane na tages flat ..zjadło mi kilka euro !!! Dlaczego ? i dlaczgo teraz podczas ksiegowania wzieło podwojnie na oryginalnym websticku ?
Cuda jakies sie dzieja
Link do nowej wersji programu jest w dziale gutchaben ale daje poniżej
http://www.medionmobile.de/content2009/ ... 205802.exe
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No i masz powod - medion blokuje karty doladowywane czym innym niz zdrapka z Aldika. Czesto tygodnie po doladowaniu, tak ze ciezko doszukac sie polaczenia.kapasso pisze:Doładowywałem z bankomatu ale to było wczesniej i działało ...
Stary soft ma inne cody USSD.kapasso pisze: nie chciała sie zaladowac przynajmneij na starym sofcie
Tagesflat ma inny APN. Uzywajac APN do monatsflat bez aktywacji monatsflat (albo majac aktywny tagesflat) placisz za kB.kapasso pisze:gdy włozylem karte do routera wifi 3g podczas gdy miałem zaladowane na tages flat ..zjadło mi kilka euro !!! Dlaczego ?
Zadzwon do BOK i wyjasnij.kapasso pisze: i dlaczgo teraz podczas ksiegowania wzieło podwojnie na oryginalnym websticku ?
Nie pomagam na PW.
-
Ok w takim razie dziekuje za wyjasnienia .
A ile sie czeka na odblokowanie karty ?
Dziwne przeciez kasa jest kasa i tak idzie na ich konto , chyba ze w tym jest jakis kruczek gdy kupuje w aldiku doładowanie a gdy doładowuje przez bankomat
Dzisiaj włozylem karte z zaksięgowanym tages flat do telefonu ... i tak mi zezarło do zera !![Na websticku działa ok ] czyżby złe ustawienai w telefonie ?
A ile sie czeka na odblokowanie karty ?
Dziwne przeciez kasa jest kasa i tak idzie na ich konto , chyba ze w tym jest jakis kruczek gdy kupuje w aldiku doładowanie a gdy doładowuje przez bankomat
Dzisiaj włozylem karte z zaksięgowanym tages flat do telefonu ... i tak mi zezarło do zera !![Na websticku działa ok ] czyżby złe ustawienai w telefonie ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Robia na miejscu - musisz tylko zadzwonic do BOKu.kapasso pisze:A ile sie czeka na odblokowanie karty ?
Jest kruczek - przy doladowaniu przez zdrapke z Aldi, kasa jest natychmiast na koncie Aldi i oni przelewaja (minus prowizja) kase E+. Przy przelewie, E+ musi przelac kase Aldi.kapasso pisze: chyba ze w tym jest jakis kruczek gdy kupuje w aldiku doładowanie a gdy doładowuje przez bankomat
Tak - sprawdz jaki APN masz ustawiony w telefonie.kapasso pisze: złe ustawienai w telefonie ?
Nie pomagam na PW.
-
No tak zdrapka tylko ja kupuje w kasie Aldika doładowanie wiec wiadomo od razu maja kasiorę
Czy kolega by mi pomógł w tym bo ja az tak niemieckiego nie znam żeby sobie pogadac o takich problemach z BOK . Nr telefonu mogę podać na priv
Czy kolega by mi pomógł w tym bo ja az tak niemieckiego nie znam żeby sobie pogadac o takich problemach z BOK . Nr telefonu mogę podać na priv
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Moge zadzwonic - o ile identyfikacja uzytkownika nie jest po numerze telefonu, to moze i cos zalatwie.
Nie pomagam na PW.